Ключ на С220 CDI
Started by uri70, 24 Nov 2009 - 19:03:18
10 replies to this topic
Posted 24 November 2009 - 19:03
Здравейте,колеги! Купих си С220 CDI 99г. но е с един инфраред ключ,колко струва такъв и от къде мога да си го купя? Очаквам вашите мнения по този въпрос. Благодаря предварително!
Posted 24 November 2009 - 22:50
Ако купуваш от ebay чети много внимателно!!! Да не е само заготовка, защото те понякога не могат да се програмират, по простата причина, че са само пластмасов калъф и нищо повече.
Балкан Стар са скъпо удоволствие... провери също така в Ратола - там имаха по-евтин вариант, отново оригинален!
Балкан Стар са скъпо удоволствие... провери също така в Ратола - там имаха по-евтин вариант, отново оригинален!
Posted 25 November 2009 - 11:42
... , Балканстар около 200лв трябва да е.
По-точно - около 200 Евра.
Posted 25 November 2009 - 12:33
Verba volant,scripta manent...Казаното отлита,написаното остава .../ако не го изтрият/....
На тази сладурана е кръстена нашата марка
Мерседес Йелинек
На тази сладурана е кръстена нашата марка
Мерседес Йелинек
Posted 25 November 2009 - 12:35
Копирането на кода от съществуващия ключ може да се направи, за да ти го запишат на нов ключ.
Обаче след това копиране старият ключ вече няма да работи. Това се прилага в случаите, когато примерно старият е счупен или има някаква механична повреда. А може просто да го изпереш в пералнята - ключът ще работи (можеш да палиш с пран ключ) но дистанционното не. Тогава е резонно да си купиш един такъв ключ втора употреба и да ти пренесат кода от стария на новия.
А ако искаш да ти издадат нов ключ - или в Балкан Стар (ама не е 200 а към 400 лв) и се ходи с всички документи на колата.
Или някой супер апокрифен майстор в София, който обаче няма да вземе много по-малко пари. В общия случай става с намеса в системата на колата, което аз лично не бих предпочел. Докато в БС просто ти издават нов ключ, който е валиден за твоя автомобил. Отнема време - ключовете се поръчват от Германия. Не е задължително да имаш ключ за колата, т.е. процедурата с нов ключ в БС можеш да я направиш по всяко време, дори след като примерно си загубиш сегашния единствен ключ.
А само един ключ ли имаш? Защото аз също имам един IR ключ, но освен него имам и един сервизен, който е тънък като две-три пластмасови карти но е и толкова голям. И с него мога да карам, но нямам бутони за централното заключване. Щото лошото е, че ако нещо стане с ключа - докато доставят новия си без кола
Обаче след това копиране старият ключ вече няма да работи. Това се прилага в случаите, когато примерно старият е счупен или има някаква механична повреда. А може просто да го изпереш в пералнята - ключът ще работи (можеш да палиш с пран ключ) но дистанционното не. Тогава е резонно да си купиш един такъв ключ втора употреба и да ти пренесат кода от стария на новия.
А ако искаш да ти издадат нов ключ - или в Балкан Стар (ама не е 200 а към 400 лв) и се ходи с всички документи на колата.
Или някой супер апокрифен майстор в София, който обаче няма да вземе много по-малко пари. В общия случай става с намеса в системата на колата, което аз лично не бих предпочел. Докато в БС просто ти издават нов ключ, който е валиден за твоя автомобил. Отнема време - ключовете се поръчват от Германия. Не е задължително да имаш ключ за колата, т.е. процедурата с нов ключ в БС можеш да я направиш по всяко време, дори след като примерно си загубиш сегашния единствен ключ.
А само един ключ ли имаш? Защото аз също имам един IR ключ, но освен него имам и един сервизен, който е тънък като две-три пластмасови карти но е и толкова голям. И с него мога да карам, но нямам бутони за централното заключване. Щото лошото е, че ако нещо стане с ключа - докато доставят новия си без кола
Ако си задаваш въпроса "струва ли си да ремонтирам стария Мерцедес", по-добре го продай и си купи чисто ново Пежо, Мерцедес не е твоята марка!
• Бабини деветини • clk.babailiica.com • наргиле •
Posted 26 November 2009 - 15:07
Илия, някъде четох, че сервизният имал определен брой паления и после трябвало нов.... С кат. номер се поръчвал. Не съм го видял, подчертавам, но го четох по руските форуми, а общо взето братята знаят какво пишат, та споделям...
Posted 28 November 2009 - 14:37
И аз ги гледах тези в и-бей и пише че може да се прекодират.Питал съм в БС и ми казаха че не може.Ама излиза май по изгодно да си го купиш втора употреба от някоя ударена(на части)за 50-60лв от БГ
И да знаете!!!За всичко е виновна твърдата вода
Posted 28 November 2009 - 23:52
Можеш да го прекодираш разбира се, но трябва да вземеш код от някой от старите ключове. И като го вземеш - стария спира да работи, за сметка на новия. Т.е. можеш да ползваш самият хардуер на ключа, но няма как да си направиш допълнителен ключ с такъв от морга!
Ако си задаваш въпроса "струва ли си да ремонтирам стария Мерцедес", по-добре го продай и си купи чисто ново Пежо, Мерцедес не е твоята марка!
• Бабини деветини • clk.babailiica.com • наргиле •
Posted 29 November 2009 - 11:21
здравейте на моят втори ключ явно е изгоряла намотката и неможе да е се разпознае от колата можели да се направи нешто в този случай.
2 user(s) are reading this topic
0 members, 2 guests, 0 anonymous users