Към съдържанието

•  

Снимка
- - - - -

Кожен салон ?

• Please log in to reply
9 мнения по тази тема

#1 nikooo

nikooo

Прохождащ

• Нови потребители
  • 1 Мнения:
  • Град:Варна
  • Автомобил:
    124 E250 TD 1995г.

Публикувано 27 февруари 2010 - 14:36

Заслужава ли си да сменя оригиналния салон (плюш) със кожен и колко пари горе долу ще ми струва това за 124 Е250 ТД 1995 година ... бяха ми казали по 300 лв на седалка което ми се струва изключително много . Ако някой от вас го е сменял нека да кажв къде и за колко пари мерси.
  • 0

#2 Илия Горанов

Илия Горанов

Член на УС на МБКБ

• Управителен съвет
  • 7499 Мнения:
  • Град:София
  • Автомобил:
    CLK200 Kompressor
    163hp, 2001, dark blue
ГАРАЖ Виж ГАРАЖА

Публикувано 28 февруари 2010 - 20:02

Колко струва зависи от това какво точно искаш да направиш:

Вариант 1 - отиваш на авто тапицер и искаш да ти облече старите седалки с нов материал.
тук разклоненията в цената варират:
Подвариант 1.1. Дали са здрави меките части на седалките или ще се наложи някои дунапрени да се подменят.
Подвариант 1.2. Дали ще го облекат с естествена или с изкуствена кожа
Подвариант 1.3. Най-вероятно в плюшените седалки нямаш подгряване - ще искаш ли да ти добавят подгряване преди да ошият новата тапицерия
Подвариант 1.4. Само седалките ли ще претапицираш или и корите на вратите, ако правиш и корите - имаш ли Air Bags на вратите (май на 124 няма, ама все пак)

Вариант 2 - отиваш в авто морга и търсиш употребяван оригинален кожен салон за същия модел. И тук цените могат да варират в зависимост от състоянието на салона, дали има подгряване или не. Ако твоите седалки са електрически, а на колата в моргата са ръчни (или обратното), тук пак не съм сигурен, ама май има 124 с електрически седалки - дали механизмите са взаимозаменяеми. Ако слагаш ел.седалки или подгряване - освен тапицер ще трябва и на жичкаджия да се ходи (евентуално, някои тапицери си имат жичкаджии)...

С две думи има много условности!
А дали си заслужава на първо място зависи от теб, от възможностите и желанието ти, а също така зависи и от състоянието на плюшения салон.
Аз например съм с обикновен текстил и нямах никакво намерение да го сменям, но случайно ми изпадна кожен салон на приемлива цена... два месеца мислих, в момента го сменям :) Иначе текстилния си е в перфектно състояние.
  • 0

Ако си задаваш въпроса "струва ли си да ремонтирам стария Мерцедес", по-добре го продай и си купи чисто ново Пежо, Мерцедес не е твоята марка!
Бабини деветиниclk.babailiica.comнаргиле

#3 MBenc

MBenc

Чирак

• Потребители на форума
  • 120 Мнения:
  • Град:Габрово
  • Интереси:лов , бизнес в Севлиево

Публикувано 28 февруари 2010 - 20:16

300лв на седалка и корите на вратите да ти даде в тази цена(бонус),офертата е супер при перфектно запазен салон
  • 0

#4 Илия Горанов

Илия Горанов

Член на УС на МБКБ

• Управителен съвет
  • 7499 Мнения:
  • Автомобил:
    CLK200 Kompressor
    163hp, 2001, dark blue
ГАРАЖ Виж ГАРАЖА

Публикувано 28 февруари 2010 - 20:24

Зависи от гледната точка. Аз взех задна + две предни седалки + корите на вратите + дъгите над вратите + колонките за коланите задната седалка с двойна облегалка с подлакътник и ски сак + задните кори (купе) + корите на задните колонки + задните дъги + легените (килимите) под трите седалки + цялата централна конзола барабар с подлакътника + уплътненията на вратите + пластмасовите прагове на вратите с хромирани надписи Mercedes-Benz + пепелника с махагона и всичките махагони (врати, климатик, арматурно табло, барче, скоростен лост (скоростния лост има счупено ъгълче)) + всички пластмасарии в салона - капачки, врътки, духалки, лайснички и т.н. Седалките и корите са оригинална кожа, нямат скъсано или напукано никъде. Дъгите, колонките, централната конзола и легените са плюшени, доста са изцапани, но са в общи линии здрави - няма разлепено, няма провиснало, няма скъсано. Всичко 500 лв.

Но подобен кожен салон го намирах на цени до 2000 лв. В една от моргите ми искаха 500 лв. само за двете кори на вратите (при мен е купе).
  • 0

Ако си задаваш въпроса "струва ли си да ремонтирам стария Мерцедес", по-добре го продай и си купи чисто ново Пежо, Мерцедес не е твоята марка!

#5 MBenc

MBenc

Чирак

• Потребители на форума
  • 120 Мнения:
  • Град:Габрово
  • Интереси:лов , бизнес в Севлиево

Публикувано 01 март 2010 - 18:32

Илия почерпи ли за всичко това след покупката.Тото играеш ли. :icon_coolgrin: :beer:
  • 0

#6 Илия Горанов

Илия Горанов

Член на УС на МБКБ

• Управителен съвет
  • 7499 Мнения:
  • Автомобил:
    CLK200 Kompressor
    163hp, 2001, dark blue
ГАРАЖ Виж ГАРАЖА

Публикувано 02 март 2010 - 10:06

Чакай да го монтирам... пък ще почерпя :)
Тото не играя... на връщане от Кюстендил (пак) ми взеха книжката :drift1:
  • 0

#7 hammer^BaTe

hammer^BaTe

Член на УС на МБКБ

• Управителен съвет
  • 5570 Мнения:
  • Град:Дружба Сити :D
  • Автомобил:
    2004 W211 E55
    1995 W140 S500L - ex
    2014 W124 E500 - ex
    1996 W140 S350TD - ex
    1994 W124 E250D - ex
    1982 W201 190D - ex
ГАРАЖ Виж ГАРАЖА

Публикувано 02 март 2010 - 10:14

Кофти случка.. това с книжката :unsure:

Така и така си си взел вече кожения салон Илия.. издай тайната от къде го взе.. че да проверя дали няма и за мен :)
  • 0
Scientists have finally discovered what's wrong with the female brain : On the left side, there is nothing right, and on the right side, there is nothing left... :)

#8 bigbass

bigbass

Прохождащ

• Потребители на форума
  • 28 Мнения:
  • Интереси:Интериорен тунинг.Екстри
  • Автомобил:
    Passat 3 - 93г. 2000куб.
    Всички екстри за всички модели

Публикувано 02 март 2010 - 12:47

300лв. само за работа ли са ти искали или вътре са включени и материали.
  • 0

#9 Илия Горанов

Илия Горанов

Член на УС на МБКБ

• Управителен съвет
  • 7499 Мнения:
  • Автомобил:
    CLK200 Kompressor
    163hp, 2001, dark blue
ГАРАЖ Виж ГАРАЖА

Публикувано 02 март 2010 - 17:18

Голяма тайна - от обява във форума... януари се обадих... два месеца се чудих, в събота ходих да го купя :)
  • 0

#10 hiustana

hiustana

Чирак

• Потребители на форума
  • 95 Мнения:
  • Град:хасково
  • Автомобил:
    W210 E250D производство: 05.1997г.
    VIN- WDB2100101A430654

Публикувано 02 март 2010 - 17:47

Таван-150лв. ако няма люк ако има е по скъпо
предна седалка-230лв.
задна седалка и курите на рватите-500лв.
вкючва изработка и кожа (изкуствена)
При всичко по горе описано на 700-900 в зависимост от кожата, цвета и т.н.
такава оферта ми дадоха в хасково
  • 0
Не насилвайте нещата, просто запазете спокойствие и вземете по голям чук!!!

1 потребител(и) четат тази тема

0 потребители, 1 гости, 0 анонимни