Jump to content

•  

Photo
- - - - -

Chip/Power Box tuningW211016 Belgium version

• Please log in to reply
9 replies to this topic

#1 Alx

Alx

Прохождащ

• Потребители на форума
  • 43 Posts:

Posted 01 September 2006 - 08:29

Здравейте фенове,

От скоро и аз съм в групата на собствениците ма Мерцедес-Бенц. В случая това е Е класа от 2002 (новото купе) W211, Е 270 CDI. Купен е от Белгия и е дефорсиран специално за там на 163 к.с. (и те имат като ншия акциз), но двигателя е същия като на немската версия с 177 к.с. (ефекта с намаляването на к.с. е само софтуерен).

Искам да попитам специалистите тука, могат ли да препоръчат добър тунинг за този модел който не само да върне нормалната мощност на двигателя, но и да го тунингова, оптимизирайки работата на турбината и горивния процес.

Също така бих бил благодрен ако някой може да обясни разиката между чип тунинг и пауър бокс тунинг за дизеловите автомобиле (принципа го знам но като ефективност, кой е за предпочитане)

Благодаря и поздрави!
  • 0

#2 nick chuck

nick chuck

Почетен член на МБКБ

• Почетни членове на МБКБ
  • 520 Posts:
  • Град:Преслав
  • Интереси:Спортни купета МБ

Posted 01 September 2006 - 09:52

Колега на този адрес ще намериш твоя модел 170 кс става на 204 има и контакт с фирмата. Ще ти дам по-късно и телефон на една тунинг фирма до старата мототехника. Предлагам ти да проучиш по-вече възможности.

http://digitaltuning.bg/products.php

Чао и успех :ok:
  • 0
Един за всички, Всички за един!
Публикувано изображение

#3 Alx

Alx

Прохождащ

• Потребители на форума
  • 43 Posts:

Posted 01 September 2006 - 10:29

Колега на този адрес ще намериш твоя модел 170 кс става на 204 има и контакт с фирмата. Ще ти дам по-късно и телефон на една тунинг фирма до старата мототехника. Предлагам ти да проучиш по-вече възможности.

http://digitaltuning.bg/products.php

Чао и успех :ok:

Моя модел е 163 к.с. но двигателя е за 177 к.с. (не 170 - това е с старото купе и двигател). За Диджитал тунинг досега не съм чувал нещо хубаво макар че са на пазара поне 3 години

Благодаря все пак :rolleyes:
  • 0

#4 sky

sky

Майстор

• Потребители на форума
  • 2,135 Posts:
  • Град:София;Казанлък
  • Автомобил:
    190E 2.3

Posted 01 September 2006 - 10:48

Зашеметяващо е при някои модели вдигането на мощноста :FlagMB:
  • 0
Публикувано изображение

#5 ENOXELA

ENOXELA

Майстор

• Потребители на форума
  • 4,188 Posts:

Posted 01 September 2006 - 10:51

Според мен няма смисъл да я пипаш колата.
Ако не те кефи просто я смени,този чип тунинг за мен си е тояга.
Но, ако си мераклия можеш да скиваш тук Vi-MAX
Хммммммм даже като се поразрових установих ето това Цък ТУК

Edited by ALEXONE™, 01 September 2006 - 11:05 .

• 0

#6 Alx

Alx

Прохождащ

• Потребители на форума
  • 43 Posts:

Posted 01 September 2006 - 11:45

Досега съм направил на 2 мои коли чип тунинг (и двете бяха турбо бензин - Ауди А4 1.8Т и СААБ 2.0Т) и съм безкрайно доволен от резултатите :ok: и не мисля да крам турбо автомобил без подобно оптимизиране на работата на двигателя, както и го препоръчвам горещо на всеки. Проблема е че трябва да се намери подходящи тунинг, защото са се нароили всякакви специалисти вече, които в търсене на повече коне малко прекаляват и изнасилват техниката, което разбира се не е за предпочитане.

Таз затова и пиша тука - понеже нямам много опит с дизелите, още по-малко с Мерцедес, подавайте ми инфо за тунинг майстори, може и в чужбина, ще съм ви благодарен.

Пък ако някой иска да почерпи от моя опит с чип-ване на бензинови турбо двигатели - нека ми пише ;)
  • 0

#7 Blond

Blond

Член на МБКБ

• Членове на клуба
  • 3,955 Posts:
  • Град:София
  • Автомобил:
    C124 200E 1992
    S202 220CDI 11.1999
    W211 220CDI 04.2004
    C207 350CDI 06.2009
    W212 220CDI 11.2013
    W213 400d 07.2020

User's Awards

2
8
3
2

Posted 01 September 2006 - 18:45

Аз съм чувал много добри работи за ATB-tuning , без да съм си правил обаче автомобил при тях(освен на газ де). Доколкото знам работят с All Car Racing. Познати са ми и доста кафета съм изпил при тях. Работят с гаранция. Променя се софтуера на автомобила и пред мен са "чипосали" поне 30 автомобила досега . Ако искаш координати - кажи и ще ги имаш. Можеш и само информативно да ги питаш твоя двигател доколко може да се "нахъса". :evil:
  • 0

#8 tito_040477

tito_040477

Напреднал

• Потребители на форума
  • 306 Posts:
  • Град:Vienna/Пловдив

Posted 02 September 2006 - 14:29

Таз затова и пиша тука - понеже нямам много опит с дизелите, още по-малко с Мерцедес, подавайте ми инфо за тунинг майстори, може и в чужбина, ще съм ви благодарен.

Аз мога да ти предложа една фирма, доказала се отдавна на пазара, но за съжаление на са в България, а Виена. Адреса им е Тунинг. Чипосали са десетки Е-класи, както и много Ц-тки, които до ден днешен въртят като таксита, което според мен е добър аргумент. Нямам си идея колко струва едно такова нещо в България, но при тях ще трябва да калкулираш около 500 евро.
  • 0
... besser langsam ankommen, als zu schnell stehen bleiben ....
http://www.leggett-automotive.com/

#9 Alx

Alx

Прохождащ

• Потребители на форума
  • 43 Posts:

Posted 06 September 2006 - 11:31

Аз съм чувал много добри работи за ATB-tuning , без да съм си правил обаче автомобил при тях(освен на газ де). Доколкото знам работят с All Car Racing. Познати са ми и доста кафета съм изпил при тях. Работят с гаранция. Променя се софтуера на автомобила и пред мен са "чипосали" поне 30 автомобила досега . Ако искаш координати - кажи и ще ги имаш. Можеш и само информативно да ги питаш твоя двигател доколко може да се "нахъса". :evil:

Супер, дай ми координати, моля!
  • 0

#10 Blond

Blond

Член на МБКБ

• Членове на клуба
  • 3,955 Posts:
  • Град:София
  • Автомобил:
    C124 200E 1992
    S202 220CDI 11.1999
    W211 220CDI 04.2004
    C207 350CDI 06.2009
    W212 220CDI 11.2013
    W213 400d 07.2020

User's Awards

2
8
3
2

Posted 06 September 2006 - 15:06

Аз съм чувал много добри работи за ATB-tuning , без да съм си правил обаче автомобил при тях(освен на газ де). Доколкото знам работят с All Car Racing. Познати са ми и доста кафета съм изпил при тях. Работят с гаранция. Променя се софтуера на автомобила и пред мен са "чипосали" поне 30 автомобила досега . Ако искаш координати - кажи и ще ги имаш. Можеш и само информативно да ги питаш твоя двигател доколко може да се "нахъса".  :evil:

Супер, дай ми координати, моля!

Имаш лично съобщение
  • 0

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users