Blitzen Benzшок!!!!!!!
Започната от verter, 02 окт 2005 - 09:04:57
11 мнения по тази тема
Публикувано 02 октомври 2005 - 09:04
Направо нямам думи
Внимателно четете следващите редове, защото те такова чудо друго няма
През 1909 година(!!!!!!!!), фирмата "Benz & Cie" (Mercedes) произвежда ето този автомобил
Това на снимката е репродукция направена от няколко американски ентусиасти, защото от 6 произведени бройки до днес са се запазили само 2, едната е в музея на Mercedes-Benz, a другата е собственост на US колекционер.
Този автомобил се нарича Blitzen Benz, какво му е шокиращото сигурно се чудите, ами двигателят и рекорда който е поставил.
Двигателят е с обем от 21.5 литра!!!!! (1909 г.!!!!!), мощността му е 200 к.с.!!!!!!!
а скоростта която е достигнал е 200км/ч!!!!
По това време най-бързите влакове били далеч под тази скорост, а самолетостроенето още се задъхвало в развитието си.
Само за сравнение ще Ви спомена, че същата година се основава фирмата Audi, а автомобилите произвеждани по това време независимо от марката си са имали мощности около 10-15к.с.
Внимателно четете следващите редове, защото те такова чудо друго няма
През 1909 година(!!!!!!!!), фирмата "Benz & Cie" (Mercedes) произвежда ето този автомобил
Това на снимката е репродукция направена от няколко американски ентусиасти, защото от 6 произведени бройки до днес са се запазили само 2, едната е в музея на Mercedes-Benz, a другата е собственост на US колекционер.
Този автомобил се нарича Blitzen Benz, какво му е шокиращото сигурно се чудите, ами двигателят и рекорда който е поставил.
Двигателят е с обем от 21.5 литра!!!!! (1909 г.!!!!!), мощността му е 200 к.с.!!!!!!!
а скоростта която е достигнал е 200км/ч!!!!
По това време най-бързите влакове били далеч под тази скорост, а самолетостроенето още се задъхвало в развитието си.
Само за сравнение ще Ви спомена, че същата година се основава фирмата Audi, а автомобилите произвеждани по това време независимо от марката си са имали мощности около 10-15к.с.
Публикувано 02 октомври 2005 - 09:07
Приветствам Ви отново за новия форум и Ви желая успех!
Аз съм фен на Audi, но страшно харесвам Mercedes и BMW
Аз съм фен на Audi, но страшно харесвам Mercedes и BMW
Публикувано 02 октомври 2005 - 14:30
Благодаря за приветствието. И ти си добре дошъл при нас!!!
Публикувано 02 октомври 2005 - 14:33
Това е нещо доста интересно! Като за кола от 1909 - 200к.с. са си доста.
Интересно как ли са го постигнали? B)
Интересно как ли са го постигнали? B)
#5 Гост_kartalГост_
Публикувано 05 октомври 2005 - 13:49
фактите са пълна измислица!
по онова време от от 1 см3 са е вадило 1 (една) конска сила!
за 21.5 м3 прави около 20 коня, както е споменато останалите са имали по 10-15 значи 20 коня си е далеч по-праводоподобно!
освен това, ако е дигнала 200 км/ч, ще ше 100% да е записана в скоростните рекорди, а доколкото знам там тази кола не присъства!
по онова време от от 1 см3 са е вадило 1 (една) конска сила!
за 21.5 м3 прави около 20 коня, както е споменато останалите са имали по 10-15 значи 20 коня си е далеч по-праводоподобно!
освен това, ако е дигнала 200 км/ч, ще ше 100% да е записана в скоростните рекорди, а доколкото знам там тази кола не присъства!
#6 Гост_батетоГост_
Публикувано 05 октомври 2005 - 15:42
не е баш измислица.
около 1918-1920 знам че колите са били с по около 200 коня (а и отгоре). тогава голямата марка е била астон мартин.
даймлер почва да им диша във врата след като са почнали да прилагат турбо компресор.
3-те големи тогава са били астон мартин, даймлер и бугати.
наистина 200 коня май е много за този модел 1909, но подобни мощности са съществували тогава.
проблема не е бил толкова за мощност, ами за управление. погледнете само гумите на тази кола и си представете да карате нещо с дори и 100 коня под капака и тези смешни гуми и такова измислено купе...
около 1918-1920 знам че колите са били с по около 200 коня (а и отгоре). тогава голямата марка е била астон мартин.
даймлер почва да им диша във врата след като са почнали да прилагат турбо компресор.
наистина 200 коня май е много за този модел 1909, но подобни мощности са съществували тогава.
проблема не е бил толкова за мощност, ами за управление. погледнете само гумите на тази кола и си представете да карате нещо с дори и 100 коня под капака и тези смешни гуми и такова измислено купе...
Публикувано 05 октомври 2005 - 21:04
In 1910 Benz scored a 1-2 at the American Grand Prize with David Bruce-Brown and Victor Hemery driving. A 200 h.p. "Blitzen-Benz" claimed the historic mille record of 228.1 km/h with a flying start in 1911 at Daytona Beach. This record, set by Bob Burman would stand for 13 years.фактите са пълна измислица!.....
Можеш да се поровиш в нета относно фактите, а не да отричаш защото ти се струва абсурдно <_<
Публикувано 07 октомври 2005 - 12:13
Абе 21 литров мотор си е нещо доста голямо. Това са ~21000 ccm.......
Публикувано 29 октомври 2005 - 13:53
Alfa Romeo iskash da kajesh..
Iiii ne turbo a compressor.
Uncle BENZ - MERCEDES BENZ
Публикувано 21 ноември 2005 - 12:12
баси, искам тая кола!
The paradise we seek lies inside
Публикувано 20 декември 2005 - 23:54
Това направо ме шашна , доста интересна информация
Ще се поровя за да намеря повече инфо за тази чудесия
Ще се поровя за да намеря повече инфо за тази чудесия
MB C200
Публикувано 21 декември 2005 - 12:46
До тук схващам и разбирам всичко, имам само един въпрос.. Като има толкова големи разбирачи на тая трибуквената марка и като са се толкова отворени та ми спорят винаги, а кажете ми преди 100 ГОДИНИ BMW с какво ще се похвали? Нали са много бързи, много готини, от иначе "тромавите, грозни и остарели" бенцове, нали не можем да говорим за конкуренция.. тва ме навежда към една друга мисъл, с какво би се похвалило BMW преди 20 години, и коя е конкуренцията на W124? Петицата ли? Тая дето излиза 1989 година, за разлика от 124-ката дето излиза 85-та година, да не са им трябвали цели 4 години да разгадаят магията? За каква конкуренция говорим Или конкуренцията е старата петица ама иначе BMW е номер едно няма кво да говорим, чакам коментари B)
1 потребител(и) четат тази тема
0 потребители, 1 гости, 0 анонимни