Къде се намира пищялката за забравени фаровеНе ми работи
Started by rahwin, 02 Dec 2009 - 10:55:39
13 replies to this topic
Posted 02 December 2009 - 10:55
Колеги,къде да я търся тая пищялка,щото не бачка и редовно забравям фаровете.И как е вързана,ако някой евентуално знае?
Posted 02 December 2009 - 12:17
Колеги,къде да я търся тая пищялка,щото не бачка и редовно забравям фаровете.И как е вързана,ако някой евентуално знае?
НА 100% не съм сигурен но на 95 - на платката на таблото е.Сваляш таблото и го разкулачваш.Задръж до утре -имам едно табло от 124 в къщи -по друго е от 201 но само такова имам и ще видя на него за да е на 100% къде е -поне за 124 де.
W 124 - 300D
W 124 - 230E
W 124 - 230E
Posted 02 December 2009 - 12:58
Ако можеш да четеш ел.схема това,което те интересува, т.е. зумера е A1h1 с координати 11М по схемата.Тъй като не уточняваш модела ти прилагам схема на W202. Иначе самият зумер се намира на таблото с приборите,както казват и колегите..
ел.схема осветление W202
PS Ако се вярва на аватара ти, че става въпрос за 190D т.е за W201, този зумер е свързан на платката на панела на клема 4 и клема 13.От клема 13 през диод отива на зумера.От същата клема има и връзка с потециометъра за регулиране осветлението в таблото. / Източник: Haynes Service and Repair Manual 12.18/
Според българското издание 1999г на Mercedes Benz 190 Техническо ръководство, стр.183 вместо клема 4 е показана връзка на клема 3 и клема13 свързване на зумера q - звуков сигнализатор за неизключени светлини.
ел.схема осветление W202
PS Ако се вярва на аватара ти, че става въпрос за 190D т.е за W201, този зумер е свързан на платката на панела на клема 4 и клема 13.От клема 13 през диод отива на зумера.От същата клема има и връзка с потециометъра за регулиране осветлението в таблото. / Източник: Haynes Service and Repair Manual 12.18/
Според българското издание 1999г на Mercedes Benz 190 Техническо ръководство, стр.183 вместо клема 4 е показана връзка на клема 3 и клема13 свързване на зумера q - звуков сигнализатор за неизключени светлини.
Verba volant,scripta manent...Казаното отлита,написаното остава .../ако не го изтрият/....
На тази сладурана е кръстена нашата марка
Мерседес Йелинек
Мерседес Йелинек
Posted 02 December 2009 - 13:10
Ако можеш да четеш ел.схема това,което те интересува, т.е. зумера е A1h1 с координати 11М по схемата.Тъй като не уточняваш модела ти прилагам схема на W202. Иначе самият зумер се намира на таблото с приборите,както казват и колегите..
ел.схема осветление W202
в подписа му пише че е с 201 ама за 201 и 124 ги няма в Стар финдера ......
W 124 - 300D
W 124 - 230E
W 124 - 230E
Posted 02 December 2009 - 13:55
Вж послеслова ми по горе..в подписа му пише че е с 201 ама за 201 и 124 ги няма в Стар финдера ......
Verba volant,scripta manent...Казаното отлита,написаното остава .../ако не го изтрият/....
Мерседес Йелинек
Мерседес Йелинек
Posted 02 December 2009 - 14:30
190D е колата.
Саомо още един въпрос-къде се намира тази платка-на кое казвате панел и как да стигна до него.Сигурно задавам тъпи въпроси,но точно колите не са ми силата
Саомо още един въпрос-къде се намира тази платка-на кое казвате панел и как да стигна до него.Сигурно задавам тъпи въпроси,но точно колите не са ми силата
Posted 02 December 2009 - 14:42
Това е гърба на таблото с уредите-зад волана.Т.е трябва да се свали таблото.Как става това - много е писано за това във форума.Ползвай търсачката...Не трудна процедура, но изисква определи сръчности и два броя скоби/може и самоделно направени от тел ф3-4мм сгънат по определен начин/190D е колата.
Мерседес Йелинек
Мерседес Йелинек
Posted 03 December 2009 - 10:16
Искаш да кажеш че като сваля таблото с уредите,на гърба му е зумера,така ли?Аз него го знам как се сваля-вече веднъж го свалях,но де да знам че и това е там-не съм гледал.Нищо,пак ще го сваля-и без това искам да слагам диоди за осветение на километража.
П.С. Сега ми казаха че ако е сменян патронника за ключа на таблото,може и да не е вързан към новия,а при мен е сменян.Сега май ще трябва да търся кабелчето,дето отива до него.Някой да има идея къде точно се връзва?
П.С. Сега ми казаха че ако е сменян патронника за ключа на таблото,може и да не е вързан към новия,а при мен е сменян.Сега май ще трябва да търся кабелчето,дето отива до него.Някой да има идея къде точно се връзва?
Posted 03 December 2009 - 10:24
Искаш да кажеш че като сваля таблото с уредите,на гърба му е зумера,така ли?Аз него го знам как се сваля-вече веднъж го свалях,но де да знам че и това е там-не съм гледал.Нищо,пак ще го сваля-и без това искам да слагам диоди за осветение на километража.
Не разбирай буквално на гърба на кутията на таблото, а вътре на платката в таблото..
Мерседес Йелинек
Мерседес Йелинек
Posted 03 December 2009 - 10:26
...П.С. Сега ми казаха че ако е сменян патронника за ключа на таблото,може и да не е вързан към новия,а при мен е сменян.Сега май ще трябва да търся кабелчето,дето отива до него.Някой да има идея къде точно се връзва?
Posted 03 December 2009 - 11:27
Опитите продължават..
На платката към зумера ти влизат два кабела:
- на клема 4 влиза кабел кафяво/сиво - подава маса чрез микропрекъвач на вратата на водача.Друг микропрекъсвач на тази врата влючва осветлението вътре
- на клема 13 влиза кабел сиво/зелено/виолетово - подава плюс от клема D1 от кутията с предпазителите, като до там плюса идва от ключа за светлините клема К по кабел с цвят зелено/виолетово
На платката към зумера ти влизат два кабела:
- на клема 4 влиза кабел кафяво/сиво - подава маса чрез микропрекъвач на вратата на водача.Друг микропрекъсвач на тази врата влючва осветлението вътре
- на клема 13 влиза кабел сиво/зелено/виолетово - подава плюс от клема D1 от кутията с предпазителите, като до там плюса идва от ключа за светлините клема К по кабел с цвят зелено/виолетово
Мерседес Йелинек
Мерседес Йелинек
Posted 03 December 2009 - 11:37
Колега,благодаря за търпението ти и за съветите.Тея дни ще го разкулача и дано го оправя.Ако не мога,пак ще прибягна до съветите ти.
Posted 03 December 2009 - 12:33
Колега,благодаря за търпението ти и за съветите.Тея дни ще го разкулача и дано го оправя.Ако не мога,пак ще прибягна до съветите ти.
Предлагам ти по лекия път преди да сваляш таблото. Първо провери дали се получава плюс в т.D1 при влючени светлини/фарове/.Второ - дали микропрекъсвача на вратата предава маса, т.е. дали дава контакт.Най малко вероятно е повредата да е в зумера/да е прекъснал/.
Успех!
Мерседес Йелинек
Мерседес Йелинек
Posted 03 December 2009 - 16:57
На таблото няма нищо дето да прилича на зумер,или аз не мога да го позная.Както и да е-ще решавам проблема със зумер от Баумакс за 7-8лв.Вече съм го измислил как да го вържа.Благодаря на колегата за съветите.
1 user(s) are reading this topic
0 members, 1 guests, 0 anonymous users