какво масло да избера за автоматична скоростна кутия
Започната от stenly681, 22 фев 2010 - 20:25:26
15 мнения по тази тема
Публикувано 22 февруари 2010 - 20:25
Здравейте , днес скоростната кутия мина в авариен режим- при скорост 80км/ч 3500 оборота. Отидох на сервиз " автоматик коко" много коректини хора, където ми направиха диагности и изчистиха грешките. Проблема бе отстранен, но в мен остана съмнението, че при смяната на маслото и филтъра на МПС-то преди 2 г. или 30 000 км. не съм избрал подходящото за конкретната скоростна кутия. Модела на колата е С 250 турбодизел 5 степена автоматична скоростна кутия. Според познати за конкретната кутия има конкретни масла със съответната спецификация. Моля за конкретни съвети какво масло да закупя и от къде?
Публикувано 23 февруари 2010 - 10:04
Здравейте , днес скоростната кутия мина в авариен режим- при скорост 80км/ч 3500 оборота. Отидох на сервиз " автоматик коко" много коректини хора, където ми направиха диагности и изчистиха грешките. Проблема бе отстранен, но в мен остана съмнението, че при смяната на маслото и филтъра на МПС-то преди 2 г. или 30 000 км. не съм избрал подходящото за конкретната скоростна кутия. Модела на колата е С 250 турбодизел 5 степена автоматична скоростна кутия. Според познати за конкретната кутия има конкретни масла със съответната спецификация. Моля за конкретни съвети какво масло да закупя и от къде?
Мисля че не е много сложно да се сети човек че при производителите на масла има инфо кое масло за каква кола и т.н но пък затова са форуми кат тоя да помагат.
Отиваш например на линка дет ти го давам и си попълваш данните и веднага лъсва какво масло е за твоита кола - надявам се може да ползваш руски.....
http://components.li...u/?categories=1
Подобни укзатели имат и Кастрол ,и Мобил, една камара производители..... и наи вече не лъжат хората.
Ак не можеш да се снабдиш с едикакво си масло поне от тия указатели може да разбереш параметрите на маслото ...нататък е ясно
W 124 - 300D
W 124 - 230E
W 124 - 230E
Публикувано 23 февруари 2010 - 14:23
аз мисля ,че колегата е с по-стария модел кутия
и един декстрон 3 ще му върши работа
няма смисъл от чак толкова скъпи масла като на новите
и един декстрон 3 ще му върши работа
няма смисъл от чак толкова скъпи масла като на новите
Публикувано 23 февруари 2010 - 16:54
Колеги благодаря за отзивчивостта. Днес звънях в БС и по номера на рамата ми предложиха два вида трансмисионно масло ATF 236.14 - 32лв. и ATF 134 - 9 лв. /наливен/ за литър.
Публикувано 23 февруари 2010 - 19:58
Колега ,казвам ти от личен опит вземи си ATF-236,14. От както смених маслото с такова ,не усещам как включват предавките.Успех!Колеги благодаря за отзивчивостта. Днес звънях в БС и по номера на рамата ми предложиха два вида трансмисионно масло ATF 236.14 - 32лв. и ATF 134 - 9 лв. /наливен/ за литър.
Публикувано 24 февруари 2010 - 00:18
абе не ги знам в БС как го сменят ама у наше село ми искат 40$ за масло???? като само за труда ме товарят 120$ х 1,5 часа или още 160$ = 200 кинта цялата работа - поне така са ми написали на една калкулация ама тогава сменях накладки и дискове. ако е само за масло ще ме натоварят яко
кутията е 722,6
кутията е 722,6
Публикувано 24 февруари 2010 - 12:57
абе не ги знам в БС как го сменят ама у наше село ми искат 40$ за масло???? като само за труда ме товарят 120$ х 1,5 часа или още 160$ = 200 кинта цялата работа - поне така са ми написали на една калкулация ама тогава сменях накладки и дискове. ако е само за масло ще ме натоварят яко
кутията е 722,6
Ти при дилара ли ходиш или другаде.....при дилара ясно ,особено пак в америката,иначе кат ида при моите в Канада маслото е без пари -1 галон Кастрол синтетиказа мотора е 20 канадеца с ддс....тия АТФ не синтетични няма -пак някаква цена от сорта ми се върти....а моя труд за моите ... нищо не ми плащат зетя купува бира и тва е...
W 124 - 300D
W 124 - 230E
W 124 - 230E
Публикувано 27 февруари 2010 - 22:50
Колега, не мисля че проблема ти е от маслото. Щом е изкарала 30 000 км, значи са ти сложили каквото трябва масло.
Надявам се, че няма да изляза лош пророк, но влизането в сервизен режим на кутията може да се получи от проблем с платката. Лошото е, че платката се намира в скоростната кутия и смяната и е свързана с източването му, а цената и е около 400 лв. + труда.
Иначе масло на скоростна кутия сменям в сервиза на МБ. Имам същата като твоята и смяната на маслото на двигателя /кастрол/ и скоростната кутия /атф по каталог/ ми излезе малко над 500 лв с труда.
Надявам се, че няма да изляза лош пророк, но влизането в сервизен режим на кутията може да се получи от проблем с платката. Лошото е, че платката се намира в скоростната кутия и смяната и е свързана с източването му, а цената и е около 400 лв. + труда.
Иначе масло на скоростна кутия сменям в сервиза на МБ. Имам същата като твоята и смяната на маслото на двигателя /кастрол/ и скоростната кутия /атф по каталог/ ми излезе малко над 500 лв с труда.
Mercedes-Benz C 220 Diesel / W202T
Публикувано 07 март 2011 - 16:32
здравейте,
сега е момента някой да ми отговори колкото се може по-бурзо. колата е W210 300 d автоматик .
направих се на майстор и си смених водния радиатор. всичко ОК
ама не, май малко повече масълце на скоростната е изпекло при зглобяването и когато при запален двигател двигнах щеката се каза, че ше ми трябват към 300-400 милилитра.
купих маско от най-близкия магазин като пълен идиот и след това се сетих, че трябваше първо да попитам и да се поинтересувам първо какво и после да копувам.
Маслото е "GETRIEBE ATF 22"
Пише, че е за автоматична скростна кутия, но не съм сигурен че съм взел правилното.
Та става ли това масло или не ??????????
сега е момента някой да ми отговори колкото се може по-бурзо. колата е W210 300 d автоматик .
ама не, май малко повече масълце на скоростната е изпекло при зглобяването и когато при запален двигател двигнах щеката се каза, че ше ми трябват към 300-400 милилитра.
купих маско от най-близкия магазин като пълен идиот и след това се сетих, че трябваше първо да попитам и да се поинтересувам първо какво и после да копувам.
Маслото е "GETRIEBE ATF 22"
Пише, че е за автоматична скростна кутия, но не съм сигурен че съм взел правилното.
Публикувано 07 март 2011 - 16:35
здравейте,
Маслото е "GETRIEBEOL ATF 22"
Маслото е "GETRIEBEOL ATF 22"
Публикувано 12 юни 2011 - 11:27
колеги няки да ми каже какво масло да си налея на е 220д автоматик 4 ск. Имам проблем загуби задна скорост и незнам от какво е дали може да е от маслото други скорости са добре или някои да ми препоза4а сервис благодаря предварително
Публикувано 12 юни 2011 - 14:26
не е от маслото ще ти трябва сервиз
Публикувано 13 юни 2011 - 09:31
И двете масла са по 236.14Колеги благодаря за отзивчивостта. Днес звънях в БС и по номера на рамата ми предложиха два вида трансмисионно масло ATF 236.14 - 32лв. и ATF 134 - 9 лв. /наливен/ за литър.
Явно първото е оригинално MB 236.14 ATF NAG2VSport A 001 989 68 03
а второто е наливен Shell ATF134
http://bevo.mercedes.../236.14_de.html
За кутия 722.5/6 дават точно 236.14
Ок, а за кутия 722.3/4 тук дават http://mb-info.ru/liquids/typ/210.htm 236.6
Твоята такава ли е? Пусни вина да видим...хубаво масло по 236.6 е FUCHS TITAN ATF 5005 , a в италианското масло е проблема логично е...
1 потребител(и) четат тази тема
0 потребители, 1 гости, 0 анонимни