Изчезва парното
Започната от ///sasho, 20 дек 2009 - 01:47:25
19 мнения по тази тема
Публикувано 20 декември 2009 - 01:47
От няколко дни откакто застудя времето , и като си пусна парното докрай или не , изведнъж изключва или започва много слабо да духа , и за да започне отново да духа в нормален режим или трябва да изгася двигателя и да я запаля отново или да изчакам малко и автоматично пак се пуска за малко и пак изчезва , като на режими. Това не го прави постоянно , но отвреме на време го прави и не е приятно , та ако някой знае къде евентоално може да е проблема , нека да сподели , за да проверя. Колата попринцип е с печка и мисля , че като е включена печката не го прави , ама не съм много сигурен в това. Между другото тази печка понякой път издава странни звуци , но диагностика , който посетих по препоръка от Колега от форума ми каза , че това е нормално , също така е нормално и да попушва отверме на време и както ми го каза , на следващия ден я видях и как попушва все едно се е запалила. Направи го два три пъти за демонстрация и спря да го прави. Странни са тези печки , доколкото разбрах и вдигали разхода на горивото , като беше по топло не се усещаше много , ама откакто застудя се усеща повишение в разхода и може би вината е на печката , ама без нея много бавно загрява този автомобил.
Публикувано 20 декември 2009 - 02:14
Колата навярно е 211-ка?
Публикувано 20 декември 2009 - 04:50
Защо реши така? W210 е , затова съм пуснал темата в този подфорум!!!
Публикувано 20 декември 2009 - 15:06
Провери теммпературните датчици/сензори/ в салона дали са изправни, това лесно става с автодиагностика чрез панела на климатроника на автомобила , а ако няма , ще трябва да направиш диагностика другаде. Относно печките, много полезна екстра,разхода не е от голямо значение, аз съм доволен от сервиза за автомобилни печки и автоклиматици "МИЧЕЛ" на околовръстното и отбивката за с.Лозен, срещу центалния склад на "Ауто Плюс", лесно е за ориентиране.
Публикувано 20 декември 2009 - 17:07
Попринцип . колата не е с дигитален климатроник , а с двузонов ръчков , даже незнам това климатик или климатроник се води , но както и да е. Преди около 2 седмици , колата беше на диагностика , ако е имало някакъв проблем , предполагам , щеше да излезне на тази диагностика , но имайки впредвид , че проблема с парното се появи след като паднаха темперетурите , предполагам , че може да има някаква част , която от климатичните условия , променя работата си , защото това не го прави постоянно , а отвреме на време , дори понякога се оправя самостоятелно , без да е нужно да гася колата.
Публикувано 21 декември 2009 - 23:31
Врътките за степента на духане са слабо място. Нещо май им се прецаква някоя спойка и почват да си правят каквото поискат. Пробвай следващия път като почне да прави проблеми да натиснеш врътката или да я преместиш или нещо от този род. Може и от друго да е, но нищо не пречи да пробваш. И ако проблема е в това, няма да излезне на диагностика.
Публикувано 22 декември 2009 - 02:48
И това съм го пробвал , но проблема явно не е във врътките. Възможно ли е да има някакво вентилаторче например , което да е за смяна или някаква клапа да се затваря и да не отваря и да не пропуска въздух в купето? Мисля , че нещо такова може да е.
Публикувано 22 декември 2009 - 19:10
Колеги , айде давайте някакви идеи , какво да проверя дали е в ред , че в това зимно врфеме е много неприятно да откаже парното.
Публикувано 22 декември 2009 - 20:59
Както обясняваш най-вероятно проблема е в панела с врътките както ти е писал Токата.Колеги , айде давайте някакви идеи , какво да проверя дали е в ред , че в това зимно врфеме е много неприятно да откаже парното.
Публикувано 23 декември 2009 - 04:33
Каква е логиката проблема да е във врътките , при положение , че като ги натискам , опитвам да местя , нищо не се променя в работата на парното , понякога се появява проблема понякога изчезва , например днес следобед работеше , в късния следобед , въобще не искаше да работи , а вечерта също работеше , странна работа има повреда някъде , но незнам къде.
Публикувано 23 декември 2009 - 20:09
Адаш, има едно моторче под дясната духалка, което върти въздуха от купето (или обрано) към датчика който е във плафона на тавана и подържа зададената температура от врътките и тази в купето. Това го знам от 124-та и ако се профилактира, се оправя. Дай ми e-mail да ти изпратя схеми но на 124, още на 210 не ми се е налагало да го профилактирам, но като дам контак се чува, че работи.
P.S. Как стой въпросът с чантите?
С поздрав
Относно дали проблемът е от врътките, не е, може да не работи едната врътка и съответно няма да духа топло в съответната половина на колата. Малко вероятно е да е сдала багажа електрониката и на двете врътки. Има една циркулационна помпа преди двата магнит-вентилни клапани на врътките, виж и нея! Успех
С поздрав
Относно дали проблемът е от врътките, не е, може да не работи едната врътка и съответно няма да духа топло в съответната половина на колата. Малко вероятно е да е сдала багажа електрониката и на двете врътки. Има една циркулационна помпа преди двата магнит-вентилни клапани на врътките, виж и нея! Успех
W210 E300 D 1996
W124 and E300
W124 and E300
Публикувано 23 декември 2009 - 20:09
Каква е логиката проблема да е във врътките , при положение , че като ги натискам , опитвам да местя , нищо не се променя в работата на парното , понякога се появява проблема понякога изчезва , например днес следобед работеше , в късния следобед , въобще не искаше да работи , а вечерта също работеше , странна работа има повреда някъде , но незнам къде.
Каква логика търсиш? Ти питаш, ние даваме мнения и идеи. Радвам се че така добре си описал проблема, защото същите симтоми ги имам и аз на 2-ката, дали е точно във врътките или е в платката не съм сигурен, но ако набиеш един шут на управлението като почне да го прави ще се убедиш че е от там или ще го изключиш като вариант. Може и да бъркаме с колегата, няма нищо гарантирано на тоя свят. А ако очакваш някой да даде точен отговор на въпроса и го подкрепи с факти, май има да почакаш (Ако LINX беше тук можеше да се очаква, ама нещо не го срещам вече).
Поздрави.
Публикувано 23 декември 2009 - 22:37
Адаш, има едно моторче под дясната духалка, което върти въздуха от купето (или обрано) към датчика който е във плафона на тавана и подържа зададената температура от врътките и тази в купето. Това го знам от 124-та и ако се профилактира, се оправя. Дай ми e-mail да ти изпратя схеми но на 124, още на 210 не ми се е налагало да го профилактирам, но като дам контак се чува, че работи.
С поздрав
Адаш , тя колата не е с климатроник , а с двузонов климатик , т.е. няма бутон "Auto" за да се подържа темеперетурата в купето и мобе този датчик да го нямам.
Ето меил: [email protected]
ПС: Чанти има
Относно врътките , от другия форум на мерцедес ми написаха да сваля предния панел където са врътките на парното.Врътките трите копчета всичко това е един общ блок който е от 2 части и връзката между двата блока се осъществява с едни много тънки пинчета , и че там не контактува както трябва и затова един път има , а друг път няма парно. Също така ми писаха да проверя "топките" на парното - при отворен преден капак, горе вляво едни цилиндрични сребристи - клапите на парното - те регулират топлото и студеното, или не получават правилен сигнал от панела с врътките ( което е по-вероятното) или самите те са развалени и са запецнали в едно положение - като се кара автомобила се включват и затова понякога има или няма парно. Като се провери панела и ако при него всичко е ОК , може да се направи експеримент - свалят се "топките" и на тяхно място се слага един тройник, за да си циркулира антифриза. Така винаги ще духа горещо, независимо какво му подаваш през врътките - така ще се знае дали е от тях проблема.
....... Радвам се че така добре си описал проблема, защото същите симтоми ги имам и аз на 2-ката, дали е точно във врътките или е в платката не съм сигурен, но ако набиеш един шут на управлението като почне да го прави ще се убедиш че е от там или ще го изключиш като вариант. .......
Колега , да ти кажа чесно , за шут не е удобно мястото , ама пробвах с тупаница и не се оправи , с една бърза серия също не стана , като всичко в рамките на това да не се счупят , отписвам го проблема да е в самите врътки , освен ако не се окажат много корави тия врътки.
Публикувано 10 януари 2010 - 19:31
Колеги , проблема е решен. Оказа за , че е в някакъв резистор , който е довентилатора. Според думите на момчето от сервиза в който подмениха резистора с нов , установих , че това явно е често срещан проблем при при проблеми с вентилатора при този модел Е класа. А най неприятното е , че точно при моя модел въпросния резистор неможе да се отремонтирва , а трябва направо да се заменя. Е важното е , че крайния резултат е работещото парно.
Публикувано 12 януари 2010 - 21:41
Този резистор случайно да не се нарича ТАРАЛЕЖ?
Ако си задаваш въпроса "струва ли си да ремонтирам стария Мерцедес", по-добре го продай и си купи чисто ново Пежо, Мерцедес не е твоята марка!
• Бабини деветини • clk.babailiica.com • наргиле •
1 потребител(и) четат тази тема
0 потребители, 1 гости, 0 анонимни

Виж ГАРАЖА