Към съдържанието

•  

Снимка
- - - - -

От догодина явно няма да има мърдане!

• Please log in to reply
57 мнения по тази тема

#1 Dydo

Dydo

Майстор

• Потребители на форума
  • 781 Мнения:
  • Град:София
  • Автомобил:
    W 202 - продаден!

Публикувано 28 ноември 2009 - 11:32

Днес минах на технически преглед и едва бях в нормите за емисиите. Хората казаха, че от догодина се слагат камери при прегледа и това което ти засече като изгоряла емисия директно отива като инфо в някакъв централен сървър на Агенцията Автомобилна администрация и мърдане няма. Демек ако имаш проблем, ще ти изпише "Технически неизправен", това инфо веднага се запечатва в данните на Агенцията и тези от сервиза за прегледи нищо няма да могат да направят. Е, сигурно пак някои ще се промушат, ама според тяхните думи, голям процент от колите няма да минат на прегледите.
  • 0
От Витоша по-високо нема, от Искаро по-дълбоко нема и от Мерцедес по-убаво нема...............древна шопска мъдрост!

#2 Faca

Faca

Майстор

• Потребители на форума
  • 883 Мнения:
  • Град:Wien/Österreich
  • Автомобил:
    S210 E320CDI 2000г.
    W140 S300TD 98г. Продаден!
    Vespa PK50S 3.83г.
    Honda Africa 92г.
ГАРАЖ Виж ГАРАЖА

Публикувано 28 ноември 2009 - 11:42

От кога ги мерят ? :o
  • 0
Публикувано изображениеПубликувано изображениеПубликувано изображение

#3 Алфонсо

Алфонсо

Майстор

• Потребители на форума
  • 2773 Мнения:
  • Автомобил:
    Mercedes-Benz C124- 92г 200CE -продаден
    Mercedes-Benz W210-97г E200 Avantgarde- продаден
    Mercedes-Benz C208- 99г CLK200 Kompressor-продаден
ГАРАЖ Виж ГАРАЖА

Публикувано 28 ноември 2009 - 12:33

Хмммм, за да не си в нормите, трябва нещо наистина да не ти е наред по колата- запалителна, горивна и изпускателна с-ма.
  • 0

#4 Faca

Faca

Майстор

• Потребители на форума
  • 883 Мнения:
  • Автомобил:
    S210 E320CDI 2000г.
    Vespa PK50S 3.83г.
    Honda Africa 92г.
ГАРАЖ Виж ГАРАЖА

Публикувано 28 ноември 2009 - 13:36

Еми катализаторите ? Не играят ли те някаква роля в цялата работа ?
  • 0

#5 Dydo

Dydo

Майстор

• Потребители на форума
  • 781 Мнения:
  • Автомобил:
    W 202 - продаден!

Публикувано 28 ноември 2009 - 16:05

Основната цел на темата беше какво ни предстои, а иначе всеки знае че на половината коли сигурно са им махнали катализаторите.

А по въпроса "от кога ги мерят", не знам. Като отидох ми сложиха маркуч в ауспуха и по едно време ми казаха да дам газ и да задържа на 2000 оборота!
  • 0
От Витоша по-високо нема, от Искаро по-дълбоко нема и от Мерцедес по-убаво нема...............древна шопска мъдрост!

#6 Faca

Faca

Майстор

• Потребители на форума
  • 883 Мнения:
  • Автомобил:
    S210 E320CDI 2000г.
    Vespa PK50S 3.83г.
    Honda Africa 92г.
ГАРАЖ Виж ГАРАЖА

Публикувано 28 ноември 2009 - 17:36

А на мен основната ми цел с питането за катализаторите е , дали дават влияние върху показателите?

'От кога ги мерят' - питам понеже не бях чувал в БГ да се мерят !
  • 0

#7 Dydo

Dydo

Майстор

• Потребители на форума
  • 781 Мнения:
  • Автомобил:
    W 202 - продаден!

Публикувано 28 ноември 2009 - 17:43

А на мен основната ми цел с питането за катализаторите е , дали дават влияние върху показателите?

'От кога ги мерят' - питам понеже не бях чувал в БГ да се мерят !

Виж сега! Разговора с хората дето ми правиха прегледа все се въртеше около това. С две думи: ако нямаш катализатор /включително и умишлено свален защото тези коли всички имат/или ти е прецакан, винаги ще ти дава показатели над нормата и няма как да е другояче. Ако не можеш да минеш някак си по втория начин от догодина /което по тяхните думи вече ще е невъзможно почти/, колата ти няма да мине прегледа и направо си я спирай от движение, т.е. за продажба на части. ТОЧНО ТОВА МИ КАЗАХА! Дали това ще стане факт, може само да се гадае.

Дискриминационното в случая /говоря по спомен/ е, че руските коли и разни други един от показателите е 3.5, а на моята Цедка например 0.5 на определена вредна емисия. Това е максимума, който на тази емисия не трябвало да се минава и аз бях на ръба, но отговарях. Казах, че на практика това не е справедливо, защото аз ще замърсявам по-малко например с над 0.5 но няма да отговарям на изискванията, а някой с 3.4 да кажем, ще отговаря. Те казаха: ами не е справедливо но е така- определени коли били в определени графи.

В заключение по думите на специалистите : КОЙТО СИ Е СВАЛИЛ КАТАЛИЗАТОРА ИЛИ МУ Е ПОВРЕДЕН, ЩЕ МУ ОТЧИТА НАД НОРМИТЕ И КОЛАТА НЕ МИНАВА ПРЕГЛЕДА...................а и ще се снима с камери и други там неща, които ще пречат за минаване по втория начин. Данните директно отиват в Агенцията /бившето ДАИ/ и край. На екрана изписва "Технически неизправен"

Иначе технологично ми го обясниха така: Отпред и отзад се слагат видеокамери при започването на прегледа и тогава се стартира програма, чийто данни вече текат в Агенцията. Докато те наблюдават ти слагат маркуча в ауспуха и като дадат там ЕНТЪР, това което е отчетено отива директно на секундата по мрежата в Агенцията. Ако нещо не е наред, тя вече има данни, че тази кола не става. Това е. Нямало как предварително да се снима и после нещо да се отчита, защото целия процес ще се следи по секунди от началото до края и няма как снимките да не съвпадат по време с данните които отчита ауспуха.
  • 0

#8 Vlado190

Vlado190

Напреднал

• Потребители на форума
  • 617 Мнения:
  • Град:Samokov

Публикувано 28 ноември 2009 - 19:37

Винаги ще има начин да се мине колега не се притеснявай ;)
  • 0
1991 190E SportLine turbo 0.6bar ;)

#9 nikexp

nikexp

Чирак

• Потребители на форума
  • 175 Мнения:
  • Град:СОФИЯ
  • Автомобил:
    MERCEDES BENZ 124 CE COUPE 122 HP.
    Green
    10. 1993

Публикувано 28 ноември 2009 - 19:39

М'да
  • 0
Публикувано изображение

#10 ivooo

ivooo

Напреднал

• Потребители на форума
  • 436 Мнения:
  • Автомобил:
    W124 / '91 /продадена
    W201 / '87 / 2.0 / 601.911
    W124 / '93 / 602.962

Публикувано 28 ноември 2009 - 20:09

Ясно, ще затягат режима. Говорейки за нормите какво се има предвид - Евро2, Евро3??
Нормата, с която колата излиза то завода най-вероято...
Ще си пусна преглед следващата седмица, а до другия декември вече ще знаем как става ;)
  • 0
брабус написа: "абе само аз ли спуквам тьрсачката?"

#11 Faca

Faca

Майстор

• Потребители на форума
  • 883 Мнения:
  • Автомобил:
    S210 E320CDI 2000г.
    Vespa PK50S 3.83г.
    Honda Africa 92г.
ГАРАЖ Виж ГАРАЖА

Публикувано 28 ноември 2009 - 20:11

Интересно защо не са те накарали няколко минути да държиш колата на 3000оборота (май толкова бяха). Колкото пъти съм ходил на преглед в Австрия с коли, майсторите винаги даваха газ на място няколко минути преди да го закачат с маркуча отзад
  • 0

#12 hektor

hektor

Майстор

• Потребители на форума
  • 1751 Мнения:
  • Град:Гера/София
  • Автомобил:
    Alfa Romeo 147 1.6 ts

Публикувано 28 ноември 2009 - 20:29

Най-накрая нещо да се размърда, ама това с камерите е смя,х ама за БГ си е логично.

Относно руските автомобили, за да няма дискреминация и покачват данъците и това се. В един момент хората ще се откажат от тях.
Обаче, факт е че янгтаймерите в немско както и олдтаймерите са освободени от данъци, а повечето от % нямат катализатори!
  • 0
Sky каза:Ела да сръбнеш от извора!

" Ау ми врътнеш един Биг Бен ма! Ни моа, боли ме главата!"

#13 Dydo

Dydo

Майстор

• Потребители на форума
  • 781 Мнения:
  • Автомобил:
    W 202 - продаден!

Публикувано 28 ноември 2009 - 21:09

Интересно защо не са те накарали няколко минути да държиш колата на 3000оборота (май толкова бяха). Колкото пъти съм ходил на преглед в Австрия с коли, майсторите винаги даваха газ на място няколко минути преди да го закачат с маркуча отзад

Ами не знам защо не е на 3000, тъй като не разбирам. Каквото ми казаха, това правих.
Абе направо си казаха, че занапред или ще си взимаме катализатори /ако сме ги свалили/ или нещо ще ги продухваме, че иначе колите заминават. Ясно е, че ще търсим начини да оправяме нещата, ама явно положението ще се затяга. Ще се разбере дали само са приказки или действително ще стане така.
  • 0

#14 FOKERA1979

FOKERA1979

Прохождащ

• Потребители на форума
  • 49 Мнения:
  • Град:софия
  • Автомобил:
    w210-2.5td

Публикувано 28 ноември 2009 - 21:41

и мен ми рьгаха маркуча ;) и казаха в норми при това сьс свален катализатор :dontknow:
  • 0

#15 Илия Горанов

Илия Горанов

Член на УС на МБКБ

• Управителен съвет
  • 7499 Мнения:
  • Автомобил:
    CLK200 Kompressor
    163hp, 2001, dark blue
ГАРАЖ Виж ГАРАЖА

Публикувано 28 ноември 2009 - 22:11

Е винаги е имало проверка на емисиите... поне аз откакто се помня, на ГТП винаги са ми проверявали вредните емисии и спирачките. Останалото може да е проформа, но тези двете винаги са ги проверявали и печатат бележка. Друг е въпросът, че понеже винаги съм бил в нормите, досега два пъти ми се е случвало да ме помолят да си отпечатат втора бележка от стенда за тестване - "за колата на колегата, той ще почерпи...". Единият път се съгласих... на следващата година не. Но тогава още бях с опела...
  • 0

Ако си задаваш въпроса "струва ли си да ремонтирам стария Мерцедес", по-добре го продай и си купи чисто ново Пежо, Мерцедес не е твоята марка!
Бабини деветиниclk.babailiica.comнаргиле

2 потребител(и) четат тази тема

0 потребители, 2 гости, 0 анонимни