Резервоар как се сваля?w124 250d
Започната от marinm, 02 фев 2010 - 17:09:35
25 мнения по тази тема
Публикувано 02 февруари 2010 - 17:09
Здравейте колеги.
Реших че е време да си почистя резервоара.
Понеже в следствие на некачественото гориво
и някоя друга добавка явно са се събрали
доста неприятни неща там.Съдя по това че
още преди да ми е светнала лампата за резервата
когато имам около 10л. на по остър завой или нагорнище
ми придътпва.
Та за свалянето въртях, суках,кори в багажника свалях
там открих два болта но не можах да го сваля.
Другите болтове отдолу на купето ли са че неможах да ги открия
пък и там гледах.
Реших че е време да си почистя резервоара.
Понеже в следствие на некачественото гориво
и някоя друга добавка явно са се събрали
доста неприятни неща там.Съдя по това че
още преди да ми е светнала лампата за резервата
когато имам около 10л. на по остър завой или нагорнище
ми придътпва.
Та за свалянето въртях, суках,кори в багажника свалях
там открих два болта но не можах да го сваля.
Другите болтове отдолу на купето ли са че неможах да ги открия
пък и там гледах.
Гост_nizi190Гост_
Публикувано 02 февруари 2010 - 17:26
Преди 2-3 месеца правих тази процедура на 190-ка със същия мотор.Самия резервор е вертикален и се сваля много бързо.Захванат е само на 4 гайки.За жалост нямаше кой да снима.Гайките са по две от ляво и от дясно.Преди това разкачи двете маркучлета за горивото.Откачаш и буксата на сондата и вадиш "гюма" от багажника.Гърловината е уплътнена само с маншон който се нанизва след поставянето на резервоара обратно на мястото му.
То и аз си мислех, като всеки друг че резервоара ми е чист ама нъцки.Вътре имаше Ла..а с голямо Л.
То и аз си мислех, като всеки друг че резервоара ми е чист ама нъцки.Вътре имаше Ла..а с голямо Л.
Гост_nizi190Гост_
Публикувано 02 февруари 2010 - 17:30
Ето такава гняс имаше вътре в "теНекето".
И после оня на прегледите ми разправя че съм бил на границата за димност.Бла бла...
И после оня на прегледите ми разправя че съм бил на границата за димност.Бла бла...
Прикачени файлове
Публикувано 02 февруари 2010 - 19:52
Ебасиии...Кой знае в моя какво имаЕто такава гняс имаше вътре в "теНекето".
Лошото е,че имам един бойлер в багажника и свалянето ще е мътна и кървава.

Проконтролирай деструктивността на стремежите си..да помислим заедно над крайността....и да отворим по бира....живеем заедно, умираме сами, нали?
Публикувано 04 февруари 2010 - 21:19
Има ли някаква сонда при дизеловите мотори в самия резервоар?Може ли да се изчисти нещо без да се сваля резервоара?Питам за сонда ,че съм чистил на Фиат и беше нещо подобно на снимката по-горе
И да знаете!!!За всичко е виновна твърдата вода
Гост_nizi190Гост_
Публикувано 05 февруари 2010 - 19:12
Има ли някаква сонда при дизеловите мотори в самия резервоар?Може ли да се изчисти нещо без да се сваля резервоара?Питам за сонда ,че съм чистил на Фиат и беше нещо подобно на снимката по-горе
Има сонда.Сондата е самата цедка-филтър.Погледни 2-3поста по отгоре.Там е най-ниската точка на резервоара.Предполагам ще има ефект и без да го сваляш, ама ако направиш процедурата няколко пъти.
Публикувано 05 февруари 2010 - 20:13
Ееее супер.Сега ако кажеш къде се намира как да се сваля?Някъде под седалката ли е в багажника ли е?Ама става въпрос за W202
Гост_nizi190Гост_
Публикувано 06 февруари 2010 - 00:05
Ееее супер.Сега ако кажеш къде се намира как да се сваля?Някъде под седалката ли е в багажника ли е?Ама става въпрос за W202
Е там приятел при 202-та със сигурност е друго.Резервоара ти е под задната седалка и съм 99% сигурен че сондата не ти е на дъното на резервоара , а се прекарва през горната му част (сондата).
И все пак незнам дали има разлика при дизел и при бензинов мотор.
Публикувано 06 февруари 2010 - 01:20
Над дифа е и се развива с огромен на размер ключ(забравих номера)Като извадиш сондата ще видиш за какво става на въпрос...Все едно прежда са навивали около нея!Препоръчвам да свалиш резервоара и така да вадиш сондата и после на пароструйка-само резервоара де.Соната само с топла водичка и веро лекичко че е много финна мрежичката.Аз два пъти се опитвах да чистя от долу(през дупката на сондата) и си мислих че съм постигнал нещо,но като свалих резервоара тогава разбрах къде е истината!
Публикувано 06 февруари 2010 - 08:52
на комби е отдолу под купето и на 124 и на ц-класа и на е-класа,а на седана пак на същите е във багажника .зад седалката ,но тя няма нужда да се сваля само кората в багажника.държи се на 4 болта 2 горе ио 2 долу,после се ляга под колата да се отвъртат маркучите и се вади -и готово
Автоморга-Мерцедес-0876/438-583
www.mercedes.mobile.bg
www.mercedes.mobile.bg
Публикувано 06 февруари 2010 - 10:26
И аз имам планувана тази операция с чистенето само че напролет, понеже ми е студено а и не ми прави въртели колата.
Мисля си обаче че на пароструйка надали ще се изчисти цялата гнус от там през тази дупка ...
Започвам да си мисля за забъркване на някаква химийка от рода на бензин, газ за горене, коресилин, ацетон, и не знам какви още ципури.
Притеснява ме обаче да не би да вземат да свалят боята от гюма.
Мисля си обаче че на пароструйка надали ще се изчисти цялата гнус от там през тази дупка ...
Започвам да си мисля за забъркване на някаква химийка от рода на бензин, газ за горене, коресилин, ацетон, и не знам какви още ципури.
Само вселената и човешката глупост могат да бъдат безкрайни.
Публикувано 07 февруари 2010 - 20:04
Над дифа е и се развива с огромен на размер ключ(забравих номера)Като извадиш сондата ще видиш за какво става на въпрос...Все едно прежда са навивали около нея!Препоръчвам да свалиш резервоара и така да вадиш сондата и после на пароструйка-само резервоара де.Соната само с топла водичка и веро лекичко че е много финна мрежичката.Аз два пъти се опитвах да чистя от долу(през дупката на сондата) и си мислих че съм постигнал нещо,но като свалих резервоара тогава разбрах къде е истината!
Ама как да стигна до сондата?През багажника или трябва на канал?
Публикувано 08 февруари 2010 - 12:35
На канал.Ама как да стигна до сондата?През багажника или трябва на канал?
Публикувано 08 февруари 2010 - 12:38
Чисти,чисти!Дупките стават две,като махнеш и поплавъка и имаш достъп навсякъде.Може веро да сложиш докато отиваш на пароструйка.И аз имам планувана тази операция с чистенето само че напролет, понеже ми е студено а и не ми прави въртели колата.
Публикувано 16 януари 2012 - 01:29
Здр колеги мечока е w124 250d 89г. и аз тръгнах да чистя моя поплавък защото и моята стрелка как мине полувината резервоар и се почва със тичането на стрелката.Но когато стигнах до нивомера и го извадих тои представляваше една алуминиева тръба (със обвивка де без мрежа както при колегата ) и от долу има една кръгла пластмаса а във средата на пластмасата има някаква ос която идва се едно от тръбата от вътре и е със резба ситна и върху нея има е капната капка пластмаса като сас силикон и аз се оплаших и сия затегнах пак тази тръба като и незнам какво да правя.Предварително благодарско
1 потребител(и) четат тази тема
0 потребители, 1 гости, 0 анонимни