Към съдържанието

•  

Снимка
- - - - -

тунингисподеляне-мнения

• Please log in to reply
24 мнения по тази тема

#1 Silver E200

Silver E200

Напреднал

• Потребители на форума
  • 461 Мнения:
  • Град:Пловдив

Публикувано 30 октомври 2009 - 00:25

Колеги защо никой не говори за някъкви тунинги по 124-ките нима тази кола неможе да се тунингова? има толкова готини тунинги в други страни но никой не е направил в България а и не коментираме някъкви подобрения с който може да си направим мерцедесите по готини примерно аз съм мераклия да си сменя осветлението на километража с бели диоди или нещо от сорта някой ако има идей как да стане или пък ако е пробвал на своята нека сподели и става ли ефектно? също какви крушки е използвал стават ли да се монтират на оригиналните места за осветление или трябва нещо да се преработва? мислил съм също и за лепенки къде е най-готиното място за лепенки на мерцедесите споделете? мислил съм за лепенки мерцедес голям надпис започваща от долнатата част на задната врата и под наклон от порядъка на 45 градуса към задния калник абе каквито и подобрения да сте си мислили да правите споделете може пък на някой да му хареса идеята и да я реализира нещо осветления по колата ако е сменял нека покаже снимки да видим как е аз лично съм си мислил да сложа блиц(strobe)светлини но ме спра това че нямам халогени долу на бронята иначе става много готино на 4-те фара та споделяите идеи
  • 0

#2 Silver E200

Silver E200

Напреднал

• Потребители на форума
  • 461 Мнения:

Публикувано 30 октомври 2009 - 00:33

примерно аз на моята съм сложил биксенон,бели габарити,силна музика(стъпало,кондензатор,елипси,бас каса) на задния номер съм заменил гадните жълти крушки със диодни крушки бели и стана много по готино затъмнени задни стъкла, спортно гърне(muffler) и това е засега кажете и вие какво сте направили или какво ви се е искало да направите а забравих газова уредба ако се смята към тунинга ;)
  • 0

#3 Lorinser

Lorinser

Член на МБКБ

• Замразено членство
  • 5339 Мнения:
  • Град:Sofia
  • Автомобил:
    --Първият в БГ C124 CE500 M117-V8 Custom.
    --W126 260SE 1988

Публикувано 30 октомври 2009 - 11:25

Пич, имаме подфорум-Тунинг.
Там доста се говори за това.
Тва с километража отдавна го правим (Вени е пионерът), даже и плазмено фолио слагат някои.

http://www.mbclub.bg...hp?showforum=59
  • 0

#4 Илия Горанов

Илия Горанов

Член на УС на МБКБ

• Управителен съвет
  • 7499 Мнения:
  • Град:София
  • Автомобил:
    CLK200 Kompressor
    163hp, 2001, dark blue
ГАРАЖ Виж ГАРАЖА

Публикувано 30 октомври 2009 - 11:56

Ахъм - Хамъра е с плазмен километраж на 124-ката.
А Владека и с диоди навсякъде, вкл. и бутоните за прозорци и т.н.
Даже имаше тема как се разглобява, как се слагат диодите, какви трябва да бъдат и т.н.

Музики има много монтирани...
  • 0

Ако си задаваш въпроса "струва ли си да ремонтирам стария Мерцедес", по-добре го продай и си купи чисто ново Пежо, Мерцедес не е твоята марка!
Бабини деветиниclk.babailiica.comнаргиле

#5 hammer^BaTe

hammer^BaTe

Член на УС на МБКБ

• Управителен съвет
  • 5566 Мнения:
  • Град:Дружба Сити :D
  • Автомобил:
    2004 W211 E55
    1995 W140 S500L - ex
    2014 W124 E500 - ex
    1996 W140 S350TD - ex
    1994 W124 E250D - ex
    1982 W201 190D - ex
ГАРАЖ Виж ГАРАЖА

Публикувано 30 октомври 2009 - 14:44

Силвър.. не задълбавай , че :censored: :P

Ще ти кача снимка на плазмен километраж (за мен е по-добрия вариант от бели диоди) , освен това цялата ми конзола е с диоди (бели , и свети страхотно) , затъмнени задни стъкла (то това не е тунинг.. ами удобство по-скоро :) ) , джантоци :bigemo_harabe_net-110: , следва би-ксенонче , това за задния номер с бели диоди.. я качи няколко снимки че се чудя как е на 124 :dontknow: , музиката.. е по натам - че на пролет ме чака пребоядисване цялостно , следват и вентилирани предни дискове (Вени , сподели дали си доволен от твойте и откъде ги купи , че оная тема позамря май май).

Търся си в момента кожен салон с ел седалки и подгряване , мисля да сложа и задните 2 стъкла да са ел , освен това в тоя сайт http://www.bigbass.bg/
има доста интересни неща (подгряване на волана , вакум врати и прочее , пък и момчето се оказа познат :0_yahoo:

Да продължавам ли да ти изреждам или за момента стига ? :flagMB new:
  • 0
Scientists have finally discovered what's wrong with the female brain : On the left side, there is nothing right, and on the right side, there is nothing left... :)

#6 Илия Горанов

Илия Горанов

Член на УС на МБКБ

• Управителен съвет
  • 7499 Мнения:
  • Автомобил:
    CLK200 Kompressor
    163hp, 2001, dark blue
ГАРАЖ Виж ГАРАЖА

Публикувано 30 октомври 2009 - 15:38

Бате, за музиката нали знаеш - от мен имаш безплатно правене на касата, само матрЯл си купуваш... а subsonic е обещал да сметне размерите на касата :) Ако решиш, може и една лилава лампа за касата да ти поръчам от ebay - по 5 - 10 долара са в зависимост от размерите.
  • 0

Ако си задаваш въпроса "струва ли си да ремонтирам стария Мерцедес", по-добре го продай и си купи чисто ново Пежо, Мерцедес не е твоята марка!

#7 hammer^BaTe

hammer^BaTe

Член на УС на МБКБ

• Управителен съвет
  • 5566 Мнения:
  • Автомобил:
    2004 W211 E55
    1995 W140 S500L - ex
    2014 W124 E500 - ex
    1996 W140 S350TD - ex
    1994 W124 E250D - ex
    1982 W201 190D - ex
ГАРАЖ Виж ГАРАЖА

Публикувано 30 октомври 2009 - 15:41

Саааамо да стигна до там , че като гледам как няма работа и се прибирам с малко пари ;(

Пък и първо е боядисването , че да се оправи всичко на всякъде , да се махнат тия болтове и прочее ;)

Мерси все пак.. знам за това и мисля да се възползвам от офертата :bigemo_harabe_net-110:
  • 0
Scientists have finally discovered what's wrong with the female brain : On the left side, there is nothing right, and on the right side, there is nothing left... :)

#8 Subsonic

Subsonic

Член на МБКБ

• Членове на клуба
  • 4601 Мнения:
  • Автомобил:
    ex W124 230E, 91
    ex W124 260E, 89
    ex S211 E320, 03
    C219 CLS500, 06

Публикувано 30 октомври 2009 - 17:17

От допълнителни ксенони, би-ксенони, "адаптивни" фарове дето светели по-високо като караш по бързо, или просто некадърно настроени фабрични фарове... все по-често ми се случва да мечтая да чупя фарове...

Кога ще въведат строг технически преглед- дето поне ти проверяват фаровете къде светят...
  • 0

#9 Silver E200

Silver E200

Напреднал

• Потребители на форума
  • 461 Мнения:

Публикувано 30 октомври 2009 - 19:17

ето снимки на номера с обикновенна и с диодна крушка само незнам защо камерата на гсм-а ми я вади синя при положение че свети бяло

Прикачени файлове

• 0

#10 Silver E200

Silver E200

Напреднал

• Потребители на форума
  • 461 Мнения:

Публикувано 30 октомври 2009 - 19:28

ето и другият ми тунинг някои колеги може би вече са гледали клипчета
  • 0

#11 Silver E200

Silver E200

Напреднал

• Потребители на форума
  • 461 Мнения:

Публикувано 30 октомври 2009 - 19:54

Силвър.. не задълбавай , че :censored: :P

Ще ти кача снимка на плазмен километраж (за мен е по-добрия вариант от бели диоди) , освен това цялата ми конзола е с диоди (бели , и свети страхотно) , затъмнени задни стъкла (то това не е тунинг.. ами удобство по-скоро :) ) , джантоци :bigemo_harabe_net-110: , следва би-ксенонче , това за задния номер с бели диоди.. я качи няколко снимки че се чудя как е на 124 :dontknow: , музиката.. е по натам - че на пролет ме чака пребоядисване цялостно , следват и вентилирани предни дискове (Вени , сподели дали си доволен от твойте и откъде ги купи , че оная тема позамря май май).

Търся си в момента кожен салон с ел седалки и подгряване , мисля да сложа и задните 2 стъкла да са ел , освен това в тоя сайт http://www.bigbass.bg/
има доста интересни неща (подгряване на волана , вакум врати и прочее , пък и момчето се оказа познат :0_yahoo:

Да продължавам ли да ти изреждам или за момента стига ? :flagMB new:

ако не те затруднявам може ли да качиш да видя конзолата как свети с бели диоди за да не ги купувам пък после се окаже че не ми харесва аз съм пробвал с червени но не ми хареса
  • 0

#12 Илия Горанов

Илия Горанов

Член на УС на МБКБ

• Управителен съвет
  • 7499 Мнения:
  • Автомобил:
    CLK200 Kompressor
    163hp, 2001, dark blue
ГАРАЖ Виж ГАРАЖА

Публикувано 30 октомври 2009 - 20:13

ето снимки на номера с обикновенна и с диодна крушка само незнам защо камерата на гсм-а ми я вади синя при положение че свети бяло

Това с диодите е хубаво, ама а ти прави впечатление (особено на първата снимка), че тия диоди осветяват по-слабо номера отколкото жълтата крушка? А по правилник, за недобре осветен заден номер - глобяват. Особено както идва акция светлини - внимавай!

Иначе по въпроса със синьото - трябва да настроиш баланса на бялото на апарата (или на GSM-а). Ако има опция за ръчна настройка, на мястото, което ще се снима се поставя бял лист хартия (или нещо бяло) и се избира настройване на белия баланс. Апаратът изравнява цветовите отклонения, докато добута изображението на екрана да е бяло. Махаш листа и снимаш - става бяло.
  • 0

#13 Silver E200

Silver E200

Напреднал

• Потребители на форума
  • 461 Мнения:

Публикувано 31 октомври 2009 - 00:38

Това с диодите е хубаво, ама а ти прави впечатление (особено на първата снимка), че тия диоди осветяват по-слабо номера отколкото жълтата крушка? А по правилник, за недобре осветен заден номер - глобяват. Особено както идва акция светлини - внимавай!

Иначе по въпроса със синьото - трябва да настроиш баланса на бялото на апарата (или на GSM-а). Ако има опция за ръчна настройка, на мястото, което ще се снима се поставя бял лист хартия (или нещо бяло) и се избира настройване на белия баланс. Апаратът изравнява цветовите отклонения, докато добута изображението на екрана да е бяло. Махаш листа и снимаш - става бяло.

не е чак толкова слабо трябва на живо да се види защото камерата променя реалността
  • 0

#14 hammer^BaTe

hammer^BaTe

Член на УС на МБКБ

• Управителен съвет
  • 5566 Мнения:
  • Автомобил:
    2004 W211 E55
    1995 W140 S500L - ex
    2014 W124 E500 - ex
    1996 W140 S350TD - ex
    1994 W124 E250D - ex
    1982 W201 190D - ex
ГАРАЖ Виж ГАРАЖА

Публикувано 07 ноември 2009 - 22:52

Извинявам се за забавянето..
В момента имам само тези снимки.. ама пак е нещо де :)
В сряда ако някой има хубав апарат ще направя по-хубави и ще ги кача :)

По-принцип свети по бяло , ама понеже е с ГСМ и излиза по-синкаво , че баланса не е настроен както трябва.

Прикачен файл  05122008188.jpg   314,85K   183 Брой сваляния

Това са снимки пред и след слагането на диодите

1. преди диодите
Прикачен файл  14122008238.jpg   200,27K   203 Брой сваляния

2. сега ;)
Прикачен файл  16122008242.jpg   207,44K   199 Брой сваляния

А ето как седи и самия километраж след като е "пипан" (между другото се падна и много хубава комбинация от километри 234567 :0_yahoo: )

Прикачен файл  21072009782.jpg   668,16K   159 Брой сваляния
  • 0

#15 Silver E200

Silver E200

Напреднал

• Потребители на форума
  • 461 Мнения:

Публикувано 08 ноември 2009 - 00:10

а стрелките на километража осветени ли са по някъкъв начин? и аз онзи ден сложих едни силни диоди на километража на мястото на оригиналните крушки ето резултата

Прикачени файлове

• Прикачен файл  IMAG0143.jpg   78,76K   118 Брой сваляния

• 0

2 потребител(и) четат тази тема

0 потребители, 2 гости, 0 анонимни