Към съдържанието

•  

Снимка
- - - - -

два въпроса относно W202интгрирана аларма и гасене на фаровете

• Please log in to reply
12 мнения по тази тема

#1 GALATIANINA

GALATIANINA

Прохождащ

• Потребители на форума
  • 13 Мнения:
  • Град:ВАРНА
  • Автомобил:
    W 202 C220CDI

Публикувано 06 февруари 2010 - 20:39

Здравейте колеги, търсих по тези въпроси в търсачката ама дали аз не го правя както трябва или поради друга причина не намерих нищо по темите. Та единия ми въпрос някой слагал ли си е интегрирана аларма-такава която използва ключа а не е с отделно дистанционно и ако да къде и на каква цена - на мене във Варна ми обадиха 350 кинта но като че ли са доста тези пари.И другия ми дерт е че не вярвам германците да оставили нещата така че като се загаси двигателят и дори се изкара ключа даже се излезе от колата и се заключи и да остават светнати фаровете и то не да габарити а на къси или дълги светлини зависи как си карал. Е вярно е че има зумер и писка ама ако не слезеш от колата 10-15-20-30 минути после ко прайм а. Все си мисля че не може да няма някой пиниз за да загасват фаровете автоматично какво ще кажат знаещите по тези два въпроса. Да ня забравя че колата е W202-C220 cdi 1999 година.
  • 0
BMW изглежда най-добре в огледалото на MERCEDES

#2 Мишо

Мишо

Майстор

• Потребители на форума
  • 2421 Мнения:
  • Град:СОФИЯ
  • Автомобил:
    W210-E200

Публикувано 06 февруари 2010 - 21:05

Т'ва с алармата ако изобщо може да стане,ще е в посочения от теб ценови диапазон-прочети тук.
А относно фаровете виж тук.
Търсачката има разширени настройки,а в краен случай може да ползваш и гугъл,като към конкретните думи,които търсиш добавиш и mbclub.bg ,за да ограничиш търсенето в този форум ;)
  • 0
Публикувано изображение
Проконтролирай деструктивността на стремежите си..да помислим заедно над крайността....и да отворим по бира....живеем заедно, умираме сами, нали?

#3 Plamen

Plamen

Чирак

• Потребители на форума
  • 236 Мнения:
  • Град:София
  • Автомобил:
    W 168 (A170 CDI), 2002, Long-wheelbase
    W 163 (ML 270 CDI), 2005, SE

Публикувано 06 февруари 2010 - 21:22

Със сигурност ще угаснат, когато свърши акумулатора! :) Това в кръга на шегата! Не няма опция да изгасват сами, колкото и време да мине! Без допълнително устройство не може да стане.
  • 0
Публикувано изображение

#4 GALATIANINA

GALATIANINA

Прохождащ

• Потребители на форума
  • 13 Мнения:
  • Автомобил:
    W 202 C220CDI

Публикувано 06 февруари 2010 - 22:39

Благодаря, и аз се съмнявах за такава работа но вече съм сигурен че е така и ще спа спокойно че не само моята дето не се загасвата фаровете. А пък за идеята да изчакам да свърши акумултора и да видим тогава дали няма да загаснат гадовете не се бях сетил :)
  • 0

#5 ikoleman

ikoleman

Чирак

• Потребители на форума
  • 44 Мнения:
  • Град:Варна
  • Автомобил:
    n / a

Публикувано 07 февруари 2010 - 11:23

Здравей колега, моята кола е същата като твоята само , че 98г. след като ми изгоря фабричната аларма си поставих допълнителна , която си ползва кан шината за да се управлява в Импас 56 кв. чайка. момчетата я монтираха за половин ден и ако не ме лъже паметта цената беше около 260 лв.

Ако искаш ела на днешната сбирка да се видим или пиши мога да ти дам тел. на момчетата.

Здравейте колеги, търсих по тези въпроси в търсачката ама дали аз не го правя както трябва или поради друга причина не намерих нищо по темите. Та единия ми въпрос някой слагал ли си е интегрирана аларма-такава която използва ключа а не е с отделно дистанционно и ако да къде и на каква цена - на мене във Варна ми обадиха 350 кинта но като че ли са доста тези пари.И другия ми дерт е че не вярвам германците да оставили нещата така че като се загаси двигателят и дори се изкара ключа даже се излезе от колата и се заключи и да остават светнати фаровете и то не да габарити а на къси или дълги светлини зависи как си карал. Е вярно е че има зумер и писка ама ако не слезеш от колата 10-15-20-30 минути после ко прайм а. Все си мисля че не може да няма някой пиниз за да загасват фаровете автоматично какво ще кажат знаещите по тези два въпроса. Да ня забравя че колата е W202-C220 cdi 1999 година.

• 0

#6 GALATIANINA

GALATIANINA

Прохождащ

• Потребители на форума
  • 13 Мнения:
  • Автомобил:
    W 202 C220CDI

Публикувано 07 февруари 2010 - 13:50

[quote]Импас 56 кв. чайка. момчетата я монтираха за половин ден и ако не ме лъже паметта цената беше около 260 лв[/quote
Точно там ходих и аз обаче цифрата която ми обадиха е "около 350 лева"
  • 0

#7 vointex

vointex

Прохождащ

• Потребители на форума
  • 21 Мнения:
  • Град:Стара Загора
  • Автомобил:
    W202 250 TD 98г.

Публикувано 07 февруари 2010 - 16:06

На мен ми поставиха такава аларма за 180 лева, само че в Стара Загора.
  • 0
Публикувано изображение

#8 Plamen

Plamen

Чирак

• Потребители на форума
  • 236 Мнения:
  • Автомобил:
    W 168 (A170 CDI), 2002, Long-wheelbase
    W 163 (ML 270 CDI), 2005, SE

Публикувано 07 февруари 2010 - 18:28

Благодаря, и аз се съмнявах за такава работа но вече съм сигурен че е така и ще спа спокойно че не само моята дето не се загасвата фаровете. А пък за идеята да изчакам да свърши акумултора и да видим тогава дали няма да загаснат гадовете не се бях сетил :)

Не познавам в детайли W202, но при моята (W168) щом светна фаровете, таблото светва и то, т.е. няма опция да включвам отделно осветлението на таблото. И това винаги ме подсеща. Като подкарам и погледна уредите веднага ми прави впечатление, че са тъмни и щраквам фаровете. Пък и карам дизела, а за дизела казват, че е добре да поработи поне 20 - 30 секунди, преди да потеглиш, та през това време обикновено слагам радиото, колана и щраквам фаровете. ;)
  • 0
Публикувано изображение

#9 GALATIANINA

GALATIANINA

Прохождащ

• Потребители на форума
  • 13 Мнения:
  • Автомобил:
    W 202 C220CDI

Публикувано 07 февруари 2010 - 20:20

На мен ми поставиха такава аларма за 180 лева, само че в Стара Загора.

Еми значи можело и за 180 лева. Ще продължавам да събирам оферти докато :icon_welldone:
  • 0

#10 brpi

brpi

Майстор

• Потребители на форума
  • 1243 Мнения:
  • Град:Karlsruhe,Germany
  • Автомобил:
    W124 300D 603
    W124 230E 102

Публикувано 09 февруари 2010 - 12:28

Еми значи можело и за 180 лева. Ще продължавам да събирам оферти докато :icon_welldone:

Пусни една снимка да видим с кои тип ключ си.

Ама с каквто и да си няма как да се разминеш да не си с 2 дистанциони.
Друг съвет от мене- сложи там някаква ламба да мига и имитира аларма- ако някои сика да краде кола то проблеми няма. Тая защита дет уж добавената алрма я усигурява е единствено самоуспокоение на потребителя.
Фабричната защита да не се пали колата без ключ е в пъти по сигурна от каквато и да е добавена аларма- риска е че в много случаи алармаджите са хаивани и след намесата им следват проблеми.
Освен това ако разбоиниците могат да преодолят фабричната блокировка -що да не могат да преодолеят и добавената .......
  • 0
W 124 - 300D
W 124 - 230E

#11 Silverstar

Silverstar

Чирак

• Потребители на форума
  • 183 Мнения:
  • Автомобил:
    1995' Mercedes Benz W202 C200 Elegance
    1992' Mercedes Benz W201 190 - 1.8 - R.I.P.
    1986' Ford Sierra - 1.6

Публикувано 09 февруари 2010 - 13:53

Пусни една снимка да видим с кои тип ключ си.

Ама с каквто и да си няма как да се разминеш да не си с 2 дистанциони.
Друг съвет от мене- сложи там някаква ламба да мига и имитира аларма- ако някои сика да краде кола то проблеми няма. Тая защита дет уж добавената алрма я усигурява е единствено самоуспокоение на потребителя.
Фабричната защита да не се пали колата без ключ е в пъти по сигурна от каквато и да е добавена аларма- риска е че в много случаи алармаджите са хаивани и след намесата им следват проблеми.
Освен това ако разбоиниците могат да преодолят фабричната блокировка -що да не могат да преодолеят и добавената .......

И аз имам същата дилема. С първия IR ключ съм и нямам аларма, а повечето застрахователи искат.
Чувал съм за много проблеми след слагането на интегрирани аларми. Аз поне засега съм на вариант за нещо съвсем елементарно - някаква пищялка, копче за предния капак и лампа в купето (може и без нея), без никакви заключвания, имобилайзери, контрол над ел. стъклата и т.н. глупости. Все още не съм си сложил, че току виж някой колега даде идея за качествен монтаж на интегрирана аларма.
  • 0

#12 vointex

vointex

Прохождащ

• Потребители на форума
  • 21 Мнения:
  • Град:Стара Загора
  • Автомобил:
    W202 250 TD 98г.

Публикувано 09 февруари 2010 - 22:34

Алармата я сложих заради каското, понеже застрахователите я изискват. За монтажа на алармата гарантирано не е от пишман майстори и ако някой някога ще прави нещо по колата ми, освен мен ще са те (гарантирам за качеството на работата им :kill_myself: ). Алармата може и да вдига стъклата като са свалени, но не като се заключи и автоматично да се затварят, а трябва да се задържи бутона за заключване. Алармата е интерфейсна и нямам други дистанционни, а използвам ключовете на колата. Заключва, отключва и си отваря и багажника без проблем. Не съм сигурен, но доколкото знам алармата няма никакви допълнителни имобилайзери. Ето и снимка на ключовете за колегата който искаше да ги види.

Прикачени файлове

• 0
Публикувано изображение

#13 I-vanko

I-vanko

Прохождащ

• Потребители на форума
  • 20 Мнения:
  • Град:Варна
  • Автомобил:
    мерцедес-бенц,С 220-CDI,1999г

Публикувано 07 март 2010 - 19:52

За колегите от Варна,алармата ми я монтираха на ул."Царевец",точно до бившата ЕЛЕКТРОН,до канала,за около 160 лв,командва и стъклата и е само с кл'ча на колата.
  • 0

1 потребител(и) четат тази тема

0 потребители, 1 гости, 0 анонимни