Към съдържанието

•  

Снимка
- - - - -

Равностойност на 20хил.км по БГ пътищата210ка

• Please log in to reply
17 мнения по тази тема

#1 vladumur1

vladumur1

Чирак

• Потребители на форума
  • 123 Мнения:

Публикувано 25 септември 2009 - 12:40

По тези теми е писано доста най-вероятно но все пак и аз да споделя.
Имах за смяна първо гърне и закарах колта да го сменят и викам така и така съм тука дай да ми видят и предницата.
Майстора започна да ми изброява 100 неща и аз мислех че ме лъже ама застанах под колата и се убедих с очите си.Колата имаше съвсем леко прискърцване и то само от време на време,нищо притеснително(привидно).
Диагнозата е:850лв за части + работа :kill_myself ,като се има на предвид че и майстора ми зима по-тънко и частите ги зимам с отстъпка.
Мила родино как да не те любим :censored
  • 0

#2 Veni®

Veni®

Майстор

• Потребители на форума
  • 1255 Мнения:

Публикувано 25 септември 2009 - 13:05

е, от друга страна това са само 4.25 стотинки на километър...

макар че цифрата си е цифра, все пак
  • 0

#3 Мишо

Мишо

Майстор

• Потребители на форума
  • 2421 Мнения:
  • Град:СОФИЯ
  • Автомобил:
    W210-E200

Публикувано 25 септември 2009 - 13:27

А питаш ли колегите с С-класи и джипове?!?!?
просто няма как-или сменяш държавата с по-хубава,или колата с по-евтина...пълен кеф нЕма ;)
  • 0
Публикувано изображение
Проконтролирай деструктивността на стремежите си..да помислим заедно над крайността....и да отворим по бира....живеем заедно, умираме сами, нали?

#4 vladumur1

vladumur1

Чирак

• Потребители на форума
  • 123 Мнения:

Публикувано 25 септември 2009 - 13:48

бе дет има една приказка "кой има брада,да си я бръсне",аз споделям ама и ме е яд малко защото плащам данък,винетка,каско и куп други глупости и ме яд че само цените са ни европейски ,а пътищата са пълен ТА*АК,а аз мога да кажа че съм доста спокоен шоф?ор и доста си пазя колата,представям си да я карах като служебна.Най интересното е че нямаше никакви "симптоми",аз викам някоя дреболийка ако има да я отстраня,а тя каква стана мани мани.К'ъв е извода:колкото и да е строшен един мерцедес винаги вози хубаво :flagMB new:
  • 0

#5 Dydo

Dydo

Майстор

• Потребители на форума
  • 781 Мнения:
  • Град:София
  • Автомобил:
    W 202 - продаден!

Публикувано 25 септември 2009 - 15:56

А питаш ли колегите с С-класи и джипове?!?!?

Какво за тия колеги? Чакай, че нещо не разбрах намека ти и ми пресъхна устата набързо :closed-topic:

В смисъл, че доста по-често сдават предниците на тези коли, това ли искаш да кажеш. Малийййййй, ужасна диагноза. Абе аз скоро съм я взел моята и още като, че няма какво да се прави, ама ще видим по-натам. Всъщност при един мой мастор ходих, който ми каза, че имало някакви задни втулки да се сменят на предните носачи и тампона на скоростите бил леко увиснал. Не било уж належащо, ама да го имам предвид занапред. Също така ми каза, че много работа било това, защото се сваляли целите носачи и т.н. Абе цял ден бачкане е било за тези 3 неща.
  • 0
От Витоша по-високо нема, от Искаро по-дълбоко нема и от Мерцедес по-убаво нема...............древна шопска мъдрост!

#6 Мишо

Мишо

Майстор

• Потребители на форума
  • 2421 Мнения:
  • Автомобил:
    W210-E200

Публикувано 25 септември 2009 - 15:59

Какво за тия колеги? Чакай, че нещо не разбрах намека ти и ми пресъхна устата набързо :closed-topic:

В смисъл, че доста по-често сдават предниците на тези коли, това ли искаш да кажеш. Малийййййй, ужасна диагноза. Абе аз скоро съм я взел моята и още като, че няма какво да се прави, ама ще видим по-натам. Всъщност при един мой мастор ходих, който ми каза, че имало някакви задни втулки да се сменят на предните носачи и тампона на скоростите бил леко увиснал. Не било уж належащо, ама да го имам предвид занапред. Също така ми каза, че много работа било това, защото се сваляли целите носачи и т.н. Абе цял ден бачкане е било за тези 3 неща.

Дидо-пиша на кирилица ;)
ЕС класа имах впредвид-не щото се чупят повече,а защото тарифите там са други...;)
  • 0
Публикувано изображение
Проконтролирай деструктивността на стремежите си..да помислим заедно над крайността....и да отворим по бира....живеем заедно, умираме сами, нали?

#7 Dydo

Dydo

Майстор

• Потребители на форума
  • 781 Мнения:
  • Автомобил:
    W 202 - продаден!

Публикувано 25 септември 2009 - 16:20

Дидо-пиша на кирилица ;)
ЕС класа имах впредвид-не щото се чупят повече,а защото тарифите там са други...;)

Абе поуспокоих се да ти кажа, като го прочетох :beer:
  • 0
От Витоша по-високо нема, от Искаро по-дълбоко нема и от Мерцедес по-убаво нема...............древна шопска мъдрост!

#8 zuhen

zuhen

Напреднал

• Потребители на форума
  • 334 Мнения:
  • Град:Пловдив
  • Автомобил:
    W211 280 CDI, 2007,
    OM642, 7G-Tronic

Публикувано 25 септември 2009 - 16:50

Всъщност при един мой мастор ходих, който ми каза, че имало някакви задни втулки да се сменят на предните носачи и тампона на скоростите бил леко увиснал. Не било уж належащо, ама да го имам предвид занапред. Също така ми каза, че много работа било това, защото се сваляли целите носачи и т.н. Абе цял ден бачкане е било за тези 3 неща.

Майстора ти те подготвя от далече.

За тези неща - цял ден. :slap:
  • 0

#9 nizi190

nizi190

Напреднал

• Непотвърдени потребители
  • PipPipPip
  • 692 Мнения:
  • Град:Сандански
  • Автомобил:
    190 , 2.5 D
    90 hp, 1990, grey
ГАРАЖ Виж ГАРАЖА

Публикувано 25 септември 2009 - 21:15

Работа за 2 часа.И то без много зор.

п.п.На къде отиваме не знам,ама от криза ли е,от какво.....
  • 0
Публикувано изображение

Публикувано изображение

#10 Dydo

Dydo

Майстор

• Потребители на форума
  • 781 Мнения:
  • Автомобил:
    W 202 - продаден!

Публикувано 26 септември 2009 - 00:03

Работа за 2 часа.И то без много зор.

п.п.На къде отиваме не знам,ама от криза ли е,от какво.....

Ами не знам как е, ама не вярвам да ме лъже, защото ми е и съсед, хайде да не кажа приятел почти. Може той да си е мислил, че ще му отнеме токлова време, а тази смяна да се прави по-бързо. Явно не е правил точно такъв ремонт на точно такъв модел кола. Иначе не ме подготвя "още от сега" :rolleyes: , тъй като съм правил това онова при него и винаги ми е взимал смешни пари. Смяна на масло 5 лв., смяна на накладки 10 лв., един пък ми сменя на друга кола спирачен цилиндър и една тръба изгнила към него, дето трябваше да се сваля и резервоара, щото иначе не ставаше и където се занимава половин ден - 20 лв............ и все такива цени. Та винаги му давам отгоре, щото понякога определено ме хваща срам. Даже последния път ми взе 10 лв. за почистване на дроселовата клапа на Цедеса, като я напръска с един много скъп разтвор /спрей/ и въобще не се занимавах да я свалям и да я топя както се препоръчва в ацетон. 5 мин. работа, колата заспа и това е цената 10 лв.
Иначе спрямо другите клиенти не е така, май си им взима както си трЕбе.
  • 0

#11 mradulov

mradulov

Член на МБКБ

• Замразено членство
  • 3721 Мнения:
  • Интереси:Автомобили
  • Автомобил:
    S203 220CDI Автоматик 2005г.

Публикувано 26 септември 2009 - 07:27

Дидо-пиша на кирилица ;)

Ъъъ хич не си сбъркал мога да ти кажа!
За моята Ц-класа от БС предни носачи, както следва:
- Горен: 250 лева оборудван
- Долен: 480 лева без задния тампон
- Заден тампон за долен носач: 58 лева
- Заден тампон за горен носач: 52 лева

На носачите има едни шарнирчета, които ако са свършили се сменя целия носач, ако ги бива може да минеш само с тампони, но все някой хубав ден сменяш и носачите.
Та качествения ремонт на моята стрела излиза около 1600 лева части, труд 200 кинта и още 100 кинта за валидол, по време на шофирането по БГ пътищата! Лошото е, че при мен времето е дошло! Само се чудя дали да се циганя само с тампони?!?
Там другите биалетки и прочие не съм им гледал цените щото ги бива, ама като заразглабям ще видим каквоще излезе!!!
  • 0
Mercedes-Benz - Unlike any other!

#12 vladumur1

vladumur1

Чирак

• Потребители на форума
  • 123 Мнения:

Публикувано 26 септември 2009 - 08:39

На носачите има едни шарнирчета, които ако са свършили се сменя целия носач, ако ги бива може да минеш само с тампони, но все някой хубав ден сменяш и носачите.
Та качествения ремонт на моята стрела излиза около 1600 лева части, труд 200 кинта и още 100 кинта за валидол, по време на шофирането по БГ пътищата! Лошото е, че при мен времето е дошло! Само се чудя дали да се циганя само с тампони?!?
Там другите биалетки и прочие не съм им гледал цените щото ги бива, ама като заразглабям ще видим каквоще излезе!!!

колега твоята Ц-класа не е от годините на очиларката,от по новичките е и май са и по скъпи частите или май в балкан стар си дерат,но все тая явно тия пътища не прощават на никой,кофти е тва с носачите,ама за жалост и аз ще ги сменям целите.Надявам се поне сега като я стегна по натам да нямам проблеми скоро.Някой от вас да е имал проблем с рейка защото на мен ми се струва че това е малко нехарактерен ремонт за Мерцедес?
  • 0

#13 Мишо

Мишо

Майстор

• Потребители на форума
  • 2421 Мнения:
  • Автомобил:
    W210-E200

Публикувано 26 септември 2009 - 09:05

Бате ти се целиш в БС, пък и твоята е доста по-нова...Хвани едно читаво 190 и ще се родиш ;)
Да ма не - друго си е новото ;)
  • 0
Публикувано изображение

#14 mradulov

mradulov

Член на МБКБ

• Замразено членство
  • 3721 Мнения:
  • Интереси:Автомобили
  • Автомобил:
    S203 220CDI Автоматик 2005г.

Публикувано 26 септември 2009 - 09:32

Бате ти се целиш в БС, пък и твоята е доста по-нова...Хвани едно читаво 190 и ще се родиш ;)
Да ма не - друго си е новото ;)

Ами само долния носач е по-скъп в БС, но си мисля че ще има защо. По нормалните магазини ми го дават 250 оборудвам с тампона, горния също е 250 оборудван. Виж изненада беше когато ми предложиха горния тампон за 38 лева, пък долния за 72 лева в нормален магазин.

Имах 190 колега, вярно че чарковете бяха евтинийка, но аз съм на принципа, че трябва да се кара възможно най-новата кола. Като я купувах тази Ц-класа бях съвсем на ясно с цените на чарковете, както и че предстои ремонт на предницата, тъй че съм подготвен психически за финансовия удар. Въпреки това парата си е пара и като изплачеш на нечие рамо по-лесно се дава.
  • 0
Mercedes-Benz - Unlike any other!

#15 Kunev

Kunev

Напреднал

• Потребители на форума
  • 428 Мнения:
  • Град:Стара Загора
  • Интереси:Автомобили, High-End Audio, Компютри
  • Автомобил:
    W124 250d 93`
    OM602.912

Публикувано 26 септември 2009 - 10:20

Ами защо не си купите по една W124 и да мирясате на края :blush:
:beer:
  • 0
Само вселената и човешката глупост могат да бъдат безкрайни.  

2 потребител(и) четат тази тема

0 потребители, 2 гости, 0 анонимни