няколко проблема с W202 1.8
Started by mitaka190, 27 Oct 2009 - 09:19:38
7 replies to this topic
Posted 27 October 2009 - 09:19
Много се извинявам за това че работите за които ще питам може да ги има писани в други теми но аз нищо не намерих. Единия проблем е че не мога да си сваля таблото да си сменя лампичките че точно на километража не светят.Другия проблем е че колата има неспокойни тихи обороти и то време на време се форсира сама примерно вдига до 2000 3000 някой път и до 4000 оборота и си стои там и докато не и натисна рязко газта и да я пусна веднага не се оправа.Забелязал сам че докато си мърдат от нормалните обороти за празен хо от 700 пада на 200 300 и се качва до 1000 и това постоянно всяка секунда е на различно място стрелката.В следващя момент на колата нищо и няма .Когато отворя капака поглеждам веднага дроселовата клапа тя щтрака щрак щтрак щтрак при всяко отклонение от нормалните обороти.Мърда оста която задвижва самата клапа от вън има една метална пластина която задвижваме с педала на газта е те атя си щтрака МНОГО ЩТЕ СЪМ БЛАГОДАРЕН АКО НЯКОЙ МИ КАЖЕ КОЕ КАК ДА ОТСТРАНЯ ПРОБЛЕМИТЕ НЯМА ДА СЕ РАЗМИНЕ И ЧЕРПНЯТА!!!
Posted 27 October 2009 - 20:47
Много се извинявам за това че работите за които ще питам може да ги има писани в други теми но аз нищо не намерих. Единия проблем е че не мога да си сваля таблото да си сменя лампичките че точно на километража не светят.Другия проблем е че колата има неспокойни тихи обороти и то време на време се форсира сама примерно вдига до 2000 3000 някой път и до 4000 оборота и си стои там и докато не и натисна рязко газта и да я пусна веднага не се оправа.Забелязал сам че докато си мърдат от нормалните обороти за празен хо от 700 пада на 200 300 и се качва до 1000 и това постоянно всяка секунда е на различно място стрелката.В следващя момент на колата нищо и няма .Когато отворя капака поглеждам веднага дроселовата клапа тя щтрака щрак щтрак щтрак при всяко отклонение от нормалните обороти.Мърда оста която задвижва самата клапа от вън има една метална пластина която задвижваме с педала на газта е те атя си щтрака МНОГО ЩТЕ СЪМ БЛАГОДАРЕН АКО НЯКОЙ МИ КАЖЕ КОЕ КАК ДА ОТСТРАНЯ ПРОБЛЕМИТЕ НЯМА ДА СЕ РАЗМИНЕ И ЧЕРПНЯТА!!!
колега относно таблото е много лесна работата
има 5 винта под волана на кората сваляш ги и бъркаш отдолу , след това почваш да буташ равномерно от двете страни но може малко да заяде но бутай ще излеза след това таблото се вади от дясната страна на волана тряя го вранеш малко налява зада излезе има 2 букси откачат се и така малко е ковти но нее трудно ,
другия проблем може да се появи от много неща може дае от
слаби свещи
ковти бобини
ковти кабели и т.н,,,
незабравяи че щом вадиш таблото колата трябва дае изключена и данее на контакт в никакъв случаи тоците трябва да не работят
Posted 28 October 2009 - 16:43
Мъчих се да сваля тая кора от долу дето е ама явно нещо не развивам и не иска да излезе мисля че кадето е ръчката за предния капак и от кадето се освобождава ръчната нещо ми заяжда ама ще го видя.Пак ще се мъча!!! Мерси за информацията колега
Posted 29 October 2009 - 19:17
колега погледни тази темичка преди време и аз имах тоя проблем ще потърся и други снимки да видим дали ще намеря
http://www.mbclub.bg...mp;#entry152785
http://www.mbclub.bg...mp;#entry152785
Posted 29 October 2009 - 21:12
Колега, това с оборотите може да е и от посочените от колегите причини, ама да не би да ти запъва педала в стелката. АЗ така един път преди време, бре пускам газта и изключвам от скорост на сфетофара, а колата се форсира. Да ама като си пуснал педала не усещаш дали се е върнал. Един два пъти така и накрая погледнах, а той милия се заклещвал в стелката. Едва ли е от това, ама виж все пак.
От Витоша по-високо нема, от Искаро по-дълбоко нема и от Мерцедес по-убаво нема...............древна шопска мъдрост!
Posted 30 October 2009 - 12:25
не при мене не е така аз паля колата и я оставам да работи на място и злизам от нея и тя се форсира . първия път си помислих че някой се е качил в колата и си прай маитап с мене ама самичка си го прай.
Posted 30 October 2009 - 12:33
мерси за линковете.никога не ми е минавало през акъла за такава тел доста лесно изглежда на клипа ще пробвам и ще пиша
Posted 31 October 2009 - 15:12
за таблото си направих много специален фин инструмент ако на някой му трябва и е от варна да се обади
2 user(s) are reading this topic
0 members, 2 guests, 0 anonymous users