Цената на колите е около 10 000 лв в мобиле.бг , в Германия са по 4000-5000 евро, заслужава ли си според вас да мисля варианти за ходене до там? Благодаря предварително за отговорите.
Покупка на SLK 200 2.0 136кс. 1999г.
Започната от Clm13, 22 окт 2009 - 16:07:09
19 мнения по тази тема
Публикувано 22 октомври 2009 - 16:07
Здравейте колеги, смятам да си закупя SLK 200 2.0 136кс. 1999г. Понеже не съм много запознат, ще ви бъда много, много благодарен за абсолютно всякаква информация (какво да гледам при покупката, какви бъдещи проблеми могат да възникнат, скъпа ли е много поддръжката като цяло- разход/консумативи и тн.). Писах и в другия форум, но там колегите не ме удостоиха с отговори.
Цената на колите е около 10 000 лв в мобиле.бг , в Германия са по 4000-5000 евро, заслужава ли си според вас да мисля варианти за ходене до там? Благодаря предварително за отговорите.
Публикувано 22 октомври 2009 - 18:03
Колега,сигурно говориш за CLK 200.Моето мнение е да отидеш в Германия.Ако тука си се спрял на някое,вземи VIN кода за проверка,там ще ти излезне почти всичко за тази кола.
Не хапи този,който може да те изяде.
Публикувано 23 октомври 2009 - 09:44
Alipi, благодаря за мнението колега, но с ходене до Германия(така като си направих една бърза сметчица: пътни, спане,ядене,автовоз/винетки и бензин), май ще ми се оскъпи и ще ми излезне около 13 000лева, което за момента е непосилна сума за мен, иначе доста хора като теб ме посъветваха да ида да си я взема, защото от там поне са ясни произхода и реалните километри. Но уви нямам финансовата възможност. Аз си правя сметка някъде 10 000лв-колата +700лв каско+500лв консумативи. Като гледам офертите в бг тази сметка ми се вижда реална, но пък много се притеснявам да не попадна на някакъва кошница.
А ако си я купя от тук, мога ли да я закарам някъде където могат да проверят не само двигателя, но и другите работи, например дали добре работи механизмът на тавана?
А ако си я купя от тук, мога ли да я закарам някъде където могат да проверят не само двигателя, но и другите работи, например дали добре работи механизмът на тавана?
Публикувано 23 октомври 2009 - 09:57
Като за начало добре дошъл
Другия форум го забрави-ТОЗИ тук е официално признатия от Щутгарт...
Павка-баш за SLK говори човека-виж му снимката на аватара
Колега- мога да ти кажа относно двигателя(понеже моя е същия), та доста е икономичен,засега -вече 3г.съм сменил само една бубина и свещи.Като слабо място е сочен дебитомера,но да чукна на дърво моя се държи още.Не очаквай голяма мощност,въпреки че като се замисля на това малко купе разликата би трябвало да е голяма.Искам да те питам едно-карал ли си такава кола?!?!?
Аз съм карал-макар и малко,и ми беше много тясно (185см съм висок),другото което ме впечатли е изключително твърдата возия-спортна кола е все пак...Та помисли за какво ще я ползваш,освен ако нямаш и друга кола де
Другия форум го забрави-ТОЗИ тук е официално признатия от Щутгарт...
Павка-баш за SLK говори човека-виж му снимката на аватара
Колега- мога да ти кажа относно двигателя(понеже моя е същия), та доста е икономичен,засега -вече 3г.съм сменил само една бубина и свещи.Като слабо място е сочен дебитомера,но да чукна на дърво моя се държи още.Не очаквай голяма мощност,въпреки че като се замисля на това малко купе разликата би трябвало да е голяма.Искам да те питам едно-карал ли си такава кола?!?!?
Аз съм карал-макар и малко,и ми беше много тясно (185см съм висок),другото което ме впечатли е изключително твърдата возия-спортна кола е все пак...Та помисли за какво ще я ползваш,освен ако нямаш и друга кола де

Проконтролирай деструктивността на стремежите си..да помислим заедно над крайността....и да отворим по бира....живеем заедно, умираме сами, нали?
Публикувано 23 октомври 2009 - 10:24
MZT благодаря, колата е SLK 200, това за двигателя ме радва много, че е здрав и що годе икономичен, но по скоро смятам, че трябва да се притеснявам от механизмът на покрива за прибиране( чувал съм не много хубави неща).
На въпросът ти дали съм карал такава кола, не не съм все още, но не исля, че ще ми е тясно тъй като съм 176см на 72кг., твърдата возия не е нещо което да проблем за мен, а друга кола( лично моя) нямам. Това ще ми е първа и ми е мечта отдавна, за това задавам толкова много въпроси и не прибързвам с закупуването и. А пък и парите не са малко просто да отида и да купя първата. Още веднъж благодаря ви за бързите отговори.
На въпросът ти дали съм карал такава кола, не не съм все още, но не исля, че ще ми е тясно тъй като съм 176см на 72кг., твърдата возия не е нещо което да проблем за мен, а друга кола( лично моя) нямам. Това ще ми е първа и ми е мечта отдавна, за това задавам толкова много въпроси и не прибързвам с закупуването и. А пък и парите не са малко просто да отида и да купя първата. Още веднъж благодаря ви за бързите отговори.
Публикувано 23 октомври 2009 - 10:30
Има добри майстори за МБ-караш я при Петко,или при Генади,и ще ти направят една бърза диагностика.Отделно от това в Балкан Стар могат да ти проверят реалните километри-май около 50лв струва услугата.Като за начало поискай VIN номера както те посъветва alipi.
п.с. Щом ти е мерак точно този модел-вземай-за теб и гаджето ти ще свърши работа
п.с. Щом ти е мерак точно този модел-вземай-за теб и гаджето ти ще свърши работа

Проконтролирай деструктивността на стремежите си..да помислим заедно над крайността....и да отворим по бира....живеем заедно, умираме сами, нали?
Публикувано 23 октомври 2009 - 10:52
трудно ще намериш читаво SLK за 10 бона, но винаги има шанс. Който търси-намира
Не си мисли че в Германия, първата която видиш в арабската автокъща и ще е слънце...
там отдавна също въртят километражите, също замазват и тн.. има начини да ги хванеш в Германия, но е друга тема.
слк-то е здрава малка кола. механизма е дълго разработван, но 10г си казват думата. Този механизъм е малко късмет.
Не си мисли че в Германия, първата която видиш в арабската автокъща и ще е слънце...
там отдавна също въртят километражите, също замазват и тн.. има начини да ги хванеш в Германия, но е друга тема.
слк-то е здрава малка кола. механизма е дълго разработван, но 10г си казват думата. Този механизъм е малко късмет.
Публикувано 23 октомври 2009 - 11:06
MZT това за диагностиката в Балкан Стар май е най-добия вариант и мисля него да направя.
Lorinser прав си, че и в Германия може " да оцеля градата", и за това гледам само в БГ.
Смятам тези дни да ходя на олгед на тази кола ( http://www.mobilen.b...n...&f1=details ).
Ако имате възможност дайте по едно мнение за тази на пръв поглед ( понеже отдавна ги следя, тази доскоро се продаваше на 11 000 лева).
Lorinser прав си, че и в Германия може " да оцеля градата", и за това гледам само в БГ.
Смятам тези дни да ходя на олгед на тази кола ( http://www.mobilen.b...n...&f1=details ).
Ако имате възможност дайте по едно мнение за тази на пръв поглед ( понеже отдавна ги следя, тази доскоро се продаваше на 11 000 лева).
Публикувано 23 октомври 2009 - 12:03
отпред е удряна, и то ЗДРАВО. пропусни я. погледни само колко назад стои предно ляво колело, после виж луфтовете на предната броня.
отзад е притеснителен луфта на багажника. на страничната снимка
Публикувано 23 октомври 2009 - 12:29
Благодаря ти колега, не бях обърнал внимание на тези детайли, тази я оставям започвам да се ровя за друга ако имате предложения къде да търся ( освен в мобиле.бг), ще ми бъдат от полза.отпред е удряна, и то ЗДРАВО. пропусни я. погледни само колко назад стои предно ляво колело, после виж луфтовете на предната броня.
Публикувано 23 октомври 2009 - 12:36
Не искам да съм на всяка манджа мерОдия... но съвсем сериозно си мисля, да те предпазя от тази заблуда...Но уви нямам финансовата възможност. Аз си правя сметка някъде 10 000лв-колата +700лв каско+500лв консумативи...
Ако това са ти кинтите само, май ще трябвва да се задоволиш с FIAT Punto например (въпреки това съм съгласен, че си е друго с този пу*коуловител с трилъчата емблема). Не много точна, но проста формулка, особено за непрофесионалисти (каквито сме повечето) в избора на автомобили е следната:
Цена на автомобила + половината от нея = на минимума, с който трябва да рзполагаш (в твоя случай 15К). И това при положение, че имаш какво да ядеш извън тази сума... Моята практика показва, че трябва да са ПОВЕЧЕ!
Edit: А къде ще му боднеш на това газовата?
Няма багажник!
Публикувано 23 октомври 2009 - 13:36
Приятелю, парите ми наистина са ограничени 12 000 - 13 000 абсолютен максимум. За това какво ще ям не се притеснявай, написах тази тема с цел да получа повече информация като цяло за автомибила, и до твойто мнение, всички други бяха много ценни за мен за което благодаря за пореден път на колегите.Не искам да съм на всяка манджа мерОдия... но съвсем сериозно си мисля, да те предпазя от тази заблуда
Ако това са ти кинтите само, май ще трябвва да се задоволиш с FIAT Punto например (въпреки това съм съгласен, че си е друго с този пу*коуловител с трилъчата емблема). Не много точна, но проста формулка, особено за непрофесионалисти (каквито сме повечето) в избора на автомобили е следната:
Цена на автомобила + половината от нея = на минимума, с който трябва да рзполагаш (в твоя случай 15К). И това при положение, че имаш какво да ядеш извън тази сума... Моята практика показва, че трябва да са ПОВЕЧЕ!
Edit: А къде ще му боднеш на това газовата?
Няма багажник!
А изказването ти : Edit: А къде ще му боднеш на това газовата?
Публикувано 23 октомври 2009 - 13:42
ЕЕЕ Момчи-не разочаровай момчето 
Та обявата само като И видиш предната джанта с бронята,ти седи неестествено грозно....както каза Боян-таа кола я заеби,освен тва си мисля,че тези джанти са присаждани-седят неестествено малки
Давай друга оферта,и за газовата не се коси-моята харчи 15газ градско,а е по тежка-та мисля,че няма да ти се налага поставянето на АГУ.
Та обявата само като И видиш предната джанта с бронята,ти седи неестествено грозно....както каза Боян-таа кола я заеби,освен тва си мисля,че тези джанти са присаждани-седят неестествено малки
Давай друга оферта,и за газовата не се коси-моята харчи 15газ градско,а е по тежка-та мисля,че няма да ти се налага поставянето на АГУ.

Публикувано 23 октомври 2009 - 13:55
Колеги за миналата ми помогнахте много, а какво ще кажете за тази :
http://www.mobilen.b...n...&f1=details
Проблем ще ми е само, че трябва да ида до Хасково за да направя оглед. ( малко ми е далечко от София)
http://www.mobilen.b...n...&f1=details
Проблем ще ми е само, че трябва да ида до Хасково за да направя оглед. ( малко ми е далечко от София)
Публикувано 23 октомври 2009 - 14:04
Мисля,че изглежда в пъти по-добре,и разликата в цената си заслужава...и цвят,и салон, и джанти-е на живо може да се усети нещо криво-ако е склонен да сваля от цената ми изглежда ОК-поне по снимки де
Без да говорим за компресия и геометрия де,тези неща само с апаратура
Без да говорим за компресия и геометрия де,тези неща само с апаратура

1 потребител(и) четат тази тема
0 потребители, 1 гости, 0 анонимни

Виж ГАРАЖА