Към съдържанието

•  

Снимка
- - - - -

Маслото и моите размисли

• Please log in to reply
14 мнения по тази тема

#1 Krassi

Krassi

Чирак

• Потребители на форума
  • 105 Мнения:
  • Град:София
  • Интереси:Бира, скара, плаж, море.
  • Автомобил:
    Nissan Pathfinder

Публикувано 12 ноември 2009 - 10:50

С притежанието на мерцедес в мен все се зараждат разни въпроси. Това се случва може би поради причината, че преди това карах 20 годишно пежо и общо взето ми беше все тая за колата (ремонтите пред входа, маслото и да гори ще долея, нещо трака ми то това е пежо на 20 години как да не трака, философията ми бе взета от един колега от пежо форума "като гори доливам, като трака пускам радиото"), но след като си взех мерцедеса, E290 TD Автоматик, станах някакси по-педантичен. Та аз една чистачка не мога да му купя без да съм сигурен, че е точно моята чистачка. Стана време да сменям маслата и веднага MANN филтри маслото уж да е от сигурен човек. То не бяха препарати за кожата, то не беше .. кво не беше... :) Хората ми се чудят чак, ама на аз се радвам на колата и просто не мога да си представя да имам мерцедес, който да има някакъв проблем.
Та сега се случва друго.. смених маслото преди 5500км. преди това я карах 5500км със старото масло, което може би мръдна 1мм, по щеката, за тия 5500км. Сега обаче .. се налага да карам колата на 5-10км до работа, което си е баш да я карам само студена, и забелязвам, че маслото мръдна с 2мм от смяната, нормално ли е това? Иначе нито пуши, нито се пъне, върви си та дрънка. И колко долу горе е нормален разход на масло за Е290 на 330 000км. :) Имам приятел с една C250TD с взета душа и той примерно София - Бургас го взема с доливане на 1 кило :)

ПП: Сега видях в съседната тема и това "Пълна синтетика хубаво, ама вие знаете ли от пълна синтетика до пълна синтетика каква разлика има? Примерно MOBIL SYNT S 5W-40 не е точно истинска синтетика а е хидрокрек" каквото и да значи :))

Благодаря предварително на всички за отговорите.
  • 0

#2 brpi

brpi

Майстор

• Потребители на форума
  • 1243 Мнения:
  • Град:Karlsruhe,Germany
  • Автомобил:
    W124 300D 603
    W124 230E 102

Публикувано 12 ноември 2009 - 11:20

Колега много са задълбочаваш...... караи и да не туи пука.
По книги на мерц го дават че дори да гори 1 кило на 1500 км е ок ...... какво да ти кажа повече...
Има и друго - говоря в обшия случаи -не се засягаи лично - тва дет съм видял е че обикновено те в немско са на по 300 000 кат ги продават но кат доидат в Бг са по на 200 000 или по малко , в БГ се карат пак и кат стигнат едиколко си км почват въпросите кат твоя....
Тва просто го казавам като евентуално обяснение на проблема.
  • 0
W 124 - 300D
W 124 - 230E

#3 Krassi

Krassi

Чирак

• Потребители на форума
  • 105 Мнения:
  • Автомобил:
    Nissan Pathfinder

Публикувано 12 ноември 2009 - 11:24

За километрите ясно, но аз преди да я взема я водих в БС да я погледнах за всичко (специално проверка на километрите) :) А и предишният собствен го познавам, както и "вносителят" :) И килемтрите са гарантирани на 101% За сервизната книжка няма да говоря, защото ... защото се правят лесно :)
  • 0

#4 Lorinser

Lorinser

Член на МБКБ

• Замразено членство
  • 5339 Мнения:
  • Град:Sofia
  • Автомобил:
    --Първият в БГ C124 CE500 M117-V8 Custom.
    --W126 260SE 1988

Публикувано 12 ноември 2009 - 12:38

виж, като тръгнеш да сменяш маслото на Автомата, ми пиши, моментално ще те улесня, без да имаш колебания
  • 0

#5 Krassi

Krassi

Чирак

• Потребители на форума
  • 105 Мнения:
  • Автомобил:
    Nissan Pathfinder

Публикувано 12 ноември 2009 - 13:57

виж, като тръгнеш да сменяш маслото на Автомата, ми пиши, моментално ще те улесня, без да имаш колебания

Споде ли ми? :) Сякаш ирония ловя, но ? :) там чух, че с хубаво масло и всички гъдели 250лв. Само ми трябав дефиниция на "хубаво масло" и къде :)
  • 0

#6 SpeedyMan

SpeedyMan

Прохождащ

• Потребители на форума
  • 23 Мнения:
  • Град:Стара Загора
  • Автомобил:
    AUDI B4 Avant 2.0E 1994

Публикувано 12 ноември 2009 - 14:30

Колега, ако имаш книжка-упътване за колата виж какво масло препоръчват за този мотор. MB229.5 ама сигурно е нещо друго. Този двигател е разработван за Спринтер, така че спецификациите са му като за спринтер. :)

След това искам да те питам кога изгори тия 2 мм? Последните километри или?
  • 0

#7 Krassi

Krassi

Чирак

• Потребители на форума
  • 105 Мнения:
  • Автомобил:
    Nissan Pathfinder

Публикувано 12 ноември 2009 - 17:45

Колега, ако имаш книжка-упътване за колата виж какво масло препоръчват за този мотор. MB229.5 ама сигурно е нещо друго. Този двигател е разработван за Спринтер, така че спецификациите са му като за спринтер. :)

След това искам да те питам кога изгори тия 2 мм? Последните километри или?

Ами за този модел дават 229.1 229.3 маслото на Mobil покрива 229.1 (или 3 ама все тая) а иначе тези мисля последнтие 2000км. ги изгори... а може просто това студено каране да си казва неговото :)

ПП: Сега си тръгвам от работа и ще видя в книжката, имам и сервизна книга мога да видя какво му е наливано :)
  • 0

#8 SpeedyMan

SpeedyMan

Прохождащ

• Потребители на форума
  • 23 Мнения:
  • Автомобил:
    AUDI B4 Avant 2.0E 1994

Публикувано 12 ноември 2009 - 18:50

Много кофти мобил има в момента - някакви ментета заливат пазара. Трябва да се взема директно от гарантиран вносител.
Ако маслото е с малък ресурс, в началото е ОК... после след няколко хиляди пробег става водица като загрее..
Това зависи от качеството на базовите масла, които са използвани в състава на маслото.

А ти какво точно масло на МОБИЛ взе? За мен има само един хубав МОБИЛ - МОБИЛ1 ;)
  • 0

#9 Krassi

Krassi

Чирак

• Потребители на форума
  • 105 Мнения:
  • Автомобил:
    Nissan Pathfinder

Публикувано 12 ноември 2009 - 22:29

Много кофти мобил има в момента - някакви ментета заливат пазара. Трябва да се взема директно от гарантиран вносител.
Ако маслото е с малък ресурс, в началото е ОК... после след няколко хиляди пробег става водица като загрее..
Това зависи от качеството на базовите масла, които са използвани в състава на маслото.

А ти какво точно масло на МОБИЛ взе? За мен има само един хубав МОБИЛ - МОБИЛ1 ;)

Mobil Synt S 5W40 от сигурен вносител, но както и момчето дето го сменя каза "Ще го караш 9000км" :)))
  • 0

#10 oelbrenner

oelbrenner

Прохождащ

• Потребители на форума
  • 21 Мнения:

Публикувано 14 ноември 2009 - 14:39

Не бързай със залюченията..
-не се знае старото масло какво е било
-за течове гледал ли си..(да е поизмило мизерии по семеринги?)
-как го мериш
-докъде е на щеката-ако е около макс,дай му време да слезе до средата м/у деленият и пак гледай за разход..
Ей на,със същото масло на други ТД двигатели разход ми е дало 150-200 гр/10000 км...
Че не пълна синтетика(ПАО,естер)-не е,но не значи,че не е добро.
229.3 не е едно и също с 229.1-дори и по изискванията за макс.износ на някои възли при МБ тестовете за сертифициране.
  • 0

#11 daimler1

daimler1

Член на МБКБ

• Замразено членство
  • 5183 Мнения:
  • Град:Варна
  • Автомобил:
    в миналото W111 280E 62г.
    W123 230E 83г.
    W 124 220Е,
    W202Т 250 TD 97г.
    W210 E220CDI
    Сега:
    E500T 4-matik AMG
    SL500 R 230

Публикувано 14 ноември 2009 - 15:27

Не бързай със залюченията..
-не се знае старото масло какво е било
-за течове гледал ли си..(да е поизмило мизерии по семеринги?)
-как го мериш
-докъде е на щеката-ако е около макс,дай му време да слезе до средата м/у деленият и пак гледай за разход..
Ей на,със същото масло на други ТД двигатели разход ми е дало 150-200 гр/10000 км...
Че не пълна синтетика(ПАО,естер)-не е,но не значи,че не е добро.
229.3 не е едно и също с 229.1-дори и по изискванията за макс.износ на някои възли при МБ тестовете за сертифициране.

Да,не е хубаво да се налива до горе.Сега го остави така и мери от тук нататък.Според мен няма да мръдне,защото явно ти е хубава колицата!При студено каране мисля че масло не се гори.
  • 0

#12 mradulov

mradulov

Член на МБКБ

• Замразено членство
  • 3721 Мнения:
  • Интереси:Автомобили
  • Автомобил:
    S203 220CDI Автоматик 2005г.

Публикувано 14 ноември 2009 - 20:34

Явно ги разбиаш маслата, що не вземеш да разкажеш малко повече за тях?
  • 0
Mercedes-Benz - Unlike any other!

#13 SpeedyMan

SpeedyMan

Прохождащ

• Потребители на форума
  • 23 Мнения:
  • Автомобил:
    AUDI B4 Avant 2.0E 1994

Публикувано 16 ноември 2009 - 23:01

Да, на драго сърце бих разказал. Нямаше ли тема за маслата в този форум? Беше доста добра.
  • 0

#14 Krassi

Krassi

Чирак

• Потребители на форума
  • 105 Мнения:
  • Автомобил:
    Nissan Pathfinder

Публикувано 18 ноември 2009 - 09:23

Здравейте :) Сега като гледам е мръднало точно 2мм от наливането, което значи, че в момента е на 6мм от МАКС :) И до колкото чета едва ли има проблем :) Предишното масло беше Midland 5W40
  • 0

#15 Krassi

Krassi

Чирак

• Потребители на форума
  • 105 Мнения:
  • Автомобил:
    Nissan Pathfinder

Публикувано 01 декември 2009 - 11:31

Четох насам натам, че мерцедесите горят маслото до средата на минимума и максимума и след това всичко е наред. Вярно ли е това или не?
  • 0

2 потребител(и) четат тази тема

0 потребители, 2 гости, 0 анонимни