Към съдържанието

•  

Снимка
- - - - -

Регистриране на Предплатените СИМ картиЩо за простотия ...

• Please log in to reply
9 мнения по тази тема

#1 Faca

Faca

Майстор

• Потребители на форума
  • 883 Мнения:
  • Град:Wien/Österreich
  • Автомобил:
    S210 E320CDI 2000г.
    W140 S300TD 98г. Продаден!
    Vespa PK50S 3.83г.
    Honda Africa 92г.
ГАРАЖ Виж ГАРАЖА

Публикувано 11 ноември 2009 - 23:19

Гледайки Шоуто на Слави, дочух нещо за задължително регистриране на СИМ картите.
В google намерих това: http://www.trud.bg/A...rticleId=262444

Е що за простотия ?

Ако съм бандит и трябва да сплашвам някой, и това няма да ме спре.
Купува се една карта от Австрия, Германия, Швейцария, Англия ... която има роуминг ... може да се купи на всеки ъгъл ... слагаш 20? вътре , отиваш в София и звъниш на който искаш.

Поредната простотия :kill_myself:
  • 0
Публикувано изображениеПубликувано изображениеПубликувано изображение

#2 Skull

Skull

Чирак

• Потребители на форума
  • 157 Мнения:
  • Град:София

Публикувано 12 ноември 2009 - 00:03

Не е простотия щото стават масовка измами с тез карти .. от сорта обажда се познай кои и тн... както сам каза това няма да води до тотално отсраняване на проблема, но поне ще има някакъв напредък и поне 50% от тоз тип измами ще окапят.
  • 0

#3 mradulov

mradulov

Член на МБКБ

• Замразено членство
  • 3721 Мнения:
  • Интереси:Автомобили
  • Автомобил:
    S203 220CDI Автоматик 2005г.

Публикувано 12 ноември 2009 - 07:03

Гледайки Шоуто на Слави, дочух нещо за задължително регистриране на СИМ картите.
В google намерих това: http://www.trud.bg/A...rticleId=262444

Е що за простотия ?

Ако съм бандит и трябва да сплашвам някой, и това няма да ме спре.
Купува се една карта от Австрия, Германия, Швейцария, Англия ... която има роуминг ... може да се купи на всеки ъгъл ... слагаш 20? вътре , отиваш в София и звъниш на който искаш.

Поредната простотия :kill_myself:

За Австрия и швейцария не знам, ама за Германия и Англия, кога за последно купува предплатена карта, щото там от поне година ги регистрират.
Разбира се не ти правят копие на личнатана карта, но това не значи че не те регистрират.
Причините за регистрация са далеч по-сериозни от измами. Има отвличания, взривявания и други кофти работи, за които се използват предплатените карти. Аз лично съм за регистрацията.
  • 0
Mercedes-Benz - Unlike any other!

#4 Илия Горанов

Илия Горанов

Член на УС на МБКБ

• Управителен съвет
  • 7501 Мнения:
  • Автомобил:
    CLK200 Kompressor
    163hp, 2001, dark blue
ГАРАЖ Виж ГАРАЖА

Публикувано 12 ноември 2009 - 10:23

+1 ЗА РЕГИСТРАЦИЯТА

Не за друго, ама не виждам основателна причина да не се регистрират. А като цяло регистрацията е в обществен интерес. Да не коментираме, че ако искат да те подслушват, следят и т.н. има още 1000 други начина, така че регистрацията е последната грижа.

Купуваш си една фонокарта и пак звъниш и заплашваш от уличния телефон. И? Само че едно време учениците дето звънят за бомби в училище ги изловиха за 2 дни. Щото от същата фонокарта си звъни вкъщи или на работата на родителите си. Е със SIM картите е същото - дори да не звъннеш от същата карта на някой - ще звъннеш с друга карта от същия GSM и пак ще те изловят. Ама терористите в общия случай го знаят това и един телефон и една SIM карта ги ползват веднъж, гасят и изхвърлят.
  • 0

Ако си задаваш въпроса "струва ли си да ремонтирам стария Мерцедес", по-добре го продай и си купи чисто ново Пежо, Мерцедес не е твоята марка!
Бабини деветиниclk.babailiica.comнаргиле

#5 chichobobby

chichobobby

Чирак

• Потребители на форума
  • 229 Мнения:
  • Град:Sofia/Miami
  • Интереси:Politics, fine women, cigars and old single malt.
  • Автомобил:
    Audi A8
ГАРАЖ Виж ГАРАЖА

Публикувано 12 ноември 2009 - 10:57

Всичко това се нарича менажиране на риска.
Супер бандитите, дето отвличат например, ще си намерят начин.

Това решение за СИМ картите обаче ще помогне за излавянето на десетки леваци, побъркани хлапаци и други подобни, които правят поразии и измами.
А на всичкото отгоре болшинството измами са с възрастни хора - най беззащитните и бедните от населението ни.

Мнимите "роднини" с резервните части или "адвокати" дето спасяват внуците срещу няколко хиляди - всички тези, трябва най-много да ги натягат...
  • 0

Audi A8

#6 p22

p22

Майстор

• Потребители на форума
  • 837 Мнения:
  • Автомобил:
    ML 270 cdi
    A 170 cdi

Публикувано 12 ноември 2009 - 11:13

Това само за предплатените ли важи?
Защото аз съм се регистрирал с толкова данни моите карти, че ако искат още нещо ще трябва да убия някой вече....
  • 0
Mercedes А 170cdi
Mercedes ML 270cdi
Silentium Universi

#7 vanko

vanko

Напреднал

• Потребители на форума
  • 292 Мнения:
  • Град:Варна

Публикувано 12 ноември 2009 - 16:20

Аз мисля, че РЕАЛНАТА полза от тези регистрации е някъде другде, а не там, за където се говори: превенция на престъпността. По скоро е следене на хората... Бай Брадър.
Те сума ти ДДС източиха от цигански фирмички, дето пак е регистрирано всичко и не могат да ги хванат (справка - трамвайната спирка до пазара Илиянци - празна фактура - ХХ лв.), та за разговор ли няма да се измисли дяволия?
И отиваш да регистрираш, а онези хапльовци ще те изядат с парцалите да ти продават услуги и абонаментни планове.. ГАДОВЕ! Увеличават си продажбата на боклуците! Таксуват ти разговора на цяла минута, а си говорил 20 секунди, пържат мозъци с базовите си станции и други подобни тъпотии. Ама ние сме си виновни, като им се връзваме, ето ме на - и аз ползвам такива играчки.
  • 0
Всеки нехарактерен шум в колата след време става характерен!
Публикувано изображение

#8 Илия Горанов

Илия Горанов

Член на УС на МБКБ

• Управителен съвет
  • 7501 Мнения:
  • Автомобил:
    CLK200 Kompressor
    163hp, 2001, dark blue
ГАРАЖ Виж ГАРАЖА

Публикувано 12 ноември 2009 - 20:09

ОК, да допуснем, че го правят за да те следят:

1) какво по-точно ще ти проследят?
2) и по-важното - ако имат желание да те следят, смяташ ли, че нерегистрирането на SIM картите ще ги спре?
  • 0

Ако си задаваш въпроса "струва ли си да ремонтирам стария Мерцедес", по-добре го продай и си купи чисто ново Пежо, Мерцедес не е твоята марка!

#9 mradulov

mradulov

Член на МБКБ

• Замразено членство
  • 3721 Мнения:
  • Интереси:Автомобили
  • Автомобил:
    S203 220CDI Автоматик 2005г.

Публикувано 12 ноември 2009 - 21:06

Аз мисля, че РЕАЛНАТА полза от тези регистрации е някъде другде, а не там, за където се говори: превенция на престъпността. По скоро е следене на хората... Бай Брадър.
Те сума ти ДДС източиха от цигански фирмички, дето пак е регистрирано всичко и не могат да ги хванат (справка - трамвайната спирка до пазара Илиянци - празна фактура - ХХ лв.), та за разговор ли няма да се измисли дяволия?
И отиваш да регистрираш, а онези хапльовци ще те изядат с парцалите да ти продават услуги и абонаментни планове.. ГАДОВЕ! Увеличават си продажбата на боклуците! Таксуват ти разговора на цяла минута, а си говорил 20 секунди, пържат мозъци с базовите си станции и други подобни тъпотии. Ама ние сме си виновни, като им се връзваме, ето ме на - и аз ползвам такива играчки.

Прав си, че ще се опитат да ти продадат маса глупости, но за "биг брадъра" не си прав. Могат да те следят и без регистрация. Казвам ти го от опит, работил съм в тая сфера, вервай ми.
А големите бандити ги остави, те имат подкрепата на следящите, тъй че няма смисъл да ги следят.
Да ползваш ГСМ не е лошо, удобство е. За вредата мога да ти кажа, че е същото като със старите монитори, вредни са ама се блещехме по цял ден в тях.
  • 0
Mercedes-Benz - Unlike any other!

#10 Илия Горанов

Илия Горанов

Член на УС на МБКБ

• Управителен съвет
  • 7501 Мнения:
  • Автомобил:
    CLK200 Kompressor
    163hp, 2001, dark blue
ГАРАЖ Виж ГАРАЖА

Публикувано 12 ноември 2009 - 21:34

Радулов е 100% прав, понеже и аз малко или много работя в тая сфера, та ще потвърдя, че има едно правило:

Ако искат да те .... винаги ще се намери начин, а ако ти не искаш да те .... винаги ще намериш начин.

На многоточието за конкретния случай можеш да допишеш "СЛЕДЯТ".
Иначе аз правилото съм го синтезирал с думичката "ХАКНАТ"...
  • 0

0 потребител(и) четат тази тема

0 потребители, 0 гости, 0 анонимни