Модул за автоматично светкане на фаровете
Започната от House M.D., 28 дек 2009 - 22:16:06
18 мнения по тази тема
Публикувано 28 декември 2009 - 22:16
От днес и аз вече си имам такъв модул,
но не от тези, които за 35 лв. светкат само фаровете,
щото се оказа, че полицията глобява ако не са светнати и задните габарити.
Един познат го монтира и работи както следва:
- положение на ключа - 0 (сега му слагам ена лепенка "auto");
- след запалване светват двата фара на къси;
- габаритите отпред и отзад;
- осветлението на интериора;
- светкавицата си работи нормално;
- индикаторът за изгоряла крушка не отчита външна намеса:
Опциите за паркинг си остават работещи!
Става за всички модели , които го нямат като опция.
Цялата работа отне около 2 часа,
и ми излезна 50 лв. защото на място се договорихме за 20% отстъпка за членовете на Клуба,
иначе цената е 60 лв.
Момчето се казва Валери, а сервиза се намира в близост до кръстовището "Орион" в София.
Всеки, който желае може да се обади на Вальо на тел: 0889 254 331, но основната му дейност е малко
по-различна , и затова и трябва предварителна уговорка
но не от тези, които за 35 лв. светкат само фаровете,
Един познат го монтира и работи както следва:
Опциите за паркинг си остават работещи!
Става за всички модели , които го нямат като опция.
Цялата работа отне около 2 часа,
и ми излезна 50 лв. защото на място се договорихме за 20% отстъпка за членовете на Клуба,
иначе цената е 60 лв.
Момчето се казва Валери, а сервиза се намира в близост до кръстовището "Орион" в София.
Всеки, който желае може да се обади на Вальо на тел: 0889 254 331, но основната му дейност е малко
по-различна , и затова и трябва предварителна уговорка
Застраховки Каско и ГО - Тук!
Нашите мисли определят желанията ни, но само нашите действия показват това, което сме в действителност!
Отбор по футбол на Мерцедес - Бенц Клуб България - Тук!
Нашите мисли определят желанията ни, но само нашите действия показват това, което сме в действителност!
Публикувано 29 декември 2009 - 10:02
Докторе, да те замоля една работа да провериш? Свали крушката на един от късите или на някой от габаритите без да даваш на контакт. После запали двигателя - така че да светнат автоматично късите и габаритите и кажи дали ти светва индикацията за изгорели крушки? Мерси предварително...
Ако си задаваш въпроса "струва ли си да ремонтирам стария Мерцедес", по-добре го продай и си купи чисто ново Пежо, Мерцедес не е твоята марка!
• Бабини деветини • clk.babailiica.com • наргиле •
Публикувано 29 декември 2009 - 11:27
Браво, звучи много практично.
Само един въпрос - по принцип има ли възможност за дезактивиране на модула след монтажът му?
Или с други думи - сега целогодишно ли ще ти светят фаровете и габаритите, при всяко стартиране на двигателя?
Само един въпрос - по принцип има ли възможност за дезактивиране на модула след монтажът му?
Или с други думи - сега целогодишно ли ще ти светят фаровете и габаритите, при всяко стартиране на двигателя?
Публикувано 29 декември 2009 - 12:00
Илийка,
махнах крушката на левият габарит и в момента,
в който се включиха фаровете и ми светна индикацията на таблото.
Загасих, сложих и запалих отново, сега вече всичко си беше наред
Относно въпроса на Silverstar - да, в бушонното табло ми сложиха допълнителен
куплунг с два бушона, единят от които деактивира въпросната система,
и остава оригиналната, без да се налагат каквито и да е други манипулации
Дори нещо повече - открих нещо, което се оказва в даден случай дори предимство:
При обикновените модули, ако по време на път откаже зареждането на акомулатора,
фаровете моментално изгасват, което би довело до неприятен изход от дадена ситуация.
Тук нешата седят малко по-различно - свети докато колата не бъде загасена
махнах крушката на левият габарит и в момента,
в който се включиха фаровете и ми светна индикацията на таблото.
Загасих, сложих и запалих отново, сега вече всичко си беше наред
Относно въпроса на Silverstar - да, в бушонното табло ми сложиха допълнителен
куплунг с два бушона, единят от които деактивира въпросната система,
и остава оригиналната, без да се налагат каквито и да е други манипулации
Дори нещо повече - открих нещо, което се оказва в даден случай дори предимство:
При обикновените модули, ако по време на път откаже зареждането на акомулатора,
фаровете моментално изгасват, което би довело до неприятен изход от дадена ситуация.
Тук нешата седят малко по-различно - свети докато колата не бъде загасена
Публикувано 30 декември 2009 - 01:18
До тук добре. А как минава в заводски режим? А ако искам да си я оставя да работи на габарити?
Публикувано 30 декември 2009 - 01:38
Грешка!
Раздел XVII. Използване на светлините
Чл. 70. (1) .......................
(3) (Изм. - ДВ, бр. 61 от 2006 г.) Моторните превозни средства през периодите:
1. от 2 март до 31 октомври могат да се движат с включени светлини за
движение през деня или с къси светлини;
2. от 1 ноември до 1 март задължително се движат с включени светлини за
движение през деня или с къси светлини.
..............................................
§ 6. По смисъла на този закон:..........................
59. (нова - ДВ, бр. 51 от 2007 г.) "Дневни светлини" са светлини, предназначени
за подобряване на възприемането и видимостта на предната част на пътно превозно
средство при движението му.
.......................................................................
Прикачени файлове
Публикувано 30 декември 2009 - 09:43
Люси,До тук добре. А как минава в заводски режим? А ако искам да си я оставя да работи на габарити?
ляв и десен паркинг габарит си работят нормално,
а ако трябва да се кара само на габарит - просто ключа се поставя на съответната позиция.
В заводски режим минава когато махна бушона.
Закона го знам, но е факт, че ако все пак ти напишат акт за светлини, той може и да отпадне,
но трябва да се мине по стандартният път, т.е. през съд.
Публикувано 30 декември 2009 - 11:14
Не зная какво сте се вторачили в тези габарити. Полицай като те спира е отпред и вижда фаровете дали светят. С моята платка карам повече от 3 години целогодишно, на тези на които съм сложил от нея актове не са писани и не са ми се обаждали да се жалват, а и аз съм спирал изрично да питам може ли да карам така както съм и са ми казвали че като е светло няма ядове. Моята я продавам почти на номинал, тя не ме храни, а труда и времето по нея са си за моя сметка. 30 лв. като са ви много, ходете при Валери да я слага по 50. Успех и бъдете щастливи.
Публикувано 05 януари 2010 - 21:32
Ето една алтернатива от братушките. Продават го за около 30 кинта (но за два фара трябват 2 броя, а за къси и дълги - 4 броя).
http://asrc.ru/DRL-30.htm
Не знам изобщо, дали това ще стане на Мерцедес, но ме кефи елегантното решение - електронен блок, койт се нахлузва на мястото на стандартното реле. И не на последно място - има сумати функции в него, като могат да се програмират. А програмирането става с премигване с фаровете... Просто казвам, че е хитро направено
Не знам изобщо, дали това ще стане на Мерцедес, но ме кефи елегантното решение - електронен блок, койт се нахлузва на мястото на стандартното реле. И не на последно място - има сумати функции в него, като могат да се програмират. А програмирането става с премигване с фаровете... Просто казвам, че е хитро направено
Ако си задаваш въпроса "струва ли си да ремонтирам стария Мерцедес", по-добре го продай и си купи чисто ново Пежо, Мерцедес не е твоята марка!
Публикувано 05 януари 2010 - 21:39
Ми стъпвам... срам не срам - купих си от Люско, ама беше тъмно и не го монтирахме...
Още си го возя в багажника Ама в най-близко бъдеще си организираме с Хулигана и Лилофф среща за разглобяване на колите и най-вероятно тогава ще се наканя да я свърша тая работа!
Още си го возя в багажника Ама в най-близко бъдеще си организираме с Хулигана и Лилофф среща за разглобяване на колите и най-вероятно тогава ще се наканя да я свърша тая работа!
Публикувано 06 януари 2010 - 04:41
За една кола само две "DRL-30-N": едно реле се поставя на късите светлини (в две светлини - едно реле "DRL-30-N"), друг - на далечна светлина. Ако, разбира се, редовно крушки.Ето една алтернатива от братушките. Продават го за около 30 кинта (но за два фара трябват 2 броя, а за къси и дълги - 4 броя).
(Извините, если не точно перевел. С уважением, Александр.).
Публикувано 06 януари 2010 - 09:12
Ако после ще има и сглобяване да докарам Дедо за "сухи" тренировкиМи стъпвам... срам не срам - купих си от Люско, ама беше тъмно и не го монтирахме...
Публикувано 06 януари 2010 - 17:29
Здравейте колеги днес сложих и аз тази джиджавка за 17 лева и вси4ко което е описъл колегата го имам и аз!
Публикувано 05 март 2010 - 18:11
здравейте колеги,някой да има представа в пловдив такава екстра каде може да се купи и евентоално да се монтира.
1 потребител(и) четат тази тема
0 потребители, 1 гости, 0 анонимни