кабели свещи
Започната от Silver E200, 10 ное 2009 - 00:14:46
25 мнения по тази тема
Публикувано 10 ноември 2009 - 00:14
Агенти днеска стана една беля.Мислех да равия свещите да видя как са и като изкарах едната шапчица и я повдигнах да я преместя ми остана в ръката кабела се измъкна и като гледам няма как да се отвори за да се запои защото влиза в гумата какво ще предложите вие аз пак я напъхах колкото да се кара колата но мисля че няма да прави добър контакт какво е решението смяна на кабелите за свещите ли и ако е така някой знае ли какви са цените че все пак криза е : ) доколкото знам по тези кабели минава силен ток и трябва да са са добре закрепени и също кабела като изскочи медта беше зеленикава като окислена може би им е дошло времето,но на тъмно не светят а забравих колата е 124 102 мотор на ГАЗЗЗЗ
Публикувано 10 ноември 2009 - 00:28
Можеш да си вземеш само 1 кабел от Ауто+, но на бройка продават само на БОШ, аз лично съм доволен от единичните им кабели.
Отделно е започнало окисление в кабелите ти, при снадките им. Щом караш на ГАЗ трябва да имаш перфектна запалителна уредба. Ако кабелите започнат да пробиват, това означава 100% гърмеж на газ, от което ще изкъртиш дебитомера и ядовете стават пословични...
Фабричното е Беру
Отделно е започнало окисление в кабелите ти, при снадките им. Щом караш на ГАЗ трябва да имаш перфектна запалителна уредба. Ако кабелите започнат да пробиват, това означава 100% гърмеж на газ, от което ще изкъртиш дебитомера и ядовете стават пословични...
Фабричното е Беру
Публикувано 10 ноември 2009 - 18:59
колега един кабел е около 15-20лв, комплекта е около 60-70лв. Трябва да го смениш иначе колегата е прав, моя дебитомер в момента е изкъртен... Купих си друг 2ра ръка за 150лв, а можеше да си взема нови и кабели и свещи, и капачка, и палец...
Публикувано 10 ноември 2009 - 19:15
Колега,преди 4 месеца си купих от ауто+ единична бройка за 42лв.Незнам кабелите за Мерца да са по 15-20,едно време за ладите бяха по толкова.За тия пари толкова е кабел.
Не хапи този,който може да те изяде.
Публикувано 10 ноември 2009 - 19:27
единична бройка в ауто + за най-късия кабел е 37,60 днес им звъннахКолега,преди 4 месеца си купих от ауто+ единична бройка за 42лв.Незнам кабелите за Мерца да са по 15-20,едно време за ладите бяха по толкова.За тия пари толкова е кабел.
Публикувано 10 ноември 2009 - 19:38
двеста лева са в Косар комплектаединична бройка в ауто + за най-късия кабел е 37,60 днес им звъннах
Публикувано 10 ноември 2009 - 19:42
Тъкмо щях да кажа че по 15-20 лв.кабели на Бош няма.И в представителството на Бош цените са като в Ауто+ за на дребно,така че купувай смело!
Публикувано 10 ноември 2009 - 20:02
Колеги вие вярвате ли че това са кабели на БОШ? Аз мисля че са менте , ако се разровите из нета може да видите че комплект кабели в ЕС са около 250Евро..., как в БГ са 200лв?
Публикувано 10 ноември 2009 - 20:11
Нямам спомен вече но купувах преди 7-8години комплект кабели за 102-ка и беше 250-280лв.Така че най-късия може да е 40 лв.
Публикувано 10 ноември 2009 - 20:14
Кабели TESLA за около 60лв, от безизвестен магазин
Публикувано 10 ноември 2009 - 20:29
тези за 60 лева сигурно се равняват на това да запоя един кабел на свеща и на капачката и да го увия с изолирбанд : )Кабели TESLA за около 60лв, от безизвестен магазин
Публикувано 10 ноември 2009 - 20:33
тези за 60 лева сигурно се равняват на това да запоя един кабел на свеща и на капачката и да го увия с изолирбанд : )
Аз съм с такива, вече 10 месеца... Ти ако искаш пробвай по твоя начин
Публикувано 10 ноември 2009 - 22:33
Оригиналният кабел на мерцедес е с вградено съпротивление в лулата (BERU) и е със съпротивление точно 1 Кило Ом.
Премери тези на Тесла, пак ще говорим.....
Публикувано 10 ноември 2009 - 22:48
Оригиналният кабел на мерцедес е с вградено съпротивление в лулата (BERU) и е със съпротивление точно 1 Кило Ом.
Колега хубаво е да се види дали няма съпротивление и в малката "лула" /Конектора откъм дистрибутора/
Ако оригиналните кабели са Beru, то те биха могли да се отремонтират успешно стига обаче да са изправни "лулите" и конекторите.
Не ме разубеждавайте че няма да стане защото не е вярно. Става и то доста успешно, и си мисля че доста от вас биха се справили, стига да им се занимава.
Всики "лули" и конектори от близкото минало на Beru са с разглобяем конектор ... какво чакате ... кабел от добро ниво на метър в Bosch колкото искате.
Успех
Само вселената и човешката глупост могат да бъдат безкрайни.
Публикувано 10 ноември 2009 - 23:20
Кънев, пак не става...
пробвал съм го.
Първото място на което пробиват старите оригинални кабели, е ЛУЛАТА при свеща. По-точно пробиват при металният термо щит, който е и екран за радио-смущения.
1 нова лула от БС, само там се продават отделно, е 32 или 37 лв беше.
е сметни 4 лули, на каква цена идват?
Иначе наистина са разглобяеми, но упражнението е безсмислено. Ще смениш 1 пробила лула, утре ще пробие другата.
Цял нов кабел от БОШ, е на цената на 1 лула от БС.
Иначе в БС се продава оригиналният кабел на метър. НО без накрайниците с резбата.и кво става, мериш режеш, слагаш накрайници, ама кой ще ти стисне накрайниците? има си оригинални клещи за ориг накрайници. ( при Петко ги има)
гимнастика... а нов комплект Беру, поне аз мога да ги доставя от Германия, (но на кутията пише made in France) на около 110-120лв. Незнам колко са в БГ и колко са истински.
пробвал съм го.
Първото място на което пробиват старите оригинални кабели, е ЛУЛАТА при свеща. По-точно пробиват при металният термо щит, който е и екран за радио-смущения.
1 нова лула от БС, само там се продават отделно, е 32 или 37 лв беше.
е сметни 4 лули, на каква цена идват?
Иначе наистина са разглобяеми, но упражнението е безсмислено. Ще смениш 1 пробила лула, утре ще пробие другата.
Цял нов кабел от БОШ, е на цената на 1 лула от БС.
Иначе в БС се продава оригиналният кабел на метър. НО без накрайниците с резбата.и кво става, мериш режеш, слагаш накрайници, ама кой ще ти стисне накрайниците? има си оригинални клещи за ориг накрайници. ( при Петко ги има)
гимнастика... а нов комплект Беру, поне аз мога да ги доставя от Германия, (но на кутията пише made in France) на около 110-120лв. Незнам колко са в БГ и колко са истински.
1 потребител(и) четат тази тема
0 потребители, 1 гости, 0 анонимни