Кожен салон ?
Започната от nikooo, 27 фев 2010 - 14:36:05
9 мнения по тази тема
Публикувано 27 февруари 2010 - 14:36
Заслужава ли си да сменя оригиналния салон (плюш) със кожен и колко пари горе долу ще ми струва това за 124 Е250 ТД 1995 година ... бяха ми казали по 300 лв на седалка което ми се струва изключително много . Ако някой от вас го е сменял нека да кажв къде и за колко пари мерси.
Публикувано 28 февруари 2010 - 20:02
Колко струва зависи от това какво точно искаш да направиш:
Вариант 1 - отиваш на авто тапицер и искаш да ти облече старите седалки с нов материал.
тук разклоненията в цената варират:
Подвариант 1.1. Дали са здрави меките части на седалките или ще се наложи някои дунапрени да се подменят.
Подвариант 1.2. Дали ще го облекат с естествена или с изкуствена кожа
Подвариант 1.3. Най-вероятно в плюшените седалки нямаш подгряване - ще искаш ли да ти добавят подгряване преди да ошият новата тапицерия
Подвариант 1.4. Само седалките ли ще претапицираш или и корите на вратите, ако правиш и корите - имаш ли Air Bags на вратите (май на 124 няма, ама все пак)
Вариант 2 - отиваш в авто морга и търсиш употребяван оригинален кожен салон за същия модел. И тук цените могат да варират в зависимост от състоянието на салона, дали има подгряване или не. Ако твоите седалки са електрически, а на колата в моргата са ръчни (или обратното), тук пак не съм сигурен, ама май има 124 с електрически седалки - дали механизмите са взаимозаменяеми. Ако слагаш ел.седалки или подгряване - освен тапицер ще трябва и на жичкаджия да се ходи (евентуално, някои тапицери си имат жичкаджии)...
С две думи има много условности!
А дали си заслужава на първо място зависи от теб, от възможностите и желанието ти, а също така зависи и от състоянието на плюшения салон.
Аз например съм с обикновен текстил и нямах никакво намерение да го сменям, но случайно ми изпадна кожен салон на приемлива цена... два месеца мислих, в момента го сменям
Иначе текстилния си е в перфектно състояние.
Вариант 1 - отиваш на авто тапицер и искаш да ти облече старите седалки с нов материал.
тук разклоненията в цената варират:
Подвариант 1.1. Дали са здрави меките части на седалките или ще се наложи някои дунапрени да се подменят.
Подвариант 1.2. Дали ще го облекат с естествена или с изкуствена кожа
Подвариант 1.3. Най-вероятно в плюшените седалки нямаш подгряване - ще искаш ли да ти добавят подгряване преди да ошият новата тапицерия
Подвариант 1.4. Само седалките ли ще претапицираш или и корите на вратите, ако правиш и корите - имаш ли Air Bags на вратите (май на 124 няма, ама все пак)
Вариант 2 - отиваш в авто морга и търсиш употребяван оригинален кожен салон за същия модел. И тук цените могат да варират в зависимост от състоянието на салона, дали има подгряване или не. Ако твоите седалки са електрически, а на колата в моргата са ръчни (или обратното), тук пак не съм сигурен, ама май има 124 с електрически седалки - дали механизмите са взаимозаменяеми. Ако слагаш ел.седалки или подгряване - освен тапицер ще трябва и на жичкаджия да се ходи (евентуално, някои тапицери си имат жичкаджии)...
С две думи има много условности!
А дали си заслужава на първо място зависи от теб, от възможностите и желанието ти, а също така зависи и от състоянието на плюшения салон.
Аз например съм с обикновен текстил и нямах никакво намерение да го сменям, но случайно ми изпадна кожен салон на приемлива цена... два месеца мислих, в момента го сменям

Ако си задаваш въпроса "струва ли си да ремонтирам стария Мерцедес", по-добре го продай и си купи чисто ново Пежо, Мерцедес не е твоята марка!
• Бабини деветини • clk.babailiica.com • наргиле •
Публикувано 28 февруари 2010 - 20:16
300лв на седалка и корите на вратите да ти даде в тази цена(бонус),офертата е супер при перфектно запазен салон
Публикувано 28 февруари 2010 - 20:24
Зависи от гледната точка. Аз взех задна + две предни седалки + корите на вратите + дъгите над вратите + колонките за коланите задната седалка с двойна облегалка с подлакътник и ски сак + задните кори (купе) + корите на задните колонки + задните дъги + легените (килимите) под трите седалки + цялата централна конзола барабар с подлакътника + уплътненията на вратите + пластмасовите прагове на вратите с хромирани надписи Mercedes-Benz + пепелника с махагона и всичките махагони (врати, климатик, арматурно табло, барче, скоростен лост (скоростния лост има счупено ъгълче)) + всички пластмасарии в салона - капачки, врътки, духалки, лайснички и т.н. Седалките и корите са оригинална кожа, нямат скъсано или напукано никъде. Дъгите, колонките, централната конзола и легените са плюшени, доста са изцапани, но са в общи линии здрави - няма разлепено, няма провиснало, няма скъсано. Всичко 500 лв.
Но подобен кожен салон го намирах на цени до 2000 лв. В една от моргите ми искаха 500 лв. само за двете кори на вратите (при мен е купе).
Но подобен кожен салон го намирах на цени до 2000 лв. В една от моргите ми искаха 500 лв. само за двете кори на вратите (при мен е купе).
Ако си задаваш въпроса "струва ли си да ремонтирам стария Мерцедес", по-добре го продай и си купи чисто ново Пежо, Мерцедес не е твоята марка!
Публикувано 01 март 2010 - 18:32
Илия почерпи ли за всичко това след покупката.Тото играеш ли.

Публикувано 02 март 2010 - 10:06
Чакай да го монтирам... пък ще почерпя 
Тото не играя... на връщане от Кюстендил (пак) ми взеха книжката

Тото не играя... на връщане от Кюстендил (пак) ми взеха книжката

Публикувано 02 март 2010 - 10:14
Кофти случка.. това с книжката
Така и така си си взел вече кожения салон Илия.. издай тайната от къде го взе.. че да проверя дали няма и за мен

Така и така си си взел вече кожения салон Илия.. издай тайната от къде го взе.. че да проверя дали няма и за мен

Scientists have finally discovered what's wrong with the female brain : On the left side, there is nothing right, and on the right side, there is nothing left...

Публикувано 02 март 2010 - 12:47
300лв. само за работа ли са ти искали или вътре са включени и материали.
Публикувано 02 март 2010 - 17:18
Голяма тайна - от обява във форума... януари се обадих... два месеца се чудих, в събота ходих да го купя

Публикувано 02 март 2010 - 17:47
Таван-150лв. ако няма люк ако има е по скъпо
предна седалка-230лв.
задна седалка и курите на рватите-500лв.
вкючва изработка и кожа (изкуствена)
При всичко по горе описано на 700-900 в зависимост от кожата, цвета и т.н.
такава оферта ми дадоха в хасково
предна седалка-230лв.
задна седалка и курите на рватите-500лв.
вкючва изработка и кожа (изкуствена)
При всичко по горе описано на 700-900 в зависимост от кожата, цвета и т.н.
такава оферта ми дадоха в хасково
Не насилвайте нещата, просто запазете спокойствие и вземете по голям чук!!!
1 потребител(и) четат тази тема
0 потребители, 1 гости, 0 анонимни