Към съдържанието

•  

Снимка
- - - - -

нещо стана с парното

• Please log in to reply
8 мнения по тази тема

#1 mimo73

mimo73

Прохождащ

• Потребители на форума
  • 44 Мнения:
  • Град:варна
  • Автомобил:
    W203,2002 2,2 CDI

Публикувано 16 декември 2009 - 19:25

Днес давам на контакт,паля и зад климатриника се чува едно прищракване,веднаж,втори..до 5 пати и спря,някаква клапа е,не може да затвори явно.И после го нагласям да духа в краката,нищо не става,на прозореца си духа иначе,нещо се обаркаха всички режими на духане,от какво може да е,как се оправя тази клапа..Мерси предварително
  • 0

#2 mimo73

mimo73

Прохождащ

• Потребители на форума
  • 44 Мнения:
  • Автомобил:
    W203,2002 2,2 CDI

Публикувано 18 декември 2009 - 15:51

Някои ще помогне ли,това продалжава всеки пат като запаля колата..какви са тия клапи и как се стига до тях...и в краката не духа ве4е
  • 0

#3 chasovnik

chasovnik

Чирак

• Потребители на форума
  • 104 Мнения:
  • Град:washington dc
  • Автомобил:
    mercedes c320 wagon

Публикувано 21 декември 2009 - 16:44

това дето се чува са клапите и при мен е така. все едно се наместват. за духането аз си го давам да ми духа към мен и няма проблеми. ако не иска да пропуска въздух завъртам врътката на друго положение за 30сек. и пак връщам
Публикувано изображение
  • 0

#4 mimo73

mimo73

Прохождащ

• Потребители на форума
  • 44 Мнения:
  • Автомобил:
    W203,2002 2,2 CDI

Публикувано 21 декември 2009 - 19:14

Ама то се 4ува много силно 5 пъти и спира,после не духа там кадето искам.....
  • 0

#5 mdanov

mdanov

Чирак

• Потребители на форума
  • 111 Мнения:
  • Град:Русе
  • Автомобил:
    Merc c220 cdi s203

Публикувано 21 декември 2009 - 22:33

Mахаш кората под жабката, навираш се до клапата и гледаш кое щрака и накъде се върти. Ако разбираш руски мога да ти дам линк за много хубаво ръководство как да си направиш това.
  • 0

#6 mimo73

mimo73

Прохождащ

• Потребители на форума
  • 44 Мнения:
  • Автомобил:
    W203,2002 2,2 CDI

Публикувано 22 декември 2009 - 10:33

Да,разбирам,ще сам благодарен за линка...Те с вакум ли се управляват?
  • 0

#7 niknd

niknd

Майстор

• Потребители на форума
  • 1699 Мнения:
  • Град:Стара Загора
  • Интереси:Интернет Мерцедес и всичко останало
  • Автомобил:
    S400 CDI / 2001г.

Публикувано 22 декември 2009 - 11:14

отиваш при тякой със стардиагноза и го караш
да ти адаптира клапите
сега те не знаят в какво положение са
и не се бави много да не изронят зъбите ,че тогава смяна
а ако има и нещо друго дефиктно то ще си покаже
  • 0

#8 zardip

zardip

Прохождащ

• Потребители на форума
  • 4 Мнения:

Публикувано 14 март 2010 - 13:30

Миналата година имах този проблем, има 9 моторчета които команджат клапите,две са до десниа крак на шофиора,дже са до левия крак на спътника ,три са зад нажигацията а за достъп до останалите се разглобява цялото табло,затова сжали навигацията и корите отдолу и търси копе моторце трака,има варянт да се е счупило само лостцето,тожа им е слабо място стружа 14 лв или моге моторцето да е разжалено,на симеон има жтора употреба по 50 лв
Успех
  • 0

#9 swon

swon

Чирак

• Потребители на форума
  • 140 Мнения:
  • Град:Ловеч
  • Автомобил:
    C 200 compressor

Публикувано 22 март 2011 - 14:19

Колеги имам същия проблем както по горе описаният.След като запаля колата нещо трака някъде зад централната конзола около 1мин.някъде.Факт ,е че немога да настроя въздушната струя да духа в краката.Възнамерявам с приятел да се захванем с разглобяване.Исках да се допитам до вас.Кажете ако има нещо специфично,което трябва да спазя и да направя при евентуалния ремонт и след това.Другото за което искам да ви попитам-ръчната не държи,или по-точно след като натисна педала не прещраква,както би трябвало да е.А когато искам да освободя от ръчката за издърпване,не става трябва с едната ръка да дърпам педалчето,с другата ръчката и цялото това упражнение се прави няколко(4-5)пъти за да освободи напълно.Благодаря на всеки,който може да помогне с нещо.

Последно време доста проблеми се насъбраха покрай колата,дребни но...проблеми,които на никой не му се ще да ремонтира.Затова рещих сам да действам!!Ще съм благодарен да ми дадете съвети относно въпросите ми.
  • 0

1 потребител(и) четат тази тема

0 потребители, 1 гости, 0 анонимни