- Как са като разход
- Как са като подръжка
- Някакви дефекти
- Как се държи на пътя
- Някакви особенности при закопуване
Благодаря ба всички

Публикувано 06 октомври 2009 - 08:37
Публикувано 06 октомври 2009 - 08:54
Публикувано 06 октомври 2009 - 10:20
Публикувано 06 октомври 2009 - 22:03
Публикувано 07 октомври 2009 - 16:44
Мерси много за отговорите Колеги,ще ходя скоро по Германия и ще взема нещо мъничко за из града... или А клас-а или Пт Крайслер
много ме радват на външен вид
Публикувано 09 октомври 2009 - 19:23
Публикувано 09 октомври 2009 - 19:52
Публикувано 09 октомври 2009 - 20:09
Крушките на фаровете се сменят по следния начин:Обширно и детаилно от колегата Пламен
.
За тази кола знам, че е купе тип сандвич, нещо с което Мерцедес се гордее, също знам че крушките на фаровете се сменят през калника, не като се отвори предния капак.
Чел съм много статии, където се тврди че двигателите са мудни(и дизела и бензина) и се препоръчва покупката на втора ръка възможно най-новия екземпляр.
Лични впечатления няма, нито съм карал, нито съм се возил. Имам приятел, който има такава кола(бензинова) и е много довоелн.
Публикувано 09 октомври 2009 - 20:15
Публикувано 09 октомври 2009 - 20:49
Звучи като научна фантастика, но все пак целта на колата е да е компактна, тъй че компромиса с размера води до някои усложнения. Но пък крушка на фар не се сменя всеки ден...Крушките на фаровете се сменят по следния начин:
- предни фарове - отваря се предния капак, маха се казанчето за течност за чистачките, което е закачено почти над фара, но е направено така, че да се маха с избутване на една ръчка напред и откачане в задния край - дори на него е нарисувано как се маха! Под него е фарът. Крушката се хваща за задния край, развива се цокъла и се изважда от фара, слага се нова и се натиква обратно напред, като се завърта на 90 градуса за да се стегне. Закачаш обратно казанчето и готово! Мен лично ми напомня смяна на тонер на принтер, където първо вадиш няколко чарка, сменяш тонера и слагаш обратно чарковете, като местиш някакви лостчета наляво-надясно
- задни стопове - отваряш задната врата (на багажника). В ляво и в дясно има две ниши в тапицерията, които се затварят с вратички в цвета на тапицерията и почти не се виждат - в едната е пожарогасителя, в другата аптечката. Отваря се капака на нишата, маха се каквото има вътре и задната стена на нишата също е врата. И тя се отваря, като се завърта една ключалка в горния й край. По този начин всъщност се отваря дупка в тапицерията. Спокойно пъхаш вътре ръка и сменяш крушките като на предните фарове. Отдясно в същата тази дупка в тапицерията можеш да стигнеш и до ключалката на резервоара. Така ако резервоарът е заключен и се е повредила хидравликата, може да го отключиш ръчно.
Публикувано 09 октомври 2009 - 21:01
Всичко става много лесно и бързо, макар че е сложно. Затова направих и сравнението със сменянето на тонер на принтер! При откачането на казанчето за течност на чистачките, например, няма никакви болтове, винтове, няма нужда от инструменти - просто избутваш един малък лост напред, друг назад и откачаш. Крушките също се вадят и слагат само със завъртане. Отнема не повече от 2-3 минути.Звучи като научна фантастика, но все пак целта на колата е да е компактна, тъй че компромиса с размера води до някои усложнения. Но пък крушка на фар не се сменя всеки ден...
Според мен машинката си заслужава, особенно за из града.
0 потребители, 1 гости, 0 анонимни