Към съдържанието

•  

Снимка
- - - - -

Проблем с мерцедес 190 2.5 дизел (асд) лампата

• Please log in to reply
17 мнения по тази тема

#1 deagle

deagle

Прохождащ

• Потребители на форума
  • 1 Мнения:

Публикувано 25 декември 2009 - 15:00

Проблем с мерцедес 2.5 дизел (асд) лампата се вклучи миналата зима защото много буксуваше и във момента отзад 2-те гуми въртът едновремено въпроса ми е как да исклуча асд-то и да ми кажете къде е казанчето за него. и дали се прецаква дифа. като карам със вклучено асд плс помогнете мерси предварително!?
  • 0

#2 kombi124d

kombi124d

Майстор

• Потребители на форума
  • 805 Мнения:
  • Град:София
  • Автомобил:
    Бяла техника на колела

Публикувано 26 декември 2009 - 11:26

Щом свети лампата значи ASD не работи :nono: Ако си от София ела на някоя среща да го тестваме и да видим къде е проблема ;)
  • 0
Публикувано изображение
В тази криза няма пари за ракия,а жената купила хляб!

#3 Emo

Emo

Чирак

• Потребители на форума
  • 150 Мнения:
  • Град:Кюстендил
  • Автомобил:
    W202 250 Turbodiesel '99
    W201 2.0 Diesel '87

Публикувано 27 декември 2009 - 09:31

въпроса ми е как да исклуча асд-то и да ми кажете къде е казанчето за него. и дали се прецаква дифа. като карам със вклучено асд плс помогнете мерси предварително!?

Зад акумулатора има кора, а зад нея реле (кутийка) с капачка отгоре и два бушона. Там можеш да изключиш АСД.
И да, не е добре за дифа с вкл. АСД постоянно.
  • 0

#4 Faca

Faca

Майстор

• Потребители на форума
  • 883 Мнения:
  • Град:Wien/Österreich
  • Автомобил:
    S210 E320CDI 2000г.
    W140 S300TD 98г. Продаден!
    Vespa PK50S 3.83г.
    Honda Africa 92г.
ГАРАЖ Виж ГАРАЖА

Публикувано 27 декември 2009 - 21:17

Местим в промлеми и ремонти на Ц класата!
  • 0
Публикувано изображениеПубликувано изображениеПубликувано изображение

#5 kmet4o

kmet4o

Прохождащ

• Нови потребители
  • 10 Мнения:

Публикувано 26 февруари 2010 - 16:03

здравейте колеги имам проблем с мерцедес 190 2.5 Д.лампата за блоказа на деференцияла(асд) свети от миналата зима постоянно когато малко я въртехме зимата.кажета къде може да е проблема проверихме зад акумулатора има реле и там има 2 бушона не става от там какете някакъв друг вариянт как мога да го оправя. плс помогнете мерси предварително
  • 0

#6 Emo

Emo

Чирак

• Потребители на форума
  • 150 Мнения:
  • Автомобил:
    W202 250 Turbodiesel '99
    W201 2.0 Diesel '87

Публикувано 27 февруари 2010 - 10:07

здравейте колеги имам проблем с мерцедес 190 2.5 Д.лампата за блоказа на деференцияла(асд) свети от миналата зима постоянно когато малко я въртехме зимата.кажета къде може да е проблема проверихме зад акумулатора има реле и там има 2 бушона не става от там какете някакъв друг вариянт как мога да го оправя. плс помогнете мерси предварително

Коя лампа?
Триъгълникас "!" или правоъгълника с надписа АСД? Кога свети-постоянно или в опр. моменти?
  • 0

#7 kmet4o

kmet4o

Прохождащ

• Нови потребители
  • 10 Мнения:

Публикувано 28 февруари 2010 - 15:07

Коя лампа?
Триъгълникас "!" или правоъгълника с надписа АСД? Кога свети-постоянно или в опр. моменти?

еми свети ми жилтата лампа АСД и светИ постоянно
  • 0

#8 Emo

Emo

Чирак

• Потребители на форума
  • 150 Мнения:
  • Автомобил:
    W202 250 Turbodiesel '99
    W201 2.0 Diesel '87

Публикувано 01 март 2010 - 12:07

еми свети ми жилтата лампа АСД и светИ постоянно

Почни със стопмашинката. Тя е с 2 извода повече от обикновенната или нещо такова.
Ако не тръгне следва релето-зад кората зад акумулатора. Проверка за студени спойки.
А АБС-а как ти е?
  • 0

#9 kmet4o

kmet4o

Прохождащ

• Нови потребители
  • 10 Мнения:

Публикувано 02 март 2010 - 16:19

Зад акумулатора има кора, а зад нея реле (кутийка) с капачка отгоре и два бушона. Там можеш да изключиш АСД.
И да, не е добре за дифа с вкл. АСД постоянно.

еми извадих акумулатора и там има едно реле от горе на него има една капачка и два бушона какво трябва да направя плс помогнете
  • 0

#10 Vitcig

Vitcig

Майстор

• Потребители на форума
  • 1237 Мнения:
  • Град:София town
  • Автомобил:
    BMW E34

Публикувано 03 март 2010 - 11:54

Извади релето/бушона
  • 0

#11 kombi124d

kombi124d

Майстор

• Потребители на форума
  • 805 Мнения:
  • Автомобил:
    Бяла техника на колела

Публикувано 03 март 2010 - 12:59

Не лъжете колегата да търси бушони,защото ASD няма бушон само за него! Това реле с двата бушона е за пренапрежение и е комбинирано за доста неща включително и ABS! Това,че му свети лампата не е проблем за ASD ,а само индикация,че системата НЕ работи. Ако го дразни лампата може да махне релето на което пише ASD ако е останал надпис върху него без да пипа други релета и бушони! Чудя се на колегата Кмет4о с какъв ентусиазъм иска да си развали колицата при положение,че му писах ЛС за проблема :dontknow:
  • 0
Публикувано изображение

#12 kombi124d

kombi124d

Майстор

• Потребители на форума
  • 805 Мнения:
  • Автомобил:
    Бяла техника на колела

Публикувано 03 март 2010 - 13:17

Местим в промлеми и ремонти на Ц класата!

Като я премести защо продължава да се дублира в други модели МБ?
  • 0
Публикувано изображение

#13 kmet4o

kmet4o

Прохождащ

• Нови потребители
  • 10 Мнения:

Публикувано 03 март 2010 - 23:43

Не лъжете колегата да търси бушони,защото ASD няма бушон само за него! Това реле с двата бушона е за пренапрежение и е комбинирано за доста неща включително и ABS! Това,че му свети лампата не е проблем за ASD ,а само индикация,че системата НЕ работи. Ако го дразни лампата може да махне релето на което пише ASD ако е останал надпис върху него без да пипа други релета и бушони! Чудя се на колегата Кмет4о с какъв ентусиазъм иска да си развали колицата при положение,че му писах ЛС за проблема :dontknow:

значи ако свети лампата (АСД) не работи така ли ? ами може ли да попитам асдто има ли вруска с тресене на колата. защото като запаля няма проблем като тръгна и вече след 1ва почва да тресе задницата дали може да е от асдто тва? аз съм малко зле с тея коли за това ви питам вас защото знам че разбирате повече от мене
  • 0

#14 kombi124d

kombi124d

Майстор

• Потребители на форума
  • 805 Мнения:
  • Автомобил:
    Бяла техника на колела

Публикувано 04 март 2010 - 00:11

значи ако свети лампата (АСД) не работи така ли ? ами може ли да попитам асдто има ли вруска с тресене на колата. защото като запаля няма проблем като тръгна и вече след 1ва почва да тресе задницата дали може да е от асдто тва? аз съм малко зле с тея коли за това ви питам вас защото знам че разбирате повече от мене

Точно така,и няма връзка с тресенето!
  • 0
Публикувано изображение

#15 hammer^BaTe

hammer^BaTe

Член на УС на МБКБ

• Управителен съвет
  • 5566 Мнения:
  • Град:Дружба Сити :D
  • Автомобил:
    2004 W211 E55
    1995 W140 S500L - ex
    2014 W124 E500 - ex
    1996 W140 S350TD - ex
    1994 W124 E250D - ex
    1982 W201 190D - ex
ГАРАЖ Виж ГАРАЖА

Публикувано 04 март 2010 - 00:21

Обединих 2те теми в една и преместих другата му тема за подгревните свещи в раздела за Ц клас..

Колега Кметчо.. моля пиши откъде си.. за може да ти дадат насока за сервиз , който може да ти помогне.
  • 0
Scientists have finally discovered what's wrong with the female brain : On the left side, there is nothing right, and on the right side, there is nothing left... :)

2 потребител(и) четат тази тема

0 потребители, 2 гости, 0 анонимни