1984=2010г. Или как всичко се повтаряотделете две минутки и прочетете това!
Започната от Vlado190, 27 дек 2009 - 09:39:09
34 мнения по тази тема
Публикувано 28 януари 2010 - 23:09
навсякаде корупция ..... нищо няма да направят
Жена без цици и кола без кардан в къщи неща
Публикувано 29 януари 2010 - 08:58
Много хубава тема...как съм я пропуснал?!?!
Мисля,че каквото има да се каже е вече казано...Единствено мога да препоръчам,който не е гледал "1984"та,да го гледа...Филма не е особено интригуващ,но поставя много въпроси,които за съжаление са вече валидни и за нас,и в наше време.
п.с.малко е иронично де-филма е английски,а впоследствие Лондон се превръща в града с най-много камери
Мисля,че каквото има да се каже е вече казано...Единствено мога да препоръчам,който не е гледал "1984"та,да го гледа...Филма не е особено интригуващ,но поставя много въпроси,които за съжаление са вече валидни и за нас,и в наше време.
п.с.малко е иронично де-филма е английски,а впоследствие Лондон се превръща в града с най-много камери
Проконтролирай деструктивността на стремежите си..да помислим заедно над крайността....и да отворим по бира....живеем заедно, умираме сами, нали?
Публикувано 09 февруари 2010 - 21:36
Според мен от подслушване се плашат хора които има за какво да се страхуват . Аз не мога да си представя ,че сега в момента могат да бъдат подслушвани 7 милиона българи, да им се следи коренспонденцията , чатовете и тем подобни. Колко много народ трябва да се ангажира за тая работа акъла не ми го побира .Сигурен съм ,че ако на най върлите противници на подслушването бъде отвлечен някой от близките му то той веднага би поискал от МВР да проследи последните му разговори проведени преди отвличането . Да , ама ако от полицията кажат че не могат да четат личната коренспонденция на другите хора какво правим тогава ? Хем боли , хем сърби .Тъй че нека си следят каквото си искат . Чист ли си пред съвеста си няма от какво да се плашиш. Даже ако има и доброволно записване за следене на пощата ми и разговорите ми бих отишъл да си дам съгласието доброволно .Нека слушат и четат .
Публикувано 09 февруари 2010 - 22:13
Коцев, добре дошъл отново... В първия момент се осъмних, но после погледнах - за последно си писал март месец 2009, къде се затри?
Ако си задаваш въпроса "струва ли си да ремонтирам стария Мерцедес", по-добре го продай и си купи чисто ново Пежо, Мерцедес не е твоята марка!
• Бабини деветини • clk.babailiica.com • наргиле •
Публикувано 09 февруари 2010 - 22:28
Ами то много форуми на Мерцедес и аз повечето пъти влизах в другия форум .Не знам какво ме прихвана тая вечер та влезнах и тук и попрегледах това онова .Ей тъй за обща култура.Мерца ми е без грешка. Бях забравил , че имам и такава кола защото през септември миналата година продадох Пунтото и си купих Фиат Стило 1.9 TDI и повечето с него се движа . Та от коледа не бях го поглеждал Мерца в другия ми гараж и сега като падна големия сняг се сетих за него . Отидох на обед и с първото завъртване запали пущината и го оставих двайсетина минути да поклопа и да му се понарадвам .Голяма машинка е . Мислех да го продавам ама май така ще си стои в гаража . Платил съм гражданска и винетка съм му купил и обещавам поне един път в месеца да го изкарвам на чист въздух .
А Стилото също е чудесна кола и то ме кефи много . Само да падне снега и ги почвам и двете на разкарване . Мисля с Мерца само в града да се движа а със Стилото извън Ловеч .
Та така е при мен положението .Радвам се че се сети и за мен .Да сте ми живи и здрави всички във форума и да нямате произшедстия през годината .
А Стилото също е чудесна кола и то ме кефи много . Само да падне снега и ги почвам и двете на разкарване . Мисля с Мерца само в града да се движа а със Стилото извън Ловеч .
Та така е при мен положението .Радвам се че се сети и за мен .Да сте ми живи и здрави всички във форума и да нямате произшедстия през годината .
Публикувано 11 февруари 2010 - 17:49
Обещавам да влизам постоянно въ форума . И снощи го навестих пак .
Публикувано 11 февруари 2010 - 17:59
Който иска да го следят да заминава в щатите тука без такива
1991 190E SportLine turbo 0.6bar
Публикувано 11 февруари 2010 - 19:39
+1Който иска да го следят да заминава в щатите тука без такива
или за Ханглията
Проконтролирай деструктивността на стремежите си..да помислим заедно над крайността....и да отворим по бира....живеем заедно, умираме сами, нали?
Публикувано 12 февруари 2010 - 08:04
Колега,+1
или за Ханглията
След работа, на паркинга на офиса ти, виждаш колата с вдлъбната врата и счупен прозорец. Ако на паркинга има камери ще разбереш на кой да благодариш и застрахователите ти ще знаят от чия гражданска да си дръпнат щетата, което прави живота лек за теб в две насоки:
1. Нямаш проблеми със зстрахователите
2. Гражданската не се покачва всяка година, за хора които не правят мизерии
От друга страна, ако няма камери имаш ядове със застрахователите и гражданската се доближава до цената на каското.
Вие говорите за филма 1984, в който е изложена една злоупотреба с техника и технология. По вашата логика: дай да спрем GSM-те щото се използват и за взривяване на бомби, освен че са много полезни.
Пак да кажа, от камери и подслушване се бои този, който има какво да крие.
Mercedes-Benz - Unlike any other!
Публикувано 12 февруари 2010 - 10:19
Еми да-бизнеса МИ с наркотици и крадени коли е пряко застрашенПак да кажа, от камери и подслушване се бои този, който има какво да крие.
А сега сериозно-Радулов все со мислех,че разсъждаваш малко по далеч от счупения прозорец и застраховката на колата си...
Прочети пак темата и се замисли малко...
Ти доброволно даваш част от личната си свобода в името на по-голяма разкриваемост на престъпността-дотук добре,но на кого я даваш?!?! И кой ще следи дали същия този държавен апарат не злоупотребява?!?! От друга страна се оказва,че ти като примерен гражданин вчера си ходил пеша,защото паркинга в който е колата ти е собственост на човек с тъмно минало,а по случайност и бивш шеф на агенция за сигурността Ето на такива тъмни субекти,които ни управляват вече 20г.ти си готов да повериш личното си спокойствие.Разберете,че камерите и всички срс са безсилни,когато държавата няма воля за справяне с престъпността.
Защо преди 30г. когато е нямало такива технологии престъпността у нас е била в пъти по-малка,почти нищожна?!?!?
Защо Лондон като най-наблюдаван град допусна атентат в метрото?
Защо Щатите (най-полицейската страна) със всичката си техника,радари,разузнаване и ВВС допуснаха атентатите от 9/11?
Полека лека ни вкарват в някакви коловози,в които личната ни свобода става достояние на държавата,ако искате си слагайте и GPS и камера на главата-тъкмо при отвличане,ще ви намерят по-бързо-АЗ обаче не искам.
Престъпниците са доста по-напред с материала от нас и тях никакви технологии няма да ги спрат,да не говорим,че повечето са комбина с куките,така че контрола си остава само за редовия гражданин.
Какво искат хората с власт?!?!? - Повече власт... Който е готов с радост да си сложи хомота,да се пуска по пързалката,аз обаче имам право на различно мнение.
И Радулов надявам се да не те засегна с писанията по-горе
Изгледай ZEITGEIST- ще ти хареса
Публикувано 12 февруари 2010 - 10:46
Младежо, пишеш че престъпноста преди 30 години е била нулева . Да верно е и то защото всяка наша крачка беше следена от МВР и всичко им беше ясно на момента . Не съм имал никакви проблеми от това, че са ме следили тогава . Няма да имам и сега ако ме следят денонощно , но ще имам голяма полза че ще мога да спя спокойно , че ще мога да си оставя колата спокойно и отключена където пожелая както беше преди 30 години .
Е ,да ще им се стесни на тия дето са се разпасали и мислят ,че те са над всичко . А такива от нашата черга едва ли ще има кой да ни подслушва защото няма да има за какво . Да му мислят дебеловратите дето и не могат да се подписват, а ни налагат да живеем така както те кажат . Да , ама не . Полека лека започнаха да въвеждат някакъв ред в държавата и това е за добро на всички .
Е ,да ще им се стесни на тия дето са се разпасали и мислят ,че те са над всичко . А такива от нашата черга едва ли ще има кой да ни подслушва защото няма да има за какво . Да му мислят дебеловратите дето и не могат да се подписват, а ни налагат да живеем така както те кажат . Да , ама не . Полека лека започнаха да въвеждат някакъв ред в държавата и това е за добро на всички .
Публикувано 12 февруари 2010 - 10:57
Ти това наистина ли го мислиш?!?!? Стаа реч-сериозно ли?Младежо, пишеш че престъпноста преди 30 години е била нулева . Да верно е и то защото всяка наша крачка беше следена от МВР и всичко им беше ясно на момента . Не съм имал никакви проблеми от това, че са ме следили тогава . Няма да имам и сега ако ме следят денонощно , но ще имам голяма полза че ще мога да спя спокойно , че ще мога да си оставя колата спокойно и отключена където пожелая както беше преди 30 години .
МВР хич не е толкова импотентно сега и мн.добре знаят и към днешна дата какво се случва,въпроса е че "тия дебеловратите" са до такава степен умешани с властта,че вече е трудно да прецениш кой откъде е тръгнал-дали си е купил власт с пари,или е ползвал властта,за да натрупа пари...или пък и двете заедно Тия дебеловратите не са нещо отделно изолирано-като РАК...те са част от властта и като такива,свободата им ще остане неприкосновенна-точно защото са тия дебеловратите...
Защо колега Коцев ни налагат пръстови отпечатъци и други биометрични данни като задължителни в новите лични карти?!?! Знаеш ли колко лесно е после да ти изфабрикуват отпечатъка?
И друго-като ще има сопа-нека да е за всички еднакво болезнена...Като сме равни защо милите ни народни представители скочиха като бити пегераси срещу системата с пръстови отпечатъци в НС?!?!?!? От какво се плашат-на нас и сега ни е ясно,че си гласуват с чужди карти...
За нас може,но за тях не...и аз трябва да го приема спокойно това,че и да се радвам....е ае нЕма нужда
Публикувано 12 февруари 2010 - 11:14
Драго ми е да Ви видя Коцев тук ! Помислих, че и Вие сте напуснали този кораб като много други.Младежо, пишеш че престъпноста преди 30 години е била нулева . Да верно е и то защото всяка наша крачка беше следена от МВР и всичко им беше ясно на момента . Не съм имал никакви проблеми от това, че са ме следили тогава . Няма да имам и сега ако ме следят денонощно , но ще имам голяма полза че ще мога да спя спокойно , че ще мога да си оставя колата спокойно и отключена където пожелая както беше преди 30 години .
За мнението Ви :
Verba volant,scripta manent...Казаното отлита,написаното остава .../ако не го изтрият/....
На тази сладурана е кръстена нашата марка
Мерседес Йелинек
На тази сладурана е кръстена нашата марка
Мерседес Йелинек
Публикувано 12 февруари 2010 - 11:30
Спокойно, и на народните избранници ще им вземат отпечатъци . Всичко ще си дойде по реда . Не се плаши за отпечатъка си че ще попадне на друго място . Няма такава опастност. Пак ти давам прира по комунистическо време . Някой обикновен човечич да е загазил от тогавашното следене ?? Не . Загазваха престъпниците ,че веднага ги укаушваха. И сега така искам .Д аси чувал да се е открадвала кола по комунистическо време ?? Не . И не имало ,защото и да я открадне нито може да я регистрира нито да я кара . А сега ,ох майко мила .
Единственото нещо на което се радвам в демокрацията е гласноста и това че всеки може свободно да си изрази мнението . Както ти сега си казваш твоето, така и аз си подържам моето без да го налагаме един на друг .
Единственото нещо на което се радвам в демокрацията е гласноста и това че всеки може свободно да си изрази мнението . Както ти сега си казваш твоето, така и аз си подържам моето без да го налагаме един на друг .
1 потребител(и) четат тази тема
0 потребители, 1 гости, 0 анонимни