Към съдържанието

•  

Снимка
- - - - -

Моля за мнение за ML 400 дизел

• Please log in to reply
11 мнения по тази тема

#1 ANG

ANG

Прохождащ

• Потребители на форума
  • 19 Мнения:
  • Град:София

Публикувано 03 октомври 2009 - 21:49

Здравейте колеги,
Моля за вашите мнения и впечатления за въпросния модел. Регистрацията е април 2004, на около 100 000 км. (по сервизна книжка). До колкото успях да се ориентирам от темите във форума, първото условие (производство след 2002 г.) е налице, но нямам никаква идея по отношение на мотора - винаги съм предпочитал бензин.
Моля за вашите коментари, като имате предвид, че колата е предназначена за "другата" половинка на семейството, а там винаги е необходимо нещо надеждно и непретенциозно.
  • 0

#2 mradulov

mradulov

Член на МБКБ

• Замразено членство
  • 3721 Мнения:
  • Интереси:Автомобили
  • Автомобил:
    S203 220CDI Автоматик 2005г.

Публикувано 04 октомври 2009 - 09:46

Здравейте колеги,
Моля за вашите мнения и впечатления за въпросния модел. Регистрацията е април 2004, на около 100 000 км. (по сервизна книжка). До колкото успях да се ориентирам от темите във форума, първото условие (производство след 2002 г.) е налице, но нямам никаква идея по отношение на мотора - винаги съм предпочитал бензин.
Моля за вашите коментари, като имате предвид, че колата е предназначена за "другата" половинка на семейството, а там винаги е необходимо нещо надеждно и непретенциозно.

Мотора е чудовище и точно там е проблема, яде скоростни кутии с така охота, че ще се видиш в приключение!
Проблема идва от огромната мощ и огромния въртящ момент на двигателя, а резултата е салата "Автомат ситно смлян".
С 250 коня, 560Нм и тежкото купе, скоростите не живеят дълго.
Аз не знам тая кола да има други недостатъци, е освен цената за поддръжка де, ама щом търсиш такава, значи не ти е проблем.
  • 0
Mercedes-Benz - Unlike any other!

#3 niknd

niknd

Майстор

• Потребители на форума
  • 1699 Мнения:
  • Град:Стара Загора
  • Интереси:Интернет Мерцедес и всичко останало
  • Автомобил:
    S400 CDI / 2001г.

Публикувано 04 октомври 2009 - 16:08

2004 двигателя е 290 кс и 700 Nm
определено не е за жена
  • 0

#4 ANG

ANG

Прохождащ

• Потребители на форума
  • 19 Мнения:

Публикувано 04 октомври 2009 - 17:30

Аз не знам тая кола да има други недостатъци, е освен цената за поддръжка де.....

С какво поддръжката е по-скъпа - заради самия модел или по принцип за МЛ-ите?
  • 0

#5 mradulov

mradulov

Член на МБКБ

• Замразено членство
  • 3721 Мнения:
  • Автомобил:

Публикувано 04 октомври 2009 - 19:46

С какво поддръжката е по-скъпа - заради самия модел или по принцип за МЛ-ите?

Първо, съжалявам че съм дал данните на стария модел. Новия явно е още по-голям дзвер.
Ами имаш много цилиндри, повече масло. Като цяло нямам идея каква е подръжката на МЛ, но смяна на масло на МЛ400 със сигурност ще е два пъти по-скъпа от МЛ270. Вярно че във вървежа сравнение не може да има.
  • 0

#6 ANG

ANG

Прохождащ

• Потребители на форума
  • 19 Мнения:

Публикувано 04 октомври 2009 - 21:15

Ако само количеството на маслото е проблемът - ще го преживея, все пак няма да го сменявам всеки месец. Изчетох крайно противоречиви мнения за мотора - от пълно отрицание до невероятни хвалби. Та ми се щеше да разбера нещо за типовите (ако има такива) дефекти, още повече, че за мен дизелът е напълно непозната територия. Съзнавам, че при покупка на стара кола, при пълна липса на иформация за поддръжката й от предишния собственик, можеш да разчиташ само на късмет, но все пак, понякога можеш да се ориентираш по някои дребни признаци за наличие на потенциални неприятности. За относително неоразмерената скоростна кутия не се притеснявам - жена ми не е състезател, най-много аз да я потроша. Преди да я купя ще я закарам на пълен преглед, за да видим "кой пее вътре" (доколкото е възможно), но това не гарантира почти нищо. Просто искам да се ориентирам какви изненади мога да очаквам - по подразбиране техническото обслужване и пълната функционалност по всяко време е в моя ресор :)
  • 0

#7 mradulov

mradulov

Член на МБКБ

• Замразено членство
  • 3721 Мнения:
  • Автомобил:

Публикувано 05 октомври 2009 - 05:50

Колега,
Аз МЛ 400ЦДИ само съм виждал, дори не съм се возил на такова чудо, тъй че акъли няма да ти давам, ами по скоро ще ти пожелая късмет с покупката!
  • 0

#8 Slav_1101

Slav_1101

Майстор

• Потребители на форума
  • 961 Мнения:
  • Автомобил:
    Mercedes W126 280 SE M110 83"
    Mercedes W211 E280 CDI 177ps
    Mercedes W221 S350

Публикувано 05 октомври 2009 - 10:50

Колега мой приятел има такъв ML двигатела е супер дава много приличен разход и върви много.Спокойно мога да кажа че ускорението се осеща повече отколкото в 500. Кара го вече 150 000км някаде и няма никави проблеми със скоростите.
  • 0

#9 niknd

niknd

Майстор

• Потребители на форума
  • 1699 Мнения:
  • Град:Стара Загора
  • Интереси:Интернет Мерцедес и всичко останало
  • Автомобил:
    S400 CDI / 2001г.

Публикувано 05 октомври 2009 - 12:02

абе като ти харесва взимай го
самия двигател е здрав колкото и останалите
аз карам такъв и за сега нямам проблеми
виж останалите агрегати като въздушно окачване и т.н.
дават дефекти
единственното което казват че се разваля не навреме
е веригата сменяла се към 200000 км
астаналите агрегати са същите като на 270
ако само мотора те притеснава взимай го
  • 0

#10 Ivan W210

Ivan W210

Член на МБКБ

• Членове на клуба
  • 2837 Мнения:
  • Автомобил:
    E320 4MATIC
    E 250 TD
    150hp,1999
    ОГИН БЕШЕ!!!

Публикувано 05 октомври 2009 - 14:58

Аз ще споделя мнението на колегата niknd мотора си е много добър,мощен и разхода му е приличен спрямо вървежа.
Веригата я сменихме на 220хил.км,но не е чак такава болка за умиране 350лв стуваше самата част.
Огледай окачването и дифовете,раздатката,че там е по-скъпо за ремонт,не трябва да има шумове.
И последно преди да я вземеш задължително иди на диагностика,такъв джип не се взима току така.

п.с. И сменяй по-често горивния филтър,че една дюза е 700лв
Успех!
  • 0

#11 bicianni

bicianni

Прохождащ

• Потребители на форума
  • 47 Мнения:
  • Град:Перник

Публикувано 05 октомври 2009 - 20:51

Мл 400 е Доста добър джип , разхода е много приличен като за джип с толкова коне и такъв вървеж,аз също съм чувал много мнения но си остава едно нещо,на каквото попаднеш,може много да си доволен може и да не си ! това е , но като цяло си е доста добра машината е все пак е МЕРЦЕДЕС ! ;)
  • 0

#12 chichobobby

chichobobby

Чирак

• Потребители на форума
  • 229 Мнения:
  • Град:Sofia/Miami
  • Интереси:Politics, fine women, cigars and old single malt.
  • Автомобил:
    Audi A8
ГАРАЖ Виж ГАРАЖА

Публикувано 06 октомври 2009 - 15:29

Айде и аз да се изкажа.
Имам такъв МЛ от 2004 година - ама е 500 - бензин.
Върви като самолет, тоест лети.
Разхода е 14 извън града 18/19 в града... прави му сметка.

Ако някой го пожелае, дал съм го в Капитолия на Драган Цанков - на US номера е...
($18,000)
  • 0

Audi A8

1 потребител(и) четат тази тема

0 потребители, 1 гости, 0 анонимни