Към съдържанието

•  

Снимка
- - - - -

Kаре - кардан??W124 200TE

• Please log in to reply
11 мнения по тази тема

#1 darkrose

darkrose

Чирак

• Потребители на форума
  • 170 Мнения:
  • Град:Казанлък
  • Интереси:Mercedes...

Публикувано 02 септември 2006 - 13:20

Здравейте.
Да преместя темата тука.
/относно новата ми придобивка: http://www.mbclub.bg...showtopic=1985/
Предварително се извинявам, че описвам нещата по-просто, като това, което виждам, понеже не съм много вещ в тази област...
Та днес качихме колата на канал и я погледнахме с един познат майстор, който се е занимавал с подобни. отдолу си е здрава, почти всичко си е наред, като изключим това:
След скоростната кутия има две кръгли неща /едното от които е каре, както разбрах/ и след тях има една дебела тръба - предполагам кардана. И като се хване тръбата, тя се мести напред назад малко и се чува леко тракане.

Posted: Sep 1 2006, 06:39 PM by GiN
Честито!!! Яка кола!!!
Колега това "туп" е от карето на кардана от към скоростите/най-вероятно/Погледни го как е и ,ако не се весят конци  не го пипай,пък и е от време на време.Можеш да провериш също като натиснеш ръчната и отпусниш съединителя рзко,но съвсем малко/колкото да приплъзне/,ако има "туп" или "дрън".....каре.Ново е 140лв и ако балансьора е здрав-добре щото той пък е 230лв,но щом се чува леко "туп" и то от време на време-карая смело

Няма конци, но доста често го прави това "туп". Моя познат пробва това с ръчната и съединителя и се чува доста ясно това "туп" или "дрън"... :Dn:
Явно ще се сменя това каре. Ходихме и проверих, че ново е 129 лв., имало и от 140. Казаха ми, че имало и по 35-40 подобни, но не ми препоръчаха да вземам.
Това засега от мен.
  • 0
Dark Inside The Night

#2 GiN

GiN

Напреднал

• Потребители на форума
  • 538 Мнения:
  • Град:Хисаря
  • Интереси:интересни
  • Автомобил:
    W124 102.963

Публикувано 02 септември 2006 - 18:21

Колега,не бързай да го сменяш.Провери добре как е луфта,ако не е голям и не ти чука в движение при смяна на предавките не го сменяй.Ако все пак решиш,не се лъжи по 50лв-80лв,защото след месец-два ще искаш да си сложиш старото.

"И като се хване тръбата, тя се мести напред назад малко"???-как напред назад,по посока на преден и заден капак ли/колко малко/,или го въртите кардана?
  • 0

#3 darkrose

darkrose

Чирак

• Потребители на форума
  • 170 Мнения:

Публикувано 02 септември 2006 - 19:10

Проблемът е там, че като сменям предавките към по-голяма и тогава го прави, към по-малка не го прави това нещо.
трябва много плавно да отпускам съединителя, и тогава пак го прави това "туп" от време на време, не го прави постоянно, което все пак е добре.

По посока на преден и заден капак се мести тръбата, но малко, не съм го мерил , но осезаемо, може би сантиметър някъде.
Съжалявам, че не мога да опиша това точно, липса на опит :Dn:

Това с ръчната и съединителя, което пробвахме и се чува доста ясно това "туп" или "дрън" от същото каре ли е проблем и знак ли е, че трябва да го сменям, понеже все пак 129 лв. и труд като сложа малко, ще мине може 150-160 лв.
  • 0
Dark Inside The Night

#4 darkrose

darkrose

Чирак

• Потребители на форума
  • 170 Мнения:

Публикувано 02 септември 2006 - 21:16

Благодаря на колегата GiN за разговора и за споделения опит. :welldone:
Ще изчакам засега с евентуалната смяна и ще видим всички консумативи на първо време.
  • 0
Dark Inside The Night

#5 pavloff

pavloff

Чирак

• Потребители на форума
  • 60 Мнения:
  • Град:Троян
  • Интереси:МЕРЦЕДЕС, ЛЕВСКИ, ФОРМУЛА 1

Публикувано 04 септември 2006 - 09:23

Здравей DARKROSE, може вече да си се справил с проблема си, но не го подценявай. Отстрани го своевременно, защото може това да доведе до разбивне на шлиците които свързват малкия кардан с големия кардан. Сумата за ремонта ще се увеличи тогава. Установяването на даден проблема е по труден и от самото му отстраняване според мен. Особенно когато е и във форум. Според ме трябва да мениш голамото гумено каре между скоростната кутия и малкия кардан. Свали старато каре и с него отиди в магазина за да вземеш същото. Добре е ЛЕМФОЬОРДЕР. Има такава тема във форума /даже и снимка на карето/.Смяната изисква техически умения и малко чалъм/скор. кутия се натиска надолу, а кардана се повдига мах. нагоре/ за да се извади/постави карето защото разтоянито между скр. кутия и карадана е малко. На скор. кутия се отвиват 4-те болта на планката която я държи в задния край. Прави се бележка преди свалянето на карето на накрайника на скор. кутия и накрайника на кардана за да се свържат по същия начин както са били преди свалянето.Аксиалният луфт около 2-3 мм трябва да го има.След поставяне на карето се обира луфта на кардана.Мисла,че беше с гайчен ключ 38. В никъкв случай не слагай старите федер шайби защота са деформирали, а гайките мисля, че към кардана са фабрично сплеснати за да се постигне ефекта на федер шайбите. Тези гайки са без федер шайби .Ако нещо съм сгрешил не ми се смеете.
  • 0
Каквото и да ти говорят, става дума за пари.

#6 darkrose

darkrose

Чирак

• Потребители на форума
  • 170 Мнения:

Публикувано 06 септември 2006 - 13:35

Вчера и днес колата е по сервизи :

Хидравлика - доляха ми масло
Двигател - Маслото засега е добре, сменено е преди 1500 км някъде.
Скоростната кутия - оказа се до горе и в добро състояние
Диференциал - смених го, пое 1 л. Mobil 80W...забравих другата цифра :-)

Преди малко ми докараха колата от сервиза на един познат.
Предложиха ми добра оферта и смених и двете карета на кардана - до скоростната кутия и този отзад до диференциала. Марката им е ЛЕМФОЬОРДЕР, както посочихте. Казах им за това, че между 1-ва и 2-ра има леко прискърцване и трудно се вади 5 и той каза, че се е погрижил за това, нещо е смазал там.
Оправиха ми и антента отазад и вече си имам автоматична :ok:

Центроваха ми колата на газ, но ми казаха да не очаквам чудеса....т.е. едва ли ще падне под 12-13 средно разход на газ.
На бензин засега не може да се центрова - казаха ми че имало някакъв проблем с компютъра, т.е. изведнъж научих това...Ще го мисля занапред да видия какво ще измисля за него...
Водих колата до GiN и като я карахме, като настъпи на бензин и все едно се дави и не иска да набира.
Отзад бензиновата помпа нещо доста свири...ама едно по едно, че наведнъж всичко ...
Дотук това.
  • 0
Dark Inside The Night

#7 Gonzales

Gonzales

Чирак

• Потребители на форума
  • 214 Мнения:

Публикувано 06 септември 2006 - 16:14

Вчера и днес колата е по сервизи :

Хидравлика - доляха ми масло
Двигател - Маслото засега е добре, сменено е преди 1500 км някъде.
Скоростната кутия - оказа се до горе и в добро състояние
Диференциал - смених го, пое 1 л. Mobil 80W...забравих другата цифра :-)

Преди малко ми докараха колата от сервиза на един познат.
Предложиха ми добра оферта и смених и двете карета на кардана - до скоростната кутия и този отзад до диференциала. Марката им е ЛЕМФОЬОРДЕР, както посочихте. Казах им за това, че между 1-ва и 2-ра има леко прискърцване и трудно се вади 5 и той каза, че се е погрижил за това, нещо е смазал там.
Оправиха ми и антента отазад и вече си имам автоматична :ok:

Центроваха ми колата на газ, но ми казаха да не очаквам чудеса....т.е. едва ли ще падне под 12-13 средно разход на газ.
На бензин засега не може да се центрова - казаха ми че имало някакъв проблем с компютъра, т.е. изведнъж научих това...Ще го мисля занапред да видия какво ще измисля за него...
Водих колата до GiN и като я карахме, като настъпи на бензин и все едно се дави и не иска да набира.
Отзад бензиновата помпа нещо доста свири...ама едно по едно, че наведнъж всичко ...
Дотук това.

колко ти взеха за каретата ??
общо колко ти излезе това удоволствие
  • 0
MB C200

#8 darkrose

darkrose

Чирак

• Потребители на форума
  • 170 Мнения:

Публикувано 06 септември 2006 - 17:28

Взеха ми 205 лв. за каретата. Е, ще трябва и да се реванширам с някой услуга, но когато се наложи.
Центровката - нищо, газовата уредба е нова и при мои познати, които са я сложили.
Маслото диференциал - 10 лв.
Масло хидравлика - 6 лв., 500 мл. (АТФ, червено)

Сега съм си го паркирал точно срещу магазина, гледам си го и си чакам кротко края на работния ден да се кача малко :FlagMB:
  • 0
Dark Inside The Night

#9 sky

sky

Майстор

• Потребители на форума
  • 2135 Мнения:
  • Град:София;Казанлък
  • Автомобил:
    190E 2.3

Публикувано 06 септември 2006 - 21:44

Взеха ми 205 лв. за каретата. Е, ще трябва и да се реванширам с някой услуга, но когато се наложи.
Центровката - нищо, газовата уредба е нова и при мои познати, които са я сложили.
Маслото диференциал - 10 лв.
Масло хидравлика - 6 лв., 500 мл. (АТФ, червено)

Сега съм си го паркирал точно срещу магазина, гледам си го и си чакам кротко края на работния ден да се кача малко :FlagMB:

Добре свършена работа :FlagMB:
  • 0
Публикувано изображение

#10 darkrose

darkrose

Чирак

• Потребители на форума
  • 170 Мнения:

Публикувано 18 септември 2006 - 18:06

Продължавам с ремонтите, дреболиите...
Засега няма много пари и затова ще се ограничим с по-важните неща :rolleyes:
Вече почти няма забележки - мога да се похваля с перфектна предница - кормилните накрайници са "напълнени" и някакви втулки по паразитни хебел или там някъде ... :unsure:
Шарнирите, там онези болтове от вътрешната част на колелата са оки, нема нужда да се сменят засега.
Прави го познат, така че му се доверявам за това.

Още 100-тина лева заминаха , но си струва.

Малко по-трудно ми се върти волана сега, но ми казаха, че било нормално след този ремонт и ще се оправи.
  • 0
Dark Inside The Night

#11 plamen_4o

plamen_4o

Прохождащ

• Потребители на форума
  • 16 Мнения:

Публикувано 05 декември 2007 - 12:39

Здравей колега, можеш ли да кажеш изчезна ли ти луфта на кардана, както го описваше след смяната на каретата, че и при мен е така?
  • 0

#12 Dr.Under

Dr.Under

Прохождащ

• Потребители на форума
  • 43 Мнения:
  • Град:Габрово БГ

Публикувано 07 декември 2007 - 07:16

Колега, погледна ли кога се развива действието?

в смисъл датата?

Щото тая кола колегата я продаде...

следващия и собственик също я продаде...

та такива работи, значи...

05 декември 2007 година е днес ;)

Не очаквах така да свърши темата... Вени, разсмя ме!
  • 0

2 потребител(и) четат тази тема

0 потребители, 2 гости, 0 анонимни