Днес по време на път (извънградско) ми светна лампата за охладителната течност. Непосредствено след това спрях и проверих нивото на течността - около 1 см под макс нивото (казанчето ми е едно цяло с радиатора, нямам отделен разширителен съд). Имах под ръка вода (дестилирана) и долях около 150-200 мл. - надхвърли макс нивото. Лампата започна да свети по-слабо, покарах около 10 км така, спрях и загасих мотора. Запалих отново, няколко секунди след това лампата пак светна "бледо". След още 10-15 км пак спрях и проверих нивото на течността - без промяна - до горе. Общо откакто светна първоначално докато се прибера изминах около 130 км и лапмата постоянно си свети.
Допълнителна информация:
- когато лампата светна, работната температура на мотора беше малко над 80 градуса;
- през целия път колата поддържаше стабилна температура от 85-90 гр, без промяна в начина на работа на мотора, звук, ускорение и тн., изобщо всичко е без разлика;
- нивото на течността след целия път е нормално - може би само известна част от това, което добавих в повече, е преляло през през преливника;
- антифриза (OMV горе долу 50:50 с дестилирана вода) е сменен преди около 600 км, през което време колата достига и поддържа нормална работна температура;
Искам да помоля за съвет и мнения, че тази лампа направо ме влуди. Скоро живи и здрави пак ме чака път и моля за инфо от какво е проблема и доколко е опасно.
Прилагам две сними - едната е на лампите в положение на контакт, а другата - само на "бледо" светещата лампа.
ПП: На най-долния ред по средата трябва ли нещо да ми свети?