Здравейте колеги карам W123ка 300D. Ще съм много благодарен ако ми помогнете с максимално компетентна информация относно проблема който имам.Та - проблема е следния. По време на движение когато превключвам предавките в диференциала се чува чукане много е неприятно като усещане иначе при всички скоростни режими не се усещат т.е. няма никакви вибрации колата върви абсолютно гладко диференциала грам НЕ вие просто се чудя какво може да е. Съмнявам се за луфт м/у пиньон и корона защото когато едното колело е повдигнато с крик и е включена някаква предавка като размърдам гумата на ръка има умерено голям свободен ход спрямо кардана.Кажете ми фатално ли е това отстранява ли се и т.н. А и още нещо, На лостчетата за газта при ГНП-то имаше едно амортисьорче но сдаде багажа и го изхвърлих. Има ли то отношение към проблема. Благодаря Ви много приемам всякакви съвети.
главно предаванечукане
Започната от asdf69, 20 фев 2010 - 16:34:46
5 мнения по тази тема
Публикувано 20 февруари 2010 - 16:34
Публикувано 21 февруари 2010 - 01:01
Има увеличен луфт м/у планетните и сателитните колела и в оста на планетните колела.Може да се намали след разглобяване на диференциала.
Следва да провериш и дали не се е появил луфт м/у шлиците на главината на дясното задно колело и полуоската.
Следва да провериш и дали не се е появил луфт м/у шлиците на главината на дясното задно колело и полуоската.
Кола от ремонт и жена от курорт трудно се вкарват в пътя
Публикувано 22 февруари 2010 - 20:17
Благодаря колега в шлиците на главините съм сигурен че няма хлабини но виж за това с планетните и сателитните не се бях сетил. Какво предлагаш как може да се оправи от къде е дошла тази хлабина.Само да вмъкна че едно време на москвича съм си оправял всичко вкл. и диференциала и несъм имал проблеми но тук съм по-плах все пак не е москвич. Кое точно да пипна. Благодаря.
Публикувано 22 февруари 2010 - 22:51
1. Провери още веднъж.В 80% причината е тази.
2. Хлабината е дошла от износване вследствие дългата употреба.
3. Прав си че не е Москвич. Ако имаш опит и инструменти не ти пречи да опиташ. След разглобяване се подменят подложните шайби на планетите с по-дебели за да се постигне допустим луфт в касетата. Със стойността на увеличение на р-ра на тези шайби(по дебелина) се намаля дебелината на шайбите,монтирани на полуоските отвън.Преди да се монтира в диференциала ,в/у полуоската има шайби,нали? Те фиксират полуоската след заключването с зегерките. Отвори detali.ru, вкараи вина на твоята кола,отвори задния мост с диференциала и погледни поз.23-Trust washer.Дебелините съм им от 1,25мм до 1,65мм. Успех.
Може да подмениш и поз.32-цена 3лв/бр. и поз.35-ос-към 45 лв.
2. Хлабината е дошла от износване вследствие дългата употреба.
3. Прав си че не е Москвич. Ако имаш опит и инструменти не ти пречи да опиташ. След разглобяване се подменят подложните шайби на планетите с по-дебели за да се постигне допустим луфт в касетата. Със стойността на увеличение на р-ра на тези шайби(по дебелина) се намаля дебелината на шайбите,монтирани на полуоските отвън.Преди да се монтира в диференциала ,в/у полуоската има шайби,нали? Те фиксират полуоската след заключването с зегерките. Отвори detali.ru, вкараи вина на твоята кола,отвори задния мост с диференциала и погледни поз.23-Trust washer.Дебелините съм им от 1,25мм до 1,65мм. Успех.
Може да подмениш и поз.32-цена 3лв/бр. и поз.35-ос-към 45 лв.
Публикувано 23 февруари 2010 - 15:59
Ако си решил да сваляш а не си го правил-казвай. Снимки не съм правил но мога да ти опиша последоватилността. Трябва да имаш гараж с канал.
Не е зле да огледаш (пробваш) и полуоските.Ако има износено каре също чука при превключване.Но огледа е възможен след демонтаж.
Не е зле да огледаш (пробваш) и полуоските.Ако има износено каре също чука при превключване.Но огледа е възможен след демонтаж.
Публикувано 23 февруари 2010 - 18:41
Колега направо казвай че нямам търпение попивам всичко. Благодаря.
0 потребител(и) четат тази тема
0 потребители, 0 гости, 0 анонимни