Турбо- катализатортурбо
Започната от konflikt, 05 фев 2010 - 19:08:55
9 мнения по тази тема
Публикувано 05 февруари 2010 - 19:08
Колеги, сега бях при един да ми маха катализатора на ЦДИ то и си скъсах нервите. Някои знае ли случайно, кат след турбото, бива ли да се почиства и какъв е начина?. Проблема е там, че колата ми е много шумна и аз реших че това е от меката връзка та ходих да я смена. Смених я. Колата е още по шумна. Оня ми обяснява че трябвало да свали кат., на турбото и да го избушел и колата щела да се оправи. Е ли е така или не е???????? колата ми е W 202 CDI, 2.2- 99 god. Всъщност, махнах долниа кат., който е под колата( незнам защо)
Публикувано 06 февруари 2010 - 10:20
Колеги, кажете няколко думи по този въпрос, ако може де
Публикувано 06 февруари 2010 - 14:28
Колега , говориме за катализатора непосредствено след турбото, нали?
Публикувано 06 февруари 2010 - 14:33
Колега , говориме за катализатора непосредствено след турбото, нали?
Чакай малко,с колко катализатора е тази кола,ако си махнал един какво те баломосват.Или ти нещо не си разбрал,или майстора не е в час.Питай и в друг сервис и тогава мисли кво да се прави.
Публикувано 06 февруари 2010 - 15:51
Това буре след турбото не е катализатор,
а саждоуловител.
а саждоуловител.
Публикувано 06 февруари 2010 - 16:14
Точно за този саждоловител става дума,
Възможно ли е от него да бучи мотора като го форсирам или не. И имали практика да се махат тези гурнета??????????
Възможно ли е от него да бучи мотора като го форсирам или не. И имали практика да се махат тези гурнета??????????
Публикувано 15 февруари 2011 - 21:18
точно катализатор си е и дават същите кинти както и за втория след него.като се премахне става малко по шумен мотора.Точно за този саждоловител става дума,
Публикувано 15 февруари 2011 - 21:42
Аз ги пера с Ариел-ленор с дъх на теменужки. Ослепителна чистота след първото пране, малко мехурчета излизат 100-200 км, ама пък от омекотителя как помаг за омекотяване на работата на двигателя...Има един колега, който ги накисва с обезмаслител и ги мие. Имало ефект според него.
Аз моя го махнах направо, че и пари ми дадоха.
Сериозно ли ги кисне в оебзмаслител? Да добави и малко хипо-хлориста киселина(обикновенна домакинска белина) за по-бял пушек...
Явно има твърде много свободно време и достатъчно пари...
Mercedes-Benz - Unlike any other!
Публикувано 24 март 2011 - 10:13
здравейте колеги б крайна сметка с колко катализатора е този модел.до турбото или отдоло на колата
0 потребител(и) четат тази тема
0 потребители, 0 гости, 0 анонимни