Към съдържанието

•  

Снимка
- - - - -

От догодина явно няма да има мърдане!

• Please log in to reply
57 мнения по тази тема

#46 Алфонсо

Алфонсо

Майстор

• Потребители на форума
  • 2773 Мнения:
  • Град:София
  • Автомобил:
    Mercedes-Benz C124- 92г 200CE -продаден
    Mercedes-Benz W210-97г E200 Avantgarde- продаден
    Mercedes-Benz C208- 99г CLK200 Kompressor-продаден
ГАРАЖ Виж ГАРАЖА

Публикувано 02 декември 2009 - 17:56

................... лица наказанието е глоба от 15 000 до 50 000 лв. , а за търговци имуществена санкция от 50 000 до 100 000 лв.....................и за информация: има доста глобени, на които им събраха парите, къде имущество им разпродаваха къде нещо друго. А реално за убийство няма да ти дадат 50 000 или 100 000 лв обезщетение., но ето на, за продажба на няколко цигари са ти наложили такава санкция.

Е нямам думи, поредния БГ абсурд :kill_myself:
А на тия, които продават едни саморъчни цигари, пълни със забранени в-ва "на къс" или "на бройка" какви глоби и санкции им налагат???
  • 0

#47 kdl

kdl

clockwork orange

• Замразено членство
  • 8418 Мнения:
  • Автомобил:
    бял
ГАРАЖ Виж ГАРАЖА

Публикувано 02 декември 2009 - 18:51

To хубаво... ами на тея дето ги пушат и карат после?
Щото не мога да си представя какво друго би те накарало да игнорираш знак STOP в Младост.
Днес как щях да натреса двама дришльовци с една W210 черна E-класа. Само не ги разбрах дали спряха, щото ме видяха или щото чуха как ми квичат гумите... щеше да ми милва решетката под нослето си.
Ако са форумни, да си признават, искам да им стисна ръцете, на това страхотно кръстовище на Ляпчев малко преди Малинов е най-правилното място да се игнорира знак СТОП в София.
  • 0

#48 Estilian

Estilian

Чирак

• Потребители на форума
  • 33 Мнения:
  • Автомобил:
    Mercedes W140 SEL600 V12 1998г.
    Saab 93-OG Convertible, 2000г.

Публикувано 05 декември 2009 - 20:17

Е, тук вече минаваме на ниво народопсихология... засягаме темата за лобизма и дали частните интереси ще допуснат подобен закон да се провре ;) В крайна сметка предлагането се определя от търсенето - ако всички искат да са изрядни, на дали някой ще се хаби да прави шашми в сервиза си, за да има възможност просто ей така, ако някой се излъже, веднъж в годината, да мине на аванта :)

Иначе казано - докато хората търсят как да заобикалят закона, дори със смърт да ги плашиш, пак ще има кой да предлага търсеното срещу пари :)
  • 0
================
̿ ̿ ̿'\̵͇̿̿\з==(•̪●)==ε/̵͇̿̿/'̿' ̿
Стилян

#49 Vlado190

Vlado190

Напреднал

• Потребители на форума
  • 617 Мнения:
  • Град:Samokov

Публикувано 07 декември 2009 - 09:28

В България винаги ще е възможно да се намери начин за едно или друго, по един или друг начин... ;)
  • 0
1991 190E SportLine turbo 0.6bar ;)

#50 vanko

vanko

Напреднал

• Потребители на форума
  • 292 Мнения:
  • Град:Варна

Публикувано 07 декември 2009 - 21:27

Мисля и вървя... вървя и мисля.... и като се замислих, май само вървя! Ами ако се пробие една дупка на тръбата на ауспуха след гърнето, това няма ли да вкара въздух в изгорелите газове и концентрацията на емисиите да спадне? Обаче малка дупчица, за да всмуква, а не голяма, за да изпуска!!!
Как мислите?
  • 0
Всеки нехарактерен шум в колата след време става характерен!
Публикувано изображение

#51 alipi

alipi

Майстор

• Потребители на форума
  • 2185 Мнения:
  • Град:селяндурин от класа

Публикувано 13 декември 2009 - 21:52

Колеги,в България,нема начин да нема начин,нали се сещате.Което не се купува с пари се купува със много пари.
  • 0
Не хапи този,който може да те изяде.

#52 mradulov

mradulov

Член на МБКБ

• Замразено членство
  • 3721 Мнения:
  • Интереси:Автомобили
  • Автомобил:
    S203 220CDI Автоматик 2005г.

Публикувано 13 декември 2009 - 22:19

Мисля и вървя... вървя и мисля.... и като се замислих, май само вървя! Ами ако се пробие една дупка на тръбата на ауспуха след гърнето, това няма ли да вкара въздух в изгорелите газове и концентрацията на емисиите да спадне? Обаче малка дупчица, за да всмуква, а не голяма, за да изпуска!!!
Как мислите?

Ако успееш да пробиеш подобна дупка, ще те замоля да ми звъннеш колега. Не щото имам проблем с емисиите, ами щото ще нарушиш някои физични закони и мисля, че ще успея да те направя богат!
Налягането в гърнето е по-високо от атмосферното налягане и просто няма как да смуче през тая дупчица.

Както вече бе писано тук: да разкарат бозата от бензиностанциите пък да мерят тогава емисии, същото да важи и за кенефите на градския транспорт и строителните машини, пък да видим...
  • 0
Mercedes-Benz - Unlike any other!

#53 Subsonic

Subsonic

Член на МБКБ

• Членове на клуба
  • 4603 Мнения:
  • Автомобил:
    ex W124 230E, 91
    ex W124 260E, 89
    ex S211 E320, 03
    C219 CLS500, 06

Публикувано 13 декември 2009 - 22:20

Как мислите?

Не е важно колко е голяма дупката, а къде е по-високо налягането. Там където е по-високо налягането, от там ще духа.

Сега между отделните пулсации на изгорелите газове, особено на празен ход, се редуват високо и ниско налягане, така че въздух ще влиза, но не е ли по-лесно да оправиш колата вмсесто да правиш дупки на изпускателната система.

Някой от по-старите бенцове, и тези са Калифорния, са с въздушна помпа, задвижвана с ремък. Тя прави точно това - нагнетява въздух и го вкарва в изпускателния колектор, където доизарят неизгорелите въглеводороди и се доокислява въглеродния окис.

Тези които са с КЕ-джетроник няма какво да се притесняват - сместа може да се регулира, ако не е в граници.
  • 0

#54 alipi

alipi

Майстор

• Потребители на форума
  • 2185 Мнения:
  • Град:селяндурин от класа

Публикувано 13 декември 2009 - 22:22

Мишо,недей чак толкова,мислиш доста глобално,нали знаеш в нашата мила татковина как е?Това за което говориш може да се случи едва някъде около 2112г.(евентуално).
Поздрави.
  • 0
Не хапи този,който може да те изяде.

#55 Илия Горанов

Илия Горанов

Член на УС на МБКБ

• Управителен съвет
  • 7499 Мнения:
  • Автомобил:
    CLK200 Kompressor
    163hp, 2001, dark blue
ГАРАЖ Виж ГАРАЖА

Публикувано 14 декември 2009 - 11:57

Налягането в гърнето е по-високо от атмосферното налягане и просто няма как да смуче през тая дупчица.

Не е баш така. За пример въздухът в карбуратора е с по-високо налягане, въпреки това не изтласква бензина към жигльора, а го засмуква?!
Не си спомням от физиката как точно се наричаше това явление, но когато газовете се движат в тръба, могат да създават обратна тяга.
На подобен принцип работят и бояджийските пистолети - въздухът върви по тръбата и засмуква боята, след което я разпръсква.
  • 0

Ако си задаваш въпроса "струва ли си да ремонтирам стария Мерцедес", по-добре го продай и си купи чисто ново Пежо, Мерцедес не е твоята марка!
Бабини деветиниclk.babailiica.comнаргиле

#56 mradulov

mradulov

Член на МБКБ

• Замразено членство
  • 3721 Мнения:
  • Интереси:Автомобили
  • Автомобил:
    S203 220CDI Автоматик 2005г.

Публикувано 14 декември 2009 - 15:50

Не е баш така. За пример въздухът в карбуратора е с по-високо налягане, въпреки това не изтласква бензина към жигльора, а го засмуква?!
Не си спомням от физиката как точно се наричаше това явление, но когато газовете се движат в тръба, могат да създават обратна тяга.
На подобен принцип работят и бояджийските пистолети - въздухът върви по тръбата и засмуква боята, след което я разпръсква.

:nono: Не си прав!
Пак погледни схемата на карбуратора, има я тук.
В дифузора на карбуратора, целта е да увеличи скоростта на газовете, за да спадне налягането в дифузора под това в поплаваковата камера и да тръгне бензина към двигателя.

За да засмуче въздух в гърнето, което по-принцип служи за намаляване на скоростта на газовете, ще трябва някаква магийка...
  • 0
Mercedes-Benz - Unlike any other!

#57 Subsonic

Subsonic

Член на МБКБ

• Членове на клуба
  • 4603 Мнения:
  • Автомобил:
    ex W124 230E, 91
    ex W124 260E, 89
    ex S211 E320, 03
    C219 CLS500, 06

Публикувано 14 декември 2009 - 17:28

Теорията на Бернули е валидна само за случай когато флуидът е несвиваем или се движи със скорост до около 1/3 от скоростта на звука в конкретния флуид при конкретната температура.

Разглеждай мотора като помпа, която от едната страна засмуква, а от другата издухва. При изгаряне на горивната смес се увеличава температурата и налягането на отработилите газове допълнително се увеличава, и то доста над атмосферното.

http://en.wikipedia.org/wiki/Bernoulli's_principle
  • 0

#58 iohoho

iohoho

Напреднал

• Потребители на форума
  • 587 Мнения:
  • Град:СОФИЯ
  • Автомобил:
    S 211 E 320 CDI 2004г.

Публикувано 14 декември 2009 - 18:28

Момци, я не си чешете езиците тук, а бягайте за нови катализатори, че 2012-та е близо. Капка па капка-вир става, току виж сме се разминали и с глобалното затопляне.
Истината, обаче, е в това, че държавата трябва да упражнява еднакво строг контрол както в/у возилата ни, така и върху качеството на горивата, като контрола в/у горивата според мен трябва да е първото.
Ама вие виждате ли това да се случва, щото аз не!
  • 0

0 потребител(и) четат тази тема

0 потребители, 0 гости, 0 анонимни