Здравей и добре дошъл...
За зимната гума не е толкова важен цолажа, колкото широчината - колкото по-тясна, толкова по-добре. Така че спокойно можеш да намалиш широчината на гумите. Другия добър съвет е да си купиш качествени и нови зимни гуми. Макар че може да се прочетат какви ли не съвети - от това, че няма никакъв смисъл от зимни гуми (има страшни майстори, с летни гуми на 10 години се качват на Черни връх през 50 см. сняг) до това, че всяка година трябва да си купуваш чисто нова зимна гума. Но аз вече съм се убедил в качествата на новата маркова зимна гума, така че с ръка на сърце ти препоръчвам да бъде нова (не само да не е употребявана, но и да е скоро произведена) и да бъде от доказана на пазара марка.
Аз лично на последните си три автомобила винаги съм имал втори комплект джанти за сезонните гуми. Когато купих мерцедеса това беше от първите неща - да купя още едни джанти, на които да са (в моя случай) летните гуми, а на оригиналните (те и двете са оригинални де) са зимните гуми. Само внимавай с офсета на джантите - виж дали ще са с еднакви болтове. Ако купуваш различни шарки джанти - задължително провери болтовете. В моя случай купих втори комплект оригинални джанти със същата шарка, но с 2 мм. разлика в офсета. Оказа се, че имат почти 10 мм. разлика в главината и сега имам и допълнителен комплект болтове - едни болтове за зимните и други болтове за летните.
Между другото един колега тук продаваше 17 цолови черни джанти KLEEMANN - потърси ако те интересува. Не знам какъв звят ти е CLC-то и дали ще ти паснат черни джанти, но джантите са с тънки спици и много приятно отварят спирачните дискове, има по-агресивен вид
Успе х в покупките и да се похвалиш какво си свършил.