Проблем с мерцедес 190 2.5 дизел (асд) лампата
Started by deagle, 25 Dec 2009 - 15:00:26
17 replies to this topic
Posted 25 December 2009 - 15:00
Проблем с мерцедес 2.5 дизел (асд) лампата се вклучи миналата зима защото много буксуваше и във момента отзад 2-те гуми въртът едновремено въпроса ми е как да исклуча асд-то и да ми кажете къде е казанчето за него. и дали се прецаква дифа. като карам със вклучено асд плс помогнете мерси предварително!?
Posted 26 December 2009 - 11:26
Щом свети лампата значи ASD не работи Ако си от София ела на някоя среща да го тестваме и да видим къде е проблема
В тази криза няма пари за ракия,а жената купила хляб!
Posted 27 December 2009 - 09:31
въпроса ми е как да исклуча асд-то и да ми кажете къде е казанчето за него. и дали се прецаква дифа. като карам със вклучено асд плс помогнете мерси предварително!?
Зад акумулатора има кора, а зад нея реле (кутийка) с капачка отгоре и два бушона. Там можеш да изключиш АСД.
И да, не е добре за дифа с вкл. АСД постоянно.
Posted 26 February 2010 - 16:03
здравейте колеги имам проблем с мерцедес 190 2.5 Д.лампата за блоказа на деференцияла(асд) свети от миналата зима постоянно когато малко я въртехме зимата.кажета къде може да е проблема проверихме зад акумулатора има реле и там има 2 бушона не става от там какете някакъв друг вариянт как мога да го оправя. плс помогнете мерси предварително
Posted 27 February 2010 - 10:07
здравейте колеги имам проблем с мерцедес 190 2.5 Д.лампата за блоказа на деференцияла(асд) свети от миналата зима постоянно когато малко я въртехме зимата.кажета къде може да е проблема проверихме зад акумулатора има реле и там има 2 бушона не става от там какете някакъв друг вариянт как мога да го оправя. плс помогнете мерси предварително
Коя лампа?
Триъгълникас "!" или правоъгълника с надписа АСД? Кога свети-постоянно или в опр. моменти?
Posted 28 February 2010 - 15:07
еми свети ми жилтата лампа АСД и светИ постоянноКоя лампа?
Триъгълникас "!" или правоъгълника с надписа АСД? Кога свети-постоянно или в опр. моменти?
Posted 01 March 2010 - 12:07
еми свети ми жилтата лампа АСД и светИ постоянно
Почни със стопмашинката. Тя е с 2 извода повече от обикновенната или нещо такова.
Ако не тръгне следва релето-зад кората зад акумулатора. Проверка за студени спойки.
А АБС-а как ти е?
Posted 02 March 2010 - 16:19
Зад акумулатора има кора, а зад нея реле (кутийка) с капачка отгоре и два бушона. Там можеш да изключиш АСД.
И да, не е добре за дифа с вкл. АСД постоянно.
еми извадих акумулатора и там има едно реле от горе на него има една капачка и два бушона какво трябва да направя плс помогнете
Posted 03 March 2010 - 11:54
Извади релето/бушона
Posted 03 March 2010 - 12:59
Не лъжете колегата да търси бушони,защото ASD няма бушон само за него! Това реле с двата бушона е за пренапрежение и е комбинирано за доста неща включително и ABS! Това,че му свети лампата не е проблем за ASD ,а само индикация,че системата НЕ работи. Ако го дразни лампата може да махне релето на което пише ASD ако е останал надпис върху него без да пипа други релета и бушони! Чудя се на колегата Кмет4о с какъв ентусиазъм иска да си развали колицата при положение,че му писах ЛС за проблема
Posted 03 March 2010 - 13:17
Като я премести защо продължава да се дублира в други модели МБ?Местим в промлеми и ремонти на Ц класата!
Posted 03 March 2010 - 23:43
Не лъжете колегата да търси бушони,защото ASD няма бушон само за него! Това реле с двата бушона е за пренапрежение и е комбинирано за доста неща включително и ABS! Това,че му свети лампата не е проблем за ASD ,а само индикация,че системата НЕ работи. Ако го дразни лампата може да махне релето на което пише ASD ако е останал надпис върху него без да пипа други релета и бушони! Чудя се на колегата Кмет4о с какъв ентусиазъм иска да си развали колицата при положение,че му писах ЛС за проблема
значи ако свети лампата (АСД) не работи така ли ? ами може ли да попитам асдто има ли вруска с тресене на колата. защото като запаля няма проблем като тръгна и вече след 1ва почва да тресе задницата дали може да е от асдто тва? аз съм малко зле с тея коли за това ви питам вас защото знам че разбирате повече от мене
Posted 04 March 2010 - 00:11
Точно така,и няма връзка с тресенето!значи ако свети лампата (АСД) не работи така ли ? ами може ли да попитам асдто има ли вруска с тресене на колата. защото като запаля няма проблем като тръгна и вече след 1ва почва да тресе задницата дали може да е от асдто тва? аз съм малко зле с тея коли за това ви питам вас защото знам че разбирате повече от мене
Posted 04 March 2010 - 00:21
Обединих 2те теми в една и преместих другата му тема за подгревните свещи в раздела за Ц клас..
Колега Кметчо.. моля пиши откъде си.. за може да ти дадат насока за сервиз , който може да ти помогне.
Колега Кметчо.. моля пиши откъде си.. за може да ти дадат насока за сервиз , който може да ти помогне.
Scientists have finally discovered what's wrong with the female brain : On the left side, there is nothing right, and on the right side, there is nothing left...
1 user(s) are reading this topic
0 members, 1 guests, 0 anonymous users