Най-хубавото беше обаче, не толкова колата, колкото самия процес на купуване - огромно удоволствие. Ще обясня какво имам предвид...
Търсех си кола само измежду официалните дилъри на МБ. Намерих една която ми хареса на границата на Германия със Швейцария, на река Рейн. След продължителна кореспонденция с менаджера по продажбите на въпросния дилър се споразумяхме за условията и парите и се уговорихме да отида да си я взема колата.
Пристигнах на летището в Цюрих, защото е най близо до въпросното градче (на 50-ина км.) и бях посрещнат от един шофьор, който ме заведе в автосалона. Това беше първия ми шок, защото се оказа че в това, според мен забутано място, автосалона е по голям от този на Балкан-Стар тук в София. Вътре беше пълно с нови автомобили и сред тях и моя ML
Вечерта се поразходих из градчето, хапнах в класическа немска бирария и на сутринта точно в 9.00 той ме чакаше да ме заведе в автосалона.
Отидохме, той донесе всички документи готови, подредени, нагласени, обясни ми кое какво е, подреди ми ги в папка с моето име отгоре и ми пожела приятен път.
Преживяването беше изключително приятно, защото човек наистина се чувства клиент. Уважението, коректността, точността и изобщо цялостното отношение на тези хора от автосалона беше просто забележително.
След това е ясно - тръгнах по обяд и на следващия ден сутринта си бях в София без никакви премеждия. Оправих всички формалности тук и ако всичко е наред в сряда ще гледам да дойда на "Комитите" да го покажа. Засега само 1-2 снимки.

Ето и от салона една снимка:

Виж ГАРАЖА