Здравейте! Пиша ви първата си тема и естествено имам проблем, които разбира се вече взе да ми топи нервите. Става на въпрос за Спринтер 95-а с 2.9 мотора - 100% който е карал знае как /трябва да/ върви. При мен се получи засмукване на вода и животното се удави, в пряк и преносен смилсъл. До тогава буса вървеше като ненормален, много си тръгваше ей, ускоряваше си съвсем равномерно, и по магистралата си цепех ако искате вярвайте с 1.5тона, 200км/ч си ги правеше съвсем спокойно. Последва злкобен ремот на мотора...ще изброя нещата които съм сменил при ремонта

няма да е кратко

Като се почна от буталата, биели, сегменти, основни биелни лагери, семеринги, всичко без клапани, колянов и разпределителен вал. Последните си бяха проверени и са 100% ОК. След като всичко завърши, буса прстана да върви. Имайте в предвид изобщо не му се чува да върви. Вече повече от 120-130 км/ч няма стигане, и то празен. На място изобщо не пуши, но натоваря ли го почва да кади и то синьо. Също така взе да топли до 90градуса, след Бош калпавато вървенето си остана но температурата се върна на 80. Последно от Балканите пак го върнаха на 90

Според мойте съмнения е в не добре направената центровка. Мъкнах го на доста места и никой не може да ми каже как трябва да е. Сменяхме градуси по помпата - то небяха 12, 14, въртяха, сукаха, винаги има промянва в гласа, в други работи, но кардинална разлика във вървенето нямя! Посетих и двама, трима гаражни майстори. Оправия няма, като тук ми се ражда първата питанка - коляновия вал трябва ли да има белег, защото мнениеята са противоречиви? В АутоДАТА е описана процедурата за зацепването на веригата, обаче никъде не се споменава белег точно на него. Сервизите се хващат за това и го зацепват нещо не както трябва. Ако може някой да дава идеи, че вече и аз не знам какво трябва да правя. Мисля си да го заведа за последно някъде и да ги накарам да следват интрукциите от ДАТА-та, че те ми се виждат най-миродавни. Също така ако някой знае из региноите Шумен, Разград, Русе някой който се занивама по сериозно с марката, нека каже кординати. Тези мотори са разпространени доста в Е класата, ама нещо немога да улуча човека
п.с. забравих да отбележа, че турбото си работи перфектно (надува мъжката), EDC-то не ми свети, което почти 100% говори за
механичен проблем. Имам и carsoft 7.4MB

, мисля да си вземе и дигитален стробоскоп, че вече искам да имам сервиз
Благодаря Ви предварително.