Към съдържанието

•  

Снимка
- - - - -

Проблем със запалването-въздух в систематазов за помощ

• Please log in to reply
27 мнения по тази тема

#1 epg

epg

Чирак

• Потребители на форума
  • 63 Мнения:
  • Град:Лом
  • Интереси:ник'ви
  • Автомобил:
    W202 250D 20V Automatic 1995 Elegance
ГАРАЖ Виж ГАРАЖА

Публикувано 05 ноември 2009 - 15:40

Здравейте колеги.
Проблема, на който се натъкнах днес е че НЕ МОЖАХ ДА ЗАПАЛЯ колата си-MB W 202 250D 112к.с. автоматик.
Това което успях да констатирам е въздух в прозрачните маркучета от и към горивния филтър. Усетиха се плахи опити, но не успя да запали пущината.
Кратка хронология на събитията:
1. Миналата година това време :
в някой случай при запалване прекъсваше и тресеше леко докато я изфорсирам и тогава всичко се оправяше.
Констатация по слух на първия майстор - > дюза - отхвърлих я!
Констатация на втория майстор след замерване на свещи по моя препоръка -> изгоряла 1-ва свещ. Последва смяна и всичко ОК.
2. Къде началото на август месец тази година пак същия проблем->пак замерване на свещи и констатция за изгоряля 2-ра-> подмяна и всичко пак ОК.
3. Къде края на август пак ПРОБЛЕМА-> последва смяна на 3.4 и 5-та, та поне четирите да знам че са сменени що годе по едно и също време. Сложих БЕРУ. Всичко пак ОК.
Ама всяко чудо за три дни.
Паля и тресе даже по гадно. Заслушах се и според мен иде реч за нещо като недостиг на гориво, така го усещам. И пак с едно форсиране и се оправя.
Последните два месеца нямаше проблеми , но до днес .......
Принципно зареждам гориво от ОМВ-по скъпия дизел и Лук Ойл-от безизходица. Използвам качествени филтри и сменявам на около 10к.
Ще съм благодарен да чуя Вашите съвети и препоръки.
  • 0

#2 Mien

Mien

Напреднал

• Потребители на форума
  • 647 Мнения:
  • Град:Свиленград
  • Автомобил:
    1.W202-250d-605 910-automat-1994г.
    2.HONDA Eve 50cc-3hp-1988г.

Публикувано 05 ноември 2009 - 19:56

Аз го имах проблема,но при мен излезе друго.Смених Опръстените,но нямаше резултат. Проблема ми беше в клапана за гасене на самата помпа,беше се спукал и вечер взема въздух от там и нафтата се утича към резорвара.Сунтрин яко въртене докато подкачи наново,пали и цял ден никви ядове до другата сутрин.
Пускам снимка на тоз клапан,на него също има Опръстени,виж и тях.....

Прикачени файлове

• Прикачен файл  Image070.jpg   202,45K   146 Брой сваляния

• 0

#3 epg

epg

Чирак

• Потребители на форума
  • 63 Мнения:
  • Автомобил:
ГАРАЖ Виж ГАРАЖА

Публикувано 06 ноември 2009 - 11:18

Аз го имах проблема,но при мен излезе друго.Смених Опръстените,но нямаше резултат. Проблема ми беше в клапана за гасене на самата помпа,беше се спукал и вечер взема въздух от там и нафтата се утича към резорвара.Сунтрин яко въртене докато подкачи наново,пали и цял ден никви ядове до другата сутрин.
Пускам снимка на тоз клапан,на него също има Опръстени,виж и тях.....

Благодаря за споделеното.
  • 0

#4 mitun

mitun

Напреднал

• Потребители на форума
  • 616 Мнения:
  • Град:София
  • Автомобил:
    W201 230E '88
    W202 250D '95
    S210 200K '01

Публикувано 06 ноември 2009 - 18:16

Публикувано изображение
Като начало провери и ако е необходимо почисти филтъра 26. Може да е задръстен с утайки, той спира по големите боклуци, ти сигурно сменяш само номер 8 той е за фините говненца. Обаче преди това трябва да се снабдиш с О-пръстенчета (29 и 35 или 38 продават се оделно) защото със старите няма да направиш нищо. Трябва да откриеш откъде влиза въздуха, измий добре около ГНП-то и около прозрачните маркучи (те всички в двата края имат О-пръстени) с пароструйка и където е омаслено след 2-3 дни с нафта - от там влиза въздуха. О-пръстените само оригинални не си прави експерименти защото ще си скъсаш нервите
Успех!
  • 0
Публикувано изображениеПубликувано изображение
светещи желетки, що сте толко нервни?
bliznatsite написаха: mn ne mi haresvat za6toto emblemata na mecedesa e kato mernik i izglezda 4e 6a te zastrelq

#5 epg

epg

Чирак

• Потребители на форума
  • 63 Мнения:
  • Автомобил:
ГАРАЖ Виж ГАРАЖА

Публикувано 07 ноември 2009 - 09:48

Благодаря!
  • 0

#6 b.gogov

b.gogov

Прохождащ

• Потребители на форума
  • 28 Мнения:

Публикувано 08 ноември 2009 - 13:47

От доста време през прозрачните маркучлета минават балончета въздух подобно на пяна.Смених целия коплект и сега пяната минава само през маркучите на позиций 95 и 74.Направил съм всичко каквото е възможно и ми остана само да реша един проблем:болт-щуцера на поз. 20 на схемата е с два О пръстена 11 и14.При мен го има само гоемия,смених го,а малкия не знам къде на болта да го сложа...дайте идея,че трябва да сменя и петте разпръсквача и за тая цел въздух в системата не трябва да има,че ще съсипе новите.
  • 0

#7 Faca

Faca

Майстор

• Потребители на форума
  • 883 Мнения:
  • Град:Wien/Österreich
  • Автомобил:
    S210 E320CDI 2000г.
    W140 S300TD 98г. Продаден!
    Vespa PK50S 3.83г.
    Honda Africa 92г.
ГАРАЖ Виж ГАРАЖА

Публикувано 08 ноември 2009 - 14:19

Ето ме и мен в групата с паленето. Проблема с О пръстените го минах още миналата година. Смених всички маркучи и работата се оправи. Но от 3 дни сутрин като паля колата имам следния проблем:
Подгрявам ... гасне лампата за свещите , въртя .... пали от първия път .. и после оборотите падат .... почти гасне колата ( това се случва за около секунда ) и после всичко си е пак наред, демек оборотите се вдигат и колата работи без проблеми.
Гася я колата веднага след това, въртя повторно ... пали без проблеми.
Въздух по маркучетата с нафтата няма!
Сменям масло, филтри (вкл. горивен) всеки 10 000км!
Смених на лято маркучетата за излишното гориво
Сменил съм филтърчето под позиция 29 заедно с О пръстените преди 15 000км
Няма мазни петна в разширителния съд на антифриза (колата се кара с антифриз)
Като го прави този проблем отзад не пуши, нито бяло, синьо, сиво ... нищо
Не гори масло, смисъл като го сменя , недоливам, защото не пада под средната позиция на щеката
Карам само с хубава нафта

Ха сега кажете къде е проблема?

Дали ми не е грохнало двигателчето :dontknow:

Мисля днес да го карам на диагностика при едно приятелче да каже дали пък на комп-а няма нещо да се покаже (макар че ме съмнява) :(
  • 0
Публикувано изображениеПубликувано изображениеПубликувано изображение

#8 Gorbachov

Gorbachov

Чирак

• Потребители на форума
  • 112 Мнения:
  • Автомобил:
    C220 '04

Публикувано 12 ноември 2009 - 12:55

Абе и аз я имам тая мъка. Сутрин требва въртене да падне преди да запали, вижда се ясно как нафта няма по тръбичките.

Имам друга в тема в която борихме теча, сега тези О-пръстени да сменяме да видим, те трябва от Балкан Стар ли да се поръчат?
  • 0

#9 mitun

mitun

Напреднал

• Потребители на форума
  • 616 Мнения:
  • Автомобил:
    W201 230E '88
    W202 250D '95
    S210 200K '01

Публикувано 17 ноември 2009 - 14:11

От доста време през прозрачните маркучлета минават балончета въздух подобно на пяна.Смених целия коплект и сега пяната минава само през маркучите на позиций 95 и 74.Направил съм всичко каквото е възможно и ми остана само да реша един проблем:болт-щуцера на поз. 20 на схемата е с два О пръстена 11 и14.При мен го има само гоемия,смених го,а малкия не знам къде на болта да го сложа...дайте идея,че трябва да сменя и петте разпръсквача и за тая цел въздух в системата не трябва да има,че ще съсипе новите.

В комплекта на горивния филтър наистина има 2 О-пръстена. Малкия не го слагам никъде, ето го моя болт как изглежда:
Публикувано изображение
Публикувано изображение

Ето какво събира грубия филтър:
Публикувано изображение
Публикувано изображение
Публикувано изображение
  • 0
bliznatsite написаха: mn ne mi haresvat za6toto emblemata na mecedesa e kato mernik i izglezda 4e 6a te zastrelq

#10 epg

epg

Чирак

• Потребители на форума
  • 63 Мнения:
  • Автомобил:
ГАРАЖ Виж ГАРАЖА

Публикувано 17 ноември 2009 - 22:55

Констатацията е някой си семеринг на помпата от към двигателя, дето се зацепвала, незнам как е установено.
Трябвало да се демонтира помпата, за да се смени този семеринг. Иначе нафтата се стичала в картера.
Еба си, толкова хора прочетох че имали подобен проблем, но никой не беше свалял помпа. Не ми се ще да се ръчка по нея....
  • 0

#11 mitun

mitun

Напреднал

• Потребители на форума
  • 616 Мнения:
  • Автомобил:
    W201 230E '88
    W202 250D '95
    S210 200K '01

Публикувано 18 ноември 2009 - 13:29

Констатацията е някой си семеринг на помпата от към двигателя, дето се зацепвала! Незнам как е установено, течове и следи нямало никъде. И аз не видях.
Тук бях чел пък за клапан преди помпата, открих, че и аз имам. Твърди се, че е слаган допълнително. Незнам!
Трябвало да се демонтира помпата, за да се смени този семеринг. Иначе нафтата падала в каратера. Еба си, толкова хора прочетох че имали подобен проблем, но никой не беше свалял помпа. Не ми се ще да се ръчка по нея. Незнам какво да предприема..?!

Това кой го констатира? Не ми се вярва за един въздух да трябва да сваляш помпата. Сега за порязан пръст ръката ли да режеме?! Сменяй всички О-пръстени и ако не изгониш въздуха поне няма да съжеляваш нито ще се набуташ, както ако ти свалят ГНП-то и се окаже друго. След тая процедура, за да запали по-лесно напълни големия филтър с нафта и се похвали във форума, че всичко е ОК :-)
  • 0

#12 epg

epg

Чирак

• Потребители на форума
  • 63 Мнения:
  • Автомобил:
ГАРАЖ Виж ГАРАЖА

Публикувано 18 ноември 2009 - 19:32

В сервиза го констатират, нямам идея как.
  • 0

#13 Veni®

Veni®

Майстор

• Потребители на форума
  • 1255 Мнения:

Публикувано 18 ноември 2009 - 20:51

не пипай помпата...
  • 0

#14 epg

epg

Чирак

• Потребители на форума
  • 63 Мнения:
  • Автомобил:
ГАРАЖ Виж ГАРАЖА

Публикувано 18 ноември 2009 - 21:06

не пипай помпата...

Нема да пипам Бай Вени :)
  • 0

#15 GALATIANINA

GALATIANINA

Прохождащ

• Потребители на форума
  • 13 Мнения:
  • Град:ВАРНА
  • Автомобил:
    W 202 C220CDI

Публикувано 19 ноември 2009 - 22:17

Здравейте, инам следния проблем преди два дни ставам си аз сутринта взимам си кафе и тръгвам на работа вкарвам си ключа въртя, запалва ми мечока и веднага след това гасне, е викам си случва се и в най добрите семейства, въртя втори път и никакъв ама никакъв нишан за запалване и така след десетина опита ми запали ама след зверско върртене започва да ми прикюфква и запалва. И след този случай за почна да ми прави този проблем, запалва лесно обаче ако не подам газ да се изфорсира гасне и след това пак зверско въртене и много ама много трудно палене. Сега се чудя и се мая на какъв майстор да я водя на дизелджия или на компютърджия. Ако пък някой от вас е имал такъв проблем пишете как и срещу колко пари го е разрешил. Ще бъда много благодарен за всяко мнение.
  • 0
BMW изглежда най-добре в огледалото на MERCEDES

1 потребител(и) четат тази тема

0 потребители, 1 гости, 0 анонимни