печка
Started by n_makaveev, 03 Feb 2010 - 11:21:06
9 replies to this topic
Posted 03 February 2010 - 11:21
Здравейте!
Току що се регисрирах във форума и не съм много наясно с обозначенията на моторите на автомобили, но както и да е! Имам C-200 CDI 1999, колата има печка, но не знам как се пуска. Имам едно копче долу до лоста, но и при двете положения на превключвача не се усеща да работи печката. Някои майстори ми казват, че имало някаква настройка със самия стартерен ключ.
Моля, ако някой е наясно нека ми обясни какво да правя или къде да отида ако е развалена да я поправя. Става въпрос за София!
Току що се регисрирах във форума и не съм много наясно с обозначенията на моторите на автомобили, но както и да е! Имам C-200 CDI 1999, колата има печка, но не знам как се пуска. Имам едно копче долу до лоста, но и при двете положения на превключвача не се усеща да работи печката. Някои майстори ми казват, че имало някаква настройка със самия стартерен ключ.
Моля, ако някой е наясно нека ми обясни какво да правя или къде да отида ако е развалена да я поправя. Става въпрос за София!
Posted 06 February 2010 - 14:59
когато лампичката на копчето не свети печката е включена. печката не духа в купето а топли охладителната течност/антифриза/ на двигателя,и от там колата загрява по-бързо и съответно и парното.Здравейте!
Posted 06 February 2010 - 15:13
под десния калник се намира ауспуха на печката. минута след като запалиш колата, печката се запалва,ако от ауспуха излиза топъл въздух значи печката работи.
Posted 13 March 2010 - 00:35
А по някой път въпросната печка започва да пуши все едно нещо се е запалило и после спира , на какво се дължи това и има ли начин да се избегне?
Posted 13 March 2010 - 08:44
Печката е нагласена да се включва когато външната температура падне под 8 градуса. Когато температурата е 7-8 градуса, някой път се чуди дали да запали или не. Когато горивото в резервоара е преди резервата, печката спира да пали. И в двата случaя понякога пуши. Не може да се избегне това пушене.А по някой път въпросната печка започва да пуши все едно нещо се е запалило и после спира , на какво се дължи това и има ли начин да се избегне?
Edited by Blond, 13 March 2010 - 16:05 .
Писането с главни букви...
Posted 13 March 2010 - 16:10
Правилно си го описал, Goro.
Има и още нещо - като стигне температурата на двигателя около 80 градуса - печката изключва. Ако палите колата и температурата й е над 70 градуса - печката не се пали.
Вчера ходих при Ирин, че не искаше да ми пали печката и се оказа, че съм закачил в по-твърд сняг "кюнеца" на печката, а тя си проверява изходящите газове и... не пали ако е посмачкано аспухчето й. С малко изправяне и зачистване на грешката и - пак съм с бързо топлеща кола.
Има и още нещо - като стигне температурата на двигателя около 80 градуса - печката изключва. Ако палите колата и температурата й е над 70 градуса - печката не се пали.
Вчера ходих при Ирин, че не искаше да ми пали печката и се оказа, че съм закачил в по-твърд сняг "кюнеца" на печката, а тя си проверява изходящите газове и... не пали ако е посмачкано аспухчето й. С малко изправяне и зачистване на грешката и - пак съм с бързо топлеща кола.
Posted 14 March 2010 - 12:39
Ейй с тия CDI-та сте облагодатествани! В немския форум , четох , че с малко преправки може тая печка да се преправи да бъде с таймер и да топли колата преди да е запалена
С повече преправки може да се включва с GSM обаждане
Четиво за немскоговорящите!
С повече преправки може да се включва с GSM обаждане
Четиво за немскоговорящите!
Posted 15 March 2010 - 23:39
А таи печка качва ли разхода на гориво или се компенсира , по бързото заграяване с това , че без нея колата се кара повече време на студен двигател?
Posted 16 March 2010 - 11:10
А таи печка качва ли разхода на гориво или се компенсира , по бързото заграяване с това , че без нея колата се кара повече време на студен двигател?
Трудно е да се каже....по принцип на печките им дават около половин литър на час да гори но печката никога не работи 1 час -наи много 30 мин.
Но комфорта си струва парите- калкулирам само разходи за гориво -да приемем че на ден гори 2 пъти по 30 мин -наи лошия случаи - ами имаме 1 лев на ден за да е топло .
Печката работи само през зимата -на месец стрено 20 дена - 6х20 -120 лева на зима .... мисля че мнозина могат да си позволят това.
Сравнено с разните му други разходи за каквто и да е мерцедес....
W 124 - 300D
W 124 - 230E
W 124 - 230E
Posted 17 March 2010 - 04:04
Мисълта всъщност ми беше друга. Дали това качване в разхода всъщност не е сваляне , защото когато не е включена печката колата много по бавно и трудно загрява , даже као се има впредвид нормалните разтояния за каране в градско може да се каже , че все си я караш студена. Дали когато колата е студена харчи повече. И ако е така , то с печката като загрее по бързо това качване на разхода всъщност може да се окаже сваляне в градски условия , като се има впредвид , че дългото каране на суден двигател може да предизвика по висок разход.
1 user(s) are reading this topic
0 members, 1 guests, 0 anonymous users

View Garage