Към съдържанието

•  

Снимка
- - - - -

Вело-рикшиТаскита

• Please log in to reply
1 отговор на тази тема

#1 mradulov

mradulov

Член на МБКБ

• Замразено членство
  • 3721 Мнения:
  • Град:София
  • Интереси:Автомобили
  • Автомобил:
    S203 220CDI Автоматик 2005г.

Публикувано 18 ноември 2009 - 00:04

Днес си се прибирам най-спокойно от бачкане и нещеш ли изведнъж два неидентифицирани, неосветени обекта с вид на триколки на платното.
Подминавам аз обектите и коелгата, чужденец, с който се прибираме ми обяснява, че това били новите вело-рикши-таксита, демек велосипеди триколки с нещо като кабина, които можеш да наемемш и да те развозват насам-натам.
Обаче нямат светлини, а в 18:30 си е тъмно като в дупе(да не кажа г.з), нямат регистрационни табели, нямат колани, нямат мигачи(светлинни пътепоказтели), абе колела с кабини... Та питам се имат ли право да се движат тия превозни средства по пътя и при евнтуално птп как се третират?
Не ми се иска утре да съм участник в ПТП с нещо подобно, защото в закона за движение по пътищата няма подобни превозни средства, камо ли да извършват платени превози, а после защо гражданскта отговорност скачала...
Ако някой има инфо, моля нека да сподели, защото явно за тия нови таксита пише само по чуждоезичните новини...
  • 0
Mercedes-Benz - Unlike any other!

#2 ivostankov

ivostankov

Чирак

• Потребители на форума
  • 235 Мнения:
  • Град:Велико Търново
  • Автомобил:
    190 Е 2.0 1991г.
ГАРАЖ Виж ГАРАЖА

Публикувано 18 ноември 2009 - 20:59

Според мен нямат право да се движат ,защото както си споменал нямат никакви светлини и т.н. Но би трябвало да се водят участници в движението все пак са на пътя . Така че смятам че не им е там мястото .
  • 0
По-добре корем от бира, отколкото гърбица от работа!

Публикувано изображение

1 потребител(и) четат тази тема

0 потребители, 1 гости, 0 анонимни