Към съдържанието

•  

Снимка
- - - - -

Качеството на българските горива

• Please log in to reply
33 мнения по тази тема

#1 Алфонсо

Алфонсо

Майстор

• Потребители на форума
  • 2773 Мнения:
  • Град:София
  • Автомобил:
    Mercedes-Benz C124- 92г 200CE -продаден
    Mercedes-Benz W210-97г E200 Avantgarde- продаден
    Mercedes-Benz C208- 99г CLK200 Kompressor-продаден
ГАРАЖ Виж ГАРАЖА

Публикувано 06 март 2010 - 18:42

Така, тази сутрин беше доста интересна за мен. Слизам, паля колата навън -3 градуса, запали си нормално, обаче тръгнах, а колата едвам върви, няма мощност, не иска да се форсира едвам вдига 1500 оборота иначе празен ход си има, оборотие са бетон.
Като предистория е добре да кажа, че вчера вечерта прибирайки се ми светна лампата и този път, както никога досега си викам айде утре сутринта ще сипя (досега светне ли- гася я веднага с 20-25 литра бензин). Да съм карал 20-ина максимум 30км на резерва.
И ставам сутринта- колата пали, но не ще да върви грам. Отивам на Лукойл сипвам 50лв (25 литра) положението се подобри малко, но не е същата кола от вчера. Като знам че съм сменил свещи, кабелите са почти нови, а дебитомерът е чисто нов, единствения проблем остана горивото. Горивния филтър съм го сменял заедно с останалите филтри и маслото преди точно 9'200км kill
Отидох до Евро 07, купих си филтри и газ към канала. Свалих горивния филтър и какво да видя. Източих от него субстанция, която само по мирис наподобява бензин. Ето и снимки, да видите какво сипваме срещу 2лв/литър по родните бензиностанции. След смяната на горивния филтър нещата значително се подобриха и сега спокойно си достига до прекъсвач на 6400 оборота. Смених си и въздушния филтър, както и температурния датчик-отдавна му се каня на него, така и така бях в магазина, викам да си ги купя и тях. Сега колата си върви нормално, но никога повече няма да оставя под 10л бензин в резервоара. Ето и снимките

Прикачени файлове

• Прикачен файл  Image057.jpg   55,12K   264 Брой сваляния
  • Прикачен файл  Image058.jpg   46,96K   258 Брой сваляния

• 0

#2 aalexieff

aalexieff

Член на МБКБ

• Замразено членство
  • 692 Мнения:
  • Град:Павликени
  • Автомобил:
    W124 2.5 D 1987 продаден
    W210 E300 D 1996 продаден
    Mitsubishi Colt IV 1.3 1995 продаден
    Mitsubishi Colt VI 1.5 2005
    Renault Clio III 2007
ГАРАЖ Виж ГАРАЖА

Публикувано 06 март 2010 - 19:40

Като знам какво си ми заредили месец декември в колата и аз като теб гледам да не оставам с по-малко от половината резервоар. Не съм сменил филтъра, но .....не знам защо не го правя :kill_myself: Когато ни предаваха служебният нов Хюндай 2.5 ТД ни казаха, че ако искаме да ни е призната гаранцията то трябва да зареждаме на ОМВ, Щел и по-изключение на Лукойл. Доброто е че си на бензин, ако беше дизел и да влезе тази "помия" в помпата......
Приятна вечер и :beer:
  • 0
W210 E300 D 1996
W124 and E300

#3 iohoho

iohoho

Напреднал

• Потребители на форума
  • 587 Мнения:
  • Град:СОФИЯ
  • Автомобил:
    S 211 E 320 CDI 2004г.

Публикувано 06 март 2010 - 20:29

Интересна случка!

Остава да споделиш къде зареждаш обикновено, та да заобикаляме тези обекти.
Само да напомня/писано е в теми, обсаждащи бензиностанциите/, че голяма част от тях, и конкретно ОМВ са на франчайз, което в повечето случаи означава, че качеството на гориват много зависят от "съвестта" на собствениците на бензиностанциите.
  • 0

#4 Silverstar

Silverstar

Чирак

• Потребители на форума
  • 183 Мнения:
  • Автомобил:
    1995' Mercedes Benz W202 C200 Elegance
    1992' Mercedes Benz W201 190 - 1.8 - R.I.P.
    1986' Ford Sierra - 1.6

Публикувано 06 март 2010 - 20:34

В тази връзка какви впечатления имате за Шел, че там основно зареждам?
  • 0

#5 Алфонсо

Алфонсо

Майстор

• Потребители на форума
  • 2773 Мнения:
  • Автомобил:
ГАРАЖ Виж ГАРАЖА

Публикувано 07 март 2010 - 00:00

Впечатления от Шел нямам, не съм зареждал там от години. Иначе по принцип зареждаХ на лукойл, ама до днес, повече крака ми няма да стъпи там, по разбираеми причини. Започвам да зареждам само на ЕКО! :icon_coolgrin:
  • 0

#6 mradulov

mradulov

Член на МБКБ

• Замразено членство
  • 3721 Мнения:
  • Интереси:Автомобили
  • Автомобил:
    S203 220CDI Автоматик 2005г.

Публикувано 07 март 2010 - 09:36

Според мен колега зареждай на ОМВ. От ЕКО не съм с добри впечатления, яко мамеха в количеството гориво и по специално на бензиностанцията пред Балкан Стар в орландовци.
  • 0
Mercedes-Benz - Unlike any other!

#7 Dydo

Dydo

Майстор

• Потребители на форума
  • 781 Мнения:
  • Автомобил:
    W 202 - продаден!

Публикувано 07 март 2010 - 09:40

Това не е в Орландовци, а в Хаджи Димитър.
Аз пък на ЕКО никога не съм сипвал. Само на ШЕЛ и ОМВ и досега проблеми не съм имал.
  • 0
От Витоша по-високо нема, от Искаро по-дълбоко нема и от Мерцедес по-убаво нема...............древна шопска мъдрост!

#8 Алфонсо

Алфонсо

Майстор

• Потребители на форума
  • 2773 Мнения:
  • Автомобил:
ГАРАЖ Виж ГАРАЖА

Публикувано 07 март 2010 - 13:03

Според мен колега зареждай на ОМВ. От ЕКО не съм с добри впечатления, яко мамеха в количеството гориво и по специално на бензиностанцията пред Балкан Стар в орландовци.

A на ОМВ как лъжеха с газта, преди като карах на газ, зареждам на лукойл харчи 13, заредя на ОМВ- харчи 17 :kill_myself:
Обаче миналото лято заредих на ОМВ преди морето- среден разход 7.2л/100 засечен за 1100км.
От Еко-то на завод Електроника досега съм с добри впечатления.
  • 0

#9 baubg

baubg

Прохождащ

• Потребители на форума
  • 34 Мнения:
  • Автомобил:
    C180 , 2000 г.

Публикувано 07 март 2010 - 20:30

От няколко дни зареждам в Ромпетрол.... бензин 95Н....

Преди зареждах на Петрол, на Лукойл, Еко и ....както падне.....
Колата ми заспа, няма треперене, няма детонации, няма прекъсване.....

В случая не правя реклама, но ако от форума разрешат ще пуснем и реклама :))

Имаме идея от съюза да организираме едно полево тестване с участието на автофорумите на различните горива на различните вериги за да се види къде кой какво продава, съответно колегите да се пазят ....
  • 0

#10 Илия Горанов

Илия Горанов

Член на УС на МБКБ

• Управителен съвет
  • 7499 Мнения:
  • Автомобил:
    CLK200 Kompressor
    163hp, 2001, dark blue
ГАРАЖ Виж ГАРАЖА

Публикувано 08 март 2010 - 00:14

По принцип всички пишат, че сипват на Лукойл, а никой не ги хвали - само оплаквания чувам... не знам какво да мисля за меригата. Даже и карта нямам от тях, сипвам там, само ако ми свети червената лампа от 50 км. Винаги съм зареждал (последните над 5 години) само на OMV, та ако ще и на резерва да карам 50 км, карам докато стигна до OMV и досега не съм имал проблем с некачествено гориво (да чукна на дърво)... И на ситроенчето дето е дизел и на него само OMV и там няма проблеми...

А на ЕКО съм спирал три пъти в живота си (и само веднъж съм зареждал).
Първият път заредих за 20 лв. платих с дебитна карта, казаха ми, че явно има проблем с терминала и плащането не е минало, платих в брой. На другия ден проверих в банката - оказа се, че плащането все пак е минало. Оплаках се в банката, казаха ми, че срещу такса от 40 лв. ще разследват случая, ще изискат от бензиностанцията записите от охранителната камера и ще проверят, дали съм платил в брой след картата и ще ми възстановят 20 лв. ако е истина. Обаче таксата от 40 лв. си остава за моя сметка... пълна идиотия. Звънях в управлението на ЕКО и от там пък ми казаха, че нищо не могат да направят. В пристъп на ярост се зарекох повече никога да не зареждам на тази бензиностанция...

И така, до пътуването на клуба за Трявна, когато колоната спря на едно ЕКО. Не съм зареждал - купих си една тъпа вафла и ме излъгаха с рестото. Тогава се зарекох не просто да не зареждам, ами да не стъпвам на ЕКО никога... Да ама имах авария на магистрала Тракия и най-близката бензиностанция беше ЕКО-то преди Вакарел. Наложи се да спра именно там. Купих едно въже за теглене, което се скъса преди да изляза от бензиностанцията.

Сега съм се зарекъл, че и краят на света да дойде, ако трябва ще вървя пеш до следващата бензиностанция, но на ЕКО няма да стъпя.
  • 2

Ако си задаваш въпроса "струва ли си да ремонтирам стария Мерцедес", по-добре го продай и си купи чисто ново Пежо, Мерцедес не е твоята марка!
Бабини деветиниclk.babailiica.comнаргиле

#11 fiveq

fiveq

Напреднал

• Потребители на форума
  • 598 Мнения:
  • Град:Sofia,Bg.
  • Интереси:Обичам да карам, музиката (почти от всякакъв тип), хубавите парфюми,удоволствията в живота и мнооого други неща, просто ме питайте.
ГАРАЖ Виж ГАРАЖА

Публикувано 08 март 2010 - 04:33

Ромпетрол :icon_welldone: :icon_welldone: :icon_welldone: ЕКО кинитрон :hooray: - без проблеми до сега, за сега.
  • 0
5q

Публикувано изображение

Публикувано изображение

#12 chasovnik

chasovnik

Чирак

• Потребители на форума
  • 104 Мнения:
  • Град:washington dc
  • Автомобил:
    mercedes c320 wagon

Публикувано 08 март 2010 - 05:12

БГ=ОМВ/австрия/+РОМПЕТРОЛ/руманеско/
спецално за РОМ-а 100% вкарват през русе/мартен/ всичко и цялата северна БГ зарежда оттам. видял и разбрал от мястото на събитието 100% , защото транспотринте разходи им падат с 25-30% и ги предпочитат.
п,с. както казах и на другото място в БГ продават лайна/бензин/
  • 0

#13 Dydo

Dydo

Майстор

• Потребители на форума
  • 781 Мнения:
  • Автомобил:
    W 202 - продаден!

Публикувано 08 март 2010 - 08:42

С две думи РОМ-а добри ли са или не? Никога не съм зареждал от тяхна бензиностанция, а и не се сещам да съм виждал в София такава. Хм, може би не гледам добре.
  • 0
От Витоша по-високо нема, от Искаро по-дълбоко нема и от Мерцедес по-убаво нема...............древна шопска мъдрост!

#14 baubg

baubg

Прохождащ

• Потребители на форума
  • 34 Мнения:
  • Автомобил:
    C180 , 2000 г.

Публикувано 08 март 2010 - 09:33

От миналата година Ромпетрол е станала собственост на Казахстанската Държавна петролна компания, в момента оперират в 13 държави, имат рафинерия в Румъния и управление в Холандия.
Предстои да развият двойно мрежата си в България, дай боже и тройно..... леле много знам :))

В София имат 4 бензиностанции:

На Ломско шосе - преди обеля
на бул. Рожен - преди база илиянци
на Дружба 1 - пътя от слатина към дружба 2 - новото шосе
и на изхода за варна на долни богоров
  • 0

#15 biolent1982

biolent1982

Прохождащ

• Нови потребители
  • 1 Мнения:
  • Град:Peshtera
  • Автомобил:
    Mercedes C180 W202

Публикувано 10 февруари 2012 - 20:39

Имам Мерцедес Ц180 202 купе, преди да оставя колата в двора заредих от бензиностанция LUK OIL не съм е карал 4 дена в минусувите температури и днес се опитах да я запаля да поработи, но не запали. Съмнявам се да не е от бензина да не е замръзнал, изобщо неиска да запали. Помпата върти, но няма резултат. Кабелите и свещите са сменени. Акумулатора е чисто нов. Имате ли някаква идея, каква може да е причината? Благодаря ви предварително!
  • 0

1 потребител(и) четат тази тема

0 потребители, 1 гости, 0 анонимни