ESP, BAS, ABS -ОЩЕ ПО- НЕРАЗРЕШИМ ПРОБЛЕМ !!!
Започната от emish, 26 фев 2010 - 20:28:17
10 мнения по тази тема
Публикувано 26 февруари 2010 - 20:28
Здравейте колеги, имам следния проблем с МЛ 430 от 2000г. Безпричинно светват лампите на BAS,ESP,ABS и крачната спирачка и колата влиза в сервизен режим. Престоява 1 денонощие и след това все едно нищо не е било. Водих я на диагностика и човека ми обясни, че се губела комуникацията между модула на ESP със всички останали модули- т.е. да се бръкна за нов ESP модул които струвал близо 3 бона. Истината е че сутрин колата си пали нормално, но след като загрее и лампите, и сервизния режим идват доста бързо. Направих си експеримент и свалих ESP модул-а по време на загуба на комуникация и го пъхнах в хладилника за 5 мин да се охлади , след това модула си работеше без проблем. Някой от вас имал ли е този проблем и как го е отстранил? Благодаря ви предварително за съдействието.
П.П. За да не ме освиркате, предварително искам да кажа, че прегледах и проверих всички кабели, които тръгват от АБС-а и не е кабелна повредата. Чека от диагностиката също не показва други проблеми или грешки по колата.
П.П. За да не ме освиркате, предварително искам да кажа, че прегледах и проверих всички кабели, които тръгват от АБС-а и не е кабелна повредата. Чека от диагностиката също не показва други проблеми или грешки по колата.
Публикувано 26 февруари 2010 - 21:18
Това с хладилника звучи, като да е студена спойка, ама в тия многслойни платки как ще я намериш не те знам.Здравейте колеги, имам следния проблем с МЛ 430 от 2000г. Безпричинно светват лампите на BAS,ESP,ABS и крачната спирачка и колата влиза в сервизен режим. Престоява 1 денонощие и след това все едно нищо не е било. Водих я на диагностика и човека ми обясни, че се губела комуникацията между модула на ESP със всички останали модули- т.е. да се бръкна за нов ESP модул които струвал близо 3 бона. Истината е че сутрин колата си пали нормално, но след като загрее и лампите, и сервизния режим идват доста бързо. Направих си експеримент и свалих ESP модул-а по време на загуба на комуникация и го пъхнах в хладилника за 5 мин да се охлади , след това модула си работеше без проблем. Някой от вас имал ли е този проблем и как го е отстранил? Благодаря ви предварително за съдействието.
Нема да се сърдиш на шегата, ама що не му пуснеш едно маркуче от климатика да му духа студено и да си караш?
Mercedes-Benz - Unlike any other!
Публикувано 26 февруари 2010 - 21:41
Това с хладилника звучи, като да е студена спойка, ама в тия многслойни платки как ще я намериш не те знам.
Нема да се сърдиш на шегата, ама що не му пуснеш едно маркуче от климатика да му духа студено и да си караш?
звучи направо готино, аз си мислех да монтирам фризер в багажника.....таман и да студя бирата през лятото- 2 в 1

Публикувано 27 февруари 2010 - 00:00
опитай в някой сервиз за GSM имат поялници с горещ въздух
да прекарат всички спойки
не е голям шанса ама може и да се оправи
да прекарат всички спойки
не е голям шанса ама може и да се оправи
Публикувано 27 февруари 2010 - 07:25
С какво четохте колата?
Публикувано 27 февруари 2010 - 13:19
С какво четохте колата?
закарах я в сервиза на Хеед91 до бакърена фабрика в надежда, там я четоха с някакъв тестер ама не мисля че беше специален за МБ.
Публикувано 27 февруари 2010 - 19:42
ами прочети я с DAS е пиши какви грешки ти дава
и не бързай със смяната на модули че си е цифра
Публикувано 08 март 2010 - 19:43
ами прочети я с DAS е пиши какви грешки ти дава
прочетохме я с дас... проблема за съжаление е същия

2 употреба ама със същия номер като моя- 163-545-41-32

Публикувано 09 март 2010 - 14:15
гледай само да не скапеш тотално стария модул
че при инсталацията на новия/втора употреба/
ще ти трябва инициализация и можеш да я свалиш
само от твоя модул
иначе без БС няма да минеш а там слагат само нови
че при инсталацията на новия/втора употреба/
ще ти трябва инициализация и можеш да я свалиш
само от твоя модул
иначе без БС няма да минеш а там слагат само нови
Публикувано 09 март 2010 - 14:35
прочетохме я с дас... проблема за съжаление е същия
закарах я на един пич във Волуяк който пипа електроника по мерцедес , та той само се осмели да отвори въпросния модул и след 1-2 дена ми каза че някакъв чип си бил заминал, така че ако някой има повреден модул от ЕСП може да ми направи огромна услуга - чип-а вътре бил същия като от очиларка-99-2003. Иначе присъдата е ясна, ще трябва нов или
2 употреба ама със същия номер като моя- 163-545-41-32
Пиши ЛС на dimhab той сменя модул и може още да му стои стария, ще ти каже... W203 2000 год беше май неговата, погледни в раздела "купува " там беше дал номера на модула. Аз също имам, но моят модул работи, не е за разкомплектоване на чипове...
Публикувано 13 март 2010 - 16:28
А случайно да знаеш как се казва майстора от Волуяк?
И да знаете!!!За всичко е виновна твърдата вода
1 потребител(и) четат тази тема
0 потребители, 1 гости, 0 анонимни