Да преместя темата тука.
/относно новата ми придобивка: http://www.mbclub.bg...showtopic=1985/
Предварително се извинявам, че описвам нещата по-просто, като това, което виждам, понеже не съм много вещ в тази област...
Та днес качихме колата на канал и я погледнахме с един познат майстор, който се е занимавал с подобни. отдолу си е здрава, почти всичко си е наред, като изключим това:
След скоростната кутия има две кръгли неща /едното от които е каре, както разбрах/ и след тях има една дебела тръба - предполагам кардана. И като се хване тръбата, тя се мести напред назад малко и се чува леко тракане.
Posted: Sep 1 2006, 06:39 PM by GiN
Честито!!! Яка кола!!!
Колега това "туп" е от карето на кардана от към скоростите/най-вероятно/Погледни го как е и ,ако не се весят конци не го пипай,пък и е от време на време.Можеш да провериш също като натиснеш ръчната и отпусниш съединителя рзко,но съвсем малко/колкото да приплъзне/,ако има "туп" или "дрън".....каре.Ново е 140лв и ако балансьора е здрав-добре щото той пък е 230лв,но щом се чува леко "туп" и то от време на време-карая смело
Няма конци, но доста често го прави това "туп". Моя познат пробва това с ръчната и съединителя и се чува доста ясно това "туп" или "дрън"... :Dn:
Явно ще се сменя това каре. Ходихме и проверих, че ново е 129 лв., имало и от 140. Казаха ми, че имало и по 35-40 подобни, но не ми препоръчаха да вземам.
Това засега от мен.