Към съдържанието

•  

Снимка
- - - - -

Въпроси относно ел.стъкла CLK W208(трябва ли да слизат/вдигат по 1см. при отваряне/затваряне на вратата)

• Please log in to reply
50 мнения по тази тема

#1 kdl

kdl

clockwork orange

• Замразено членство
  • 8418 Мнения:
  • Град:София
  • Автомобил:
    бял
ГАРАЖ Виж ГАРАЖА

Публикувано 18 октомври 2009 - 11:53

Колеги, принципно съм нов член на Мерцедес средите. Преди известно време си купих едно перфектно CLK и попаднах (не знам как) в другия форум на клуба, който изглежда на практика идентично.
Отговорите, които получавах там предизвикваха доста учудено изражениена лицето ми... :blink:
Затова си позволявам да преработя темата от другия форум и да потърся вашето мнение по въпроса.
Благодарности на mitaka7, че ми показа къде се намира официалния форум.

Проблемът, който имам е че стъклата не мърдат при отваряне на вратата, за да влязат в уплътненията си. One-click-up/down функцията си работи идеално, не е като да е забравила позициите. Вчера дори пробвах да държа копчетата над 10сек, защото чух абсурдната версия, че трябва цели 10 сек. да се държи, а не докато реленцето изщрака... какво пък толкова, пробвах и този вариант... без успех.
Има възможност моята да няма тази функция, но ми се струва странно. Колата е с доста високо ниво на оборудване и е фейслифтова... малко вероятно.

Информацията която получавам клони към 2те крайности. В английските форуми казват, че всички фейслифтови трябва да имат, вкл. и кабриолетите.
Особеност при кабриолетите е че нямат one-touch-up функция, но имат one-touch-down функция, което е разбираемо. Тавана е мек и не е разумно да натиска в мушамата нагоре.

Намерих следното клипче в YouTube - Fensterheber CLK. Очевидно така трябва да работят.
Колега в другата тема предположи, че не ми работят механизмите, които подсказват кога вратата е затворена, което не е много възможно, защото иначе нямаше да гаснат правилно плафоните.
Понеже колата е доста нова и доста пазена, изключвам възможността да има нещо генерално развалено, но ще проверя. Т.е. не вярвам и двата датчика на двете врати да не работят.

Остава да се направят следните неща:
1. Да сваля кората на вратата и да сменя/смажа пластмасовите водачи (прозореца се движи на същия принцип като при Е36, едва ли ще е сложна задача).
2. Да почистя всички канални водачи на стъклото, вкл. зъбните механизми и да ги смажа. Имам правилното масло за това. На БМВ-то години наред се движат като чисто нови.
3. Да регулирам леко ъгъла на вдигане на стъклото и да го напасна от болтовете, които се виждат през гумените тапи в дъното на вратата.
4. Да си купя един CarSoft 7.4, за да мине една бърза диагностика и да се види какво друго има за обслужване по електрониките.

После ще има доста снимков материал. Нещо хич не се радвам колко заспала е ситуацията тук, трябва малко да се пораздвижи.
Ако междувременно има колеги, които знаят нещо по темата, и нямат нищо против да помогнат с информация, ще съм изключително благодарен.

Много ще съм благодарен, ако някой може да ме насочи в правилната посока, да не изключвам всичко едно по едно...
  • 0

#2 mitaka7

mitaka7

Чирак

• Потребители на форума
  • 77 Мнения:

Публикувано 18 октомври 2009 - 22:34

Много се радвам, че съм успял да ти помогна да намериш истинския форум на мерцедес, защото е известно на всички, че има и клонинг.... Знам, че тук има много точни хора, които ще ти бъдат в помощ, както и ти на тях. :icon_coolgrin:
  • 0

#3 Илия Горанов

Илия Горанов

Член на УС на МБКБ

• Управителен съвет
  • 7499 Мнения:
  • Автомобил:
    CLK200 Kompressor
    163hp, 2001, dark blue
ГАРАЖ Виж ГАРАЖА

Публикувано 19 октомври 2009 - 01:24

Само не разбрах твоята кабриолет ли е или купе?

На всички купета при отваряне на вратата стъклото слиза с около 1-2 см. и като затвориш изчаква няколко секунди и се качва нагоре.
А на фейслифтовите след ноември 1999 със 100% сигурност е така.

Наблюденията ми са, че слизането не е толкова, колкото се вижда на клипчето, което си дал (видимо около 5 см). А и честно казано не разбрах защо джамът се качи догоре и после слезе. При мен, ако вратата е отворена стъклото се вдига почти догоре и остават само последните сантиметри, които се вдигат, като затвориш вратата. Но със сигурност не се качва догоре и после да слезе. А когато вратата е затворена просто се затваря догоре. На клипчето видимо слиза около 5 см. а при мен лично слизането е не повече от 2 см. Ако прозорците ти са слизали по този начин - върху стъклата ще има ясни следи, тъй като в долния край ще са по-надрани отколкото нагоре, тъй като през годините при всяко отваряне и затваряне са шавали нагоре и надолу.

За бутоните с one-click - вероятно си усетил, че бутоните имат две нива на натискане. Щом щракне второто ниво си готов - пускаш и джама слиза или се качва до края. Това с 10-те секунди е друго. Ако свалиш акумулатора, ще си забравят калибровката. Тогава бутонът се натиска до край, докато джамът слезе додолу и се задържа натиснат още 10 сек. след като е слязъл. После се натиска докрай за нагоре и се държи натиснат докато се качи джама догоре и се държи натиснат още 10 сек. Това е за да се калибрират наново.

Виждам, че си от София, защо не дойдеш (направо с колата) в сряда на събиране. Аз 99% ще съм там, силно е вероятно и Хулиганът (другия редовен посетител с CLK) да дойде... Ще помогнем с каквото можем. Аз съм много радостен, че отборът на CLK-тата расте :)
  • 0

Ако си задаваш въпроса "струва ли си да ремонтирам стария Мерцедес", по-добре го продай и си купи чисто ново Пежо, Мерцедес не е твоята марка!
Бабини деветиниclk.babailiica.comнаргиле

#4 kdl

kdl

clockwork orange

• Замразено членство
  • 8418 Мнения:
  • Автомобил:
    бял
ГАРАЖ Виж ГАРАЖА

Публикувано 19 октомври 2009 - 08:41

coupe е моята.
Колега, ако имаш CarSoft 7.4, би ли го взел, че не ми е пристигнал моя още. Имам усещането, че можем да видим софтуерно ако има малфункции.
С удоволствие ще дойда. Ще се чуя с Митко ако има възможност и ще мина да се запознаем.
  • 0

#5 Hooligan

Hooligan

Майстор

• Потребители на форума
  • 1553 Мнения:
  • Автомобил:
    1. M-Class (W164) 350 CDI Facelift
    2. CLK-Class (W208) - Продаден
    3. C-Class (W203) - Продаден
    4. C-Class (W202) - Продаден
ГАРАЖ Виж ГАРАЖА

Публикувано 19 октомври 2009 - 09:07

Колега, всяка сряда сме на "Комитите", ела.
  • 0

Ignore list: fiveq, Наско, krasch

#6 Илия Горанов

Илия Горанов

Член на УС на МБКБ

• Управителен съвет
  • 7499 Мнения:
  • Автомобил:
    CLK200 Kompressor
    163hp, 2001, dark blue
ГАРАЖ Виж ГАРАЖА

Публикувано 19 октомври 2009 - 09:18

Само дето карсофт нямаме, като дойде твоя - ще го носиш ти :)
  • 0

Ако си задаваш въпроса "струва ли си да ремонтирам стария Мерцедес", по-добре го продай и си купи чисто ново Пежо, Мерцедес не е твоята марка!
Бабини деветиниclk.babailiica.comнаргиле

#7 mitkofitnes

mitkofitnes

Майстор

• Потребители на форума
  • 1134 Мнения:
  • Град:Благоевград
  • Автомобил:
    CLK230TURBO/LPG

Публикувано 25 октомври 2009 - 20:11

Колеги и аз имам същият проблем! Ще чакам с нетарпение решението на проблема.
  • 0

#8 niknd

niknd

Майстор

• Потребители на форума
  • 1699 Мнения:
  • Град:Стара Загора
  • Интереси:Интернет Мерцедес и всичко останало
  • Автомобил:
    S400 CDI / 2001г.

Публикувано 25 октомври 2009 - 20:21

карсофта едва ли ще ти е от голяма полза ама
като си мераклия пробвай
иначе правилно си се насочил ,че трябва да почнеш от диагностиката
  • 0

#9 kdl

kdl

clockwork orange

• Замразено членство
  • 8418 Мнения:
  • Автомобил:
    бял
ГАРАЖ Виж ГАРАЖА

Публикувано 26 октомври 2009 - 00:20

карсофта едва ли ще ти е от голяма полза ама
като си мераклия пробвай
иначе правилно си се насочил ,че трябва да почнеш от диагностиката

Колега, би ли ме ориентирал какво диагностицира Карсофта относно стъклата. Ясно е че трябва да се настроят и ръчно, но струва ли си да се използва Карсофт при МБ изобщо или е безсмислен разход и единствено Стар-а върши работа?
  • 0

#10 mitkofitnes

mitkofitnes

Майстор

• Потребители на форума
  • 1134 Мнения:
  • Автомобил:
    CLK230TURBO/LPG

Публикувано 08 ноември 2009 - 20:36

Приключваме темата без отговор ли ?
  • 0

#11 kdl

kdl

clockwork orange

• Замразено членство
  • 8418 Мнения:
  • Автомобил:
    бял
ГАРАЖ Виж ГАРАЖА

Публикувано 08 ноември 2009 - 23:44

Още седи като голяма въпросителна :)
Поръчах Карсофта, като пристигне ще има повече информация какво може да се направи с него.
А и постоянно пътувам последните седмици и не ми е останало време да разглобя и настроя стъклото. Намерих парт номера на спирачката на стъклото, но не съм я поръчал и нея още. Искам да видя какво е състоянието на движещите се части и дали има други, които трябва да се сменят.
Веднага щом имам яснота, ще споделя опит.
  • 0

#12 kdl

kdl

clockwork orange

• Замразено членство
  • 8418 Мнения:
  • Автомобил:
    бял
ГАРАЖ Виж ГАРАЖА

Публикувано 13 ноември 2009 - 21:24

Странно, не мога да си изтрия последното мнение. Както и да е.
Намерих разделението м/у моделите на автоматичното вдигане на стъклата в WIS базата.
Oт 6/2000г. всички CLK-та имат тази функция. Моята обаче е 5/2000 и я няма... :)
Ако намеря как се активира, ще ъпдейтна, но засега темата е изчерпана.

Публикувано изображение
  • 0

#13 mitkofitnes

mitkofitnes

Майстор

• Потребители на форума
  • 1134 Мнения:
  • Автомобил:
    CLK230TURBO/LPG

Публикувано 15 ноември 2009 - 09:48

Странно, не мога да си изтрия последното мнение. Както и да е.
Намерих разделението м/у моделите на автоматичното вдигане на стъклата в WIS базата.
Oт 6/2000г. всички CLK-та имат тази функция. Моята обаче е 5/2000 и я няма... :)
Ако намеря как се активира, ще ъпдейтна, но засега темата е изчерпана.

Публикувано изображение

Браво колега. Даде ми яснота по въпроса, но дали не може да се направи нещо повече и ние да имаме тази функция? Аз още не съм намерил някой който да ми помогне,така че моля всички за информация по темата!
  • 0

#14 kdl

kdl

clockwork orange

• Замразено членство
  • 8418 Мнения:
  • Автомобил:
    бял
ГАРАЖ Виж ГАРАЖА

Публикувано 15 ноември 2009 - 11:02

Като гледам как всички си чупят пръстите да споделят... едва ли.
Аз ще я закача моята на Стар диагноса при един приятел идните месеци, но не вярвам да може да се направи нещо. ;) Така че, отпиши я тази опция.
  • 0

#15 mitkofitnes

mitkofitnes

Майстор

• Потребители на форума
  • 1134 Мнения:
  • Автомобил:
    CLK230TURBO/LPG

Публикувано 15 ноември 2009 - 17:57

Мислех си, дали не може да се смени комфорт модула на моята с ком.мод.на по новата или кабрио? Само като идея го давам, за да мисля в по правилната посока моля някой да ми обясни как точно става това сваляне на стъклото,откаде се взима информация за отваряне на вратата ?
  • 0

1 потребител(и) четат тази тема

0 потребители, 1 гости, 0 анонимни