зумер за фарове на а А160
Започната от rado-bs, 06 мар 2010 - 21:42:26
6 мнения по тази тема
Публикувано 06 март 2010 - 21:42
Колеги , някой слагал ли е и ако е слагал къде точно се вързва зумер за забравени светлини на А класа.На таблото до шофьорската врата са бушоните за светлините може ли там да се върже и ще прави ли проблем на компа?
Публикувано 07 март 2010 - 23:54
За какво ти е да слагаш зумер? А-класата си има фабрично звукова сигнализация за забравени светлини.Колеги , някой слагал ли е и ако е слагал къде точно се вързва зумер за забравени светлини на А класа.На таблото до шофьорската врата са бушоните за светлините може ли там да се върже и ще прави ли проблем на компа?
Публикувано 08 март 2010 - 16:56
Колега,грешиш точно А класата няма фабричен зумер, ако ти имаш то значи ти е сложен допълнително!!!За какво ти е да слагаш зумер? А-класата си има фабрично звукова сигнализация за забравени светлини.
Публикувано 08 март 2010 - 17:38
Абе, не мисля, че Пламен греши. Не знам какво е зумер, ама и моята писка леко като забравя светлините и извадя ключът.
Публикувано 08 март 2010 - 18:36
Има има,колегата е прав.При мен и на 124 ката и на А-то ги има тия работи.Германеца е помислил.
Публикувано 08 март 2010 - 20:15
и аз имам на моя а160 elegance
Публикувано 08 март 2010 - 20:24
Има, разбира се! В сервизната книжка дори си е описано. В положение габарити и къси (ключа за фаровете надясно) в момента, в който се извади контактния ключ, започва да издава къси пищящи звуци. Но задължително контактният ключът трябва да е изваден! Дори и да е изключено от контакт, ако ключа е в гнездото си, не свири. Също така и в паркинг позиция (ключът за фаровете наляво) не се чува предупредителния звук, дори и при изваден контактен ключ. То е и логично, все пак се предполага, че оставяш в паркинг позиция габаритите с твое знание. Макар че онзи ден сутринта като паркирах и изключих фаровете, съм врътнал повечко ключа и съм включил десните паркинг габарити. Вечерта чак ги видях, че светят, когато се беше стъмнило. Около 10 часа е стояла така и акумулаторът не беше мръднал. Явно габаритите са с много малка консумация, а и особено като светят само от едната страна.
1 потребител(и) четат тази тема
0 потребители, 1 гости, 0 анонимни