Jump to content

•  

Photo
- - - - -

Може ли да се тегли автоматик с въже

• Please log in to reply
38 replies to this topic

#31 Cougar

Cougar

Чирак

• Потребители на форума
  • 243 Posts:
  • Град:Plovdiv
  • Интереси:Мерцедеси, Кучета
  • Автомобил:
    W108 250 S 69' - pickUp
    W116 450 SEL 6.9 75' - RESTORATION
    W124 230 CE 89' - Black Dream
    W210 220 D 97' - Franky

Posted 20 January 2010 - 13:01

Аз никога не съм ползвала N ..ама си мисля друго...щом колата има кука за теглене и щом колата е автоматик...явно може да си се тегли без проблем? Или греша?!

Маце, глей ся - жаргонно ще говоря. От всичко що съм чул и майсторите дето го говорят на всички, които ползват автомати, кола с авт.ск.кутия не се дърпа. Куките според мен са именно ако колата неможе на ход да се качи на платформа (да се ползва лебедката на пътната помощ) или е попаднала в ситуация - катастрофа, затъване (сняг, лед, кал) за да се изтегли с въже. Незнам някъде в другите страни дали въобще има хора, които си теглят колите били те автомат или ръчка по 100 км. Всички цивилизовано ползват пътна помощ.

Поздрави.
  • 0
Публикувано изображение

#32 fika210

fika210

Напреднал

• Потребители на форума
  • 738 Posts:
  • Град:Най-голямото село
  • Автомобил:
    W201 1991
    W210 2000

Posted 20 January 2010 - 13:18

Колега, да не би твоя бизнес да е паяк-пътна помощ по магистрала Тракия, та не признаваш указанията на производителя на автомобила МВ ?
:read:
  • 0
Verba volant,scripta manent...Казаното отлита,написаното остава .../ако не го изтрият/....

На тази сладурана е кръстена нашата марка
Публикувано изображение
Мерседес Йелинек

#33 Ivan W210

Ivan W210

Член на МБКБ

• Членове на клуба
  • 2,836 Posts:
  • Град:София
  • Автомобил:
    E320 4MATIC
    E 250 TD
    150hp,1999
    ОГИН БЕШЕ!!!

User's Awards

2
32
2
2

Posted 20 January 2010 - 13:43

За едно е прав,че хората си ползват пътната помощ и за едното нищо дет се вика,спукана гума и т.н.
  • 0

#34 Cougar

Cougar

Чирак

• Потребители на форума
  • 243 Posts:
  • Автомобил:
    W108 250 S 69' - pickUp
    W210 220 D 97' - Franky

Posted 20 January 2010 - 13:52

Колега, да не би твоя бизнес да е паяк-пътна помощ по магистрала Тракия, та не признаваш указанията на производителя на автомобила МВ ?
:read:

Опитвам се и аз като други колеги да намекна, че заради спестени 30-50-70-100лв. от репатрак, сумата за ремонт на ATF мисля, че почва от 1000лв нагоре. Виж ако ти имаш възможност да си рециклираш ск. кутия за добро утро, ок , но не всеки е така. А с какво се занимавам аз мисля, че е моя работа и с нищо не би ми бил полезен точно ТИ за да споделям! А ако незнаеш именно в цял свят тегленето (дърпане) на МПС с мека (мисля, че и с твърда) връзка по магистрала е забранено!

Поздрави!

п.п. Винаги ще се намери някой като тебе да насере темата !
  • 0
Публикувано изображение

#35 fika210

fika210

Напреднал

• Потребители на форума
  • 738 Posts:
  • Град:Най-голямото село
  • Автомобил:
    W201 1991
    W210 2000

Posted 20 January 2010 - 14:05

Дано не ни се наложи, но ако се случи,аз ще се доверя на Ръководството за автомобила, защото много съм патил от това,което са ми казвали майсторите..и съм ги послушал.. :) Ти му цитираш ръководството, а той:не мое да бъде,майсторите казват...
Благодаря за ласкавата ти оценка за мнението ми ! / Жаргонно казано/
:D
Иначе темата е "Може ли да се тегли автоматик с въже" И отговорът е : Може при определени условия..
  • 0
Verba volant,scripta manent...Казаното отлита,написаното остава .../ако не го изтрият/....

На тази сладурана е кръстена нашата марка
Публикувано изображение
Мерседес Йелинек

#36 Cougar

Cougar

Чирак

• Потребители на форума
  • 243 Posts:
  • Автомобил:
    W108 250 S 69' - pickUp
    W210 220 D 97' - Franky

Posted 20 January 2010 - 14:26

Дано не ни се наложи, но ако се случи,аз ще се доверя на Ръководството за автомобила, защото много съм патил от това,което са ми казвали майсторите..и съм ги послушал.. :) Ти му цитираш ръководството, а той:не мое да бъде,майсторите казват...
Благодаря за ласкавата ти оценка за мнението ми ! / Жаргонно казано/
:D
Иначе темата е "Може ли да се тегли автоматик с въже" И отговорът е : Може при определени условия..

Тегли, тегли..... ай със здраве!
  • 0
Публикувано изображение

#37 mbthepower

mbthepower

Майстор

• Потребители на форума
  • 2,833 Posts:
  • Град:Pleven D'ge
  • Автомобил:
    w140 s300 дизелак

Posted 20 January 2010 - 15:19

Кажи му българско и повече не говори.Нищо лично към никого.Според мене колата е направена да покрива някакъв стандарт на пътя.Знаете че има години разлика между България-Германия и другите по развити европейски държави.Такаче с въже само коня може тегли каруцата в преносен смисъл да го разберем.50 лева на пътна помощ вместо да рискуваш 1000+ за скоросна кутия.Пък и ако не ти е читава колата няма трагнеш да пътуваш с нея че да я дърпат с "въжета".
  • 0
Публикувано изображение Публикувано изображение

W140 The best or nothing !
Тръгвай и карай така все едно шофираш Мерцедес и то S-Klasse . Тежко , бавно , полека и с финес , хората като видят муцуната и сами се сещат че трябва да ти дадът път и предимство.

#38 chasovnik

chasovnik

Чирак

• Потребители на форума
  • 104 Posts:
  • Град:washington dc
  • Автомобил:
    mercedes c320 wagon

Posted 20 January 2010 - 16:42

колеги на мен ми се наложи да използвам услугите на репатрак, защото тук гадните американци-капиталисти глобяват ако видят, че някой се дърпа.
това ми е втората кола - автоматик предната рено. в книжките пише, че може да се дърпа с около 30-40км/ч до 40-50км. разстояние. но както се казва по-добре да не ни се налага. в БГ съм теглил бащата по цялата магистрала хемус и никой не ни направи проблем -даже изпреварихме 1-2 камиона :), ама както колегата каза горе селски изпълнения.
за изключването на двигателя съм забелязал, че ключа не излиза доката не се даде на позиция Р. не мерцедеса не съм пробвал дали ще запали на позиция N, но рендето палеше без проблем, когато беше на скорост само светваха лампите за контакт.
  • 0

#39 lizaastar

lizaastar

Чирак

• Потребители на форума
  • 100 Posts:

Posted 21 January 2010 - 21:15

в книжката на колата пише нещо по въпроса, но не разбирам и дума немски, ако някой може да преведе- ще направя една снимка и ще уплодна
  • 0

2 user(s) are reading this topic

0 members, 2 guests, 0 anonymous users