Проблем с чистачките
Started by I-vanko, 28 Jan 2010 - 09:22:59
22 replies to this topic
Posted 23 March 2010 - 12:50
Оправих го! Пробих радиален отвор през зъбното колело в оста и залепих в отвора опашка от поп-нит с подходяща дължина (да не излиза между зъбите на колелото).
Posted 04 January 2011 - 11:28
Здравейте, аз също като siso се разминах само със смазване на това,което прилича на амортесьорче,под пластмасовото капаче,дето се движи по него рамото на чистачката- нагоре и надолу, и се оправи веднага!
Posted 24 February 2011 - 19:17
za chistachkata imah sashtiq problem,no ne otvarqh mehanizma i taka natatak edinstvenoto koeto napraveh beshe.vklucheh q da raboti i sled tova pochnah da nalivam maslo varho prozoreca,masloto se stichashe kam mehanizma i gotovo problem nqmashe veche.sled tova pochistih dobre prozoreca i peroto na chestachkata i stana kato novo.
Edited by Илия Горанов, 25 February 2011 - 10:59 .
Във форума се пише на кирилица!
Posted 05 March 2011 - 18:58
Зрд колеги.
Вчера и на мен ми казаха, че чистачките правели такива проблеми и се поразрових в нет-а да потърся малко информация как може да се разглоби и попаднах на една тема:
http://mercedes-bulg...na-istaka-w202/
Аз вече я разглобих и се оказа, че найстина е доста мръсна от задната страна. Смазах я добре и я сложих пак.
След няколко минути един познат ми каза, че трябвало да се смаже и самото рамо. Там бил проблема за прецакването на чистачката.
Най-лесно се вади когато предния капак е на полужение 2 (изправен на 90 градуса) Заставате в посока зад чистачката и хващате пластмасата в края и с леко дърпане по края се осеща как се отделя от самото рамо след като се отвори малко със завъртане към двитагеля се отваря повече и вече имате видимост и възможност за смазване. Смазват се работите обозначени на снимката.
Вчера и на мен ми казаха, че чистачките правели такива проблеми и се поразрових в нет-а да потърся малко информация как може да се разглоби и попаднах на една тема:
http://mercedes-bulg...na-istaka-w202/
Аз вече я разглобих и се оказа, че найстина е доста мръсна от задната страна. Смазах я добре и я сложих пак.
След няколко минути един познат ми каза, че трябвало да се смаже и самото рамо. Там бил проблема за прецакването на чистачката.
Най-лесно се вади когато предния капак е на полужение 2 (изправен на 90 градуса) Заставате в посока зад чистачката и хващате пластмасата в края и с леко дърпане по края се осеща как се отделя от самото рамо след като се отвори малко със завъртане към двитагеля се отваря повече и вече имате видимост и възможност за смазване. Смазват се работите обозначени на снимката.
Не може да казват за MERCEDES, че приличал на нещо каквото и да е то...!!! Понеже не може майка ВИ да прилича на ВАС, а ВИЕ приличате на НЕЯ!!!
Posted 01 May 2011 - 17:14
И се смазва с бяла грес.
Основния симптом за смазване е забавяне на чистачката и увеличаване на шума и в момента на акробатичното и движение )))))))))
Основния симптом за смазване е забавяне на чистачката и увеличаване на шума и в момента на акробатичното и движение )))))))))
КЛИМАТИЗАЦИЯ И ВЕНТИЛАЦИЯ-0898352367
За съфорумници-отстъпки
За съфорумници-отстъпки
Posted 01 May 2011 - 21:20
Не знам дали с бяла грес става,но преди две години като си слагах зимните гуми при приятел гумаджия,той ми се похвали че от десетина години всяка есен си смазва чистачката с тази тяхната паста за гуми.По трудно се отмивала и не вреди на самите триещи се части.От тогава на всяка смяна на гуми мажа моята и нямам проблеми...
Posted 15 November 2011 - 00:00
Колеги има едно много елегантно решение на проблема ама не е за манияци. И аз като вас имах този проблем реших го с пробиване на чистачката и наливане в нея на малко масалце. Да поясня : махате капачето на чистачката (капачето е това което е под перцето и над "костенурката" маха се с приплъзване) пробива се една дупчица 2мм с обикноженна ръчна бор машина и наливате малко масло , след втория оборот на вистачката тя вече се движи плавно. Дупката може да запълните с малко силикон и отново да върнете капачето намясто. Правено е на 3 мерцедеса и няма проблем.
Posted 15 November 2011 - 11:23
Единия от които е моят.Правено е на 3 мерцедеса и няма проблем.
Правил съм и номера с разглобяването на механизма и ми отне много време и ми скъса нервите. Това е просто и бързо решението което е за препоръчване.
1 user(s) are reading this topic
0 members, 1 guests, 0 anonymous users