Някой сменял ли е сензора /датчика/ за напречно ускорение на W203Някой сменял ли е сензора /датчика/ за напречно ускорение на W203
Started by vvelin, 19 Sep 2009 - 13:29:50
12 replies to this topic
Posted 19 September 2009 - 13:29
Някой сменял ли е сензора /датчика/ за напречно ускорение на W203. Къде се намира?
Струва ориентировъчно 250 лв в оторизиран сервиз на мерцедес Дали моше да се намери по изгодно?
Струва ориентировъчно 250 лв в оторизиран сервиз на мерцедес Дали моше да се намери по изгодно?
Posted 19 September 2009 - 16:50
Предполагам говориш за един от краш сензорите. На В201 беше зад пепелника и представляваше черна кутийка с размера на кутия цигари. На В203 не съм бърникал, но е вероятно да е на същото място.Някой сменял ли е сензора /датчика/ за напречно ускорение на W203. Къде се намира?
Какъв точно ти е проблема с тоя датчик? Я кажи по-подробно да не купуваш ненужни работи...
Mercedes-Benz - Unlike any other!
Posted 19 September 2009 - 17:24
Ми сигурно му свети червена лампа на таблото и му пише съобщения.То този датчик може да се прецака само от удар и е захванат доста здраво с планка за купето.Мисля,че като е задеистван веднъж не подлежи на ремонт и се сменя.
Posted 20 September 2009 - 11:28
знаци светва ми надпис ESP и по принцип при риазко форсиране или и при най лекиа завой колата е нестабилна от към задната част. един вид EPS-to не сработва.
Posted 20 September 2009 - 19:52
А каква е причината да мислиш, че проблема в тоя датчик? На диагностика ходи ли? Закача ли я за стар-диагноза, каква е грешката, която излиза?знаци светва ми надпис ESP и по принцип при риазко форсиране или и при най лекиа завой колата е нестабилна от към задната част. един вид EPS-to не сработва.
Posted 21 September 2009 - 07:51
да ходих това е точната диагноза сле диагностиката на стар моторс.
Posted 21 September 2009 - 08:25
Щом компютъра казва, че там е проблема няма какво да му се умува.
Ако може да разкажеш само как се стигна до светване на лампата или така си я взел със светеща лампа? Надявам се не си катастрофирал.
Ако може да разкажеш само как се стигна до светване на лампата или така си я взел със светеща лампа? Надявам се не си катастрофирал.
Posted 21 September 2009 - 10:46
не съм катострофирал. и не става въпрос за лампа, а за информацията на екрана на дисплея. иначе излиза при разко ускорение или остър завой.
Posted 21 September 2009 - 17:32
този датчик не е краш сензор а отчита страничното
ускорение на колата и от там казва на ЕРС какво да прави
логично е ако не работи да не ти е стабилна колата
в екстремни ситуации
в екстремни ситуации
Posted 21 September 2009 - 20:00
Той и краш сензора това прави, ама на старите модели немаше ESP, е новите датчици сигурно са доста по-сложни и с повече функции.този датчик не е краш сензор а отчита страничното
в екстремни ситуации
За ESP, някъде четох, че има и решения с жироскоп, та се чудех някой дали няма повече инфо какво има в датчика на Мерцедес?
Posted 11 October 2009 - 08:17
така изглежда датчика някой да знае колко може да струва? номера му по каталога на МБ е 1635420618.Той и краш сензора това прави, ама на старите модели немаше ESP, е новите датчици сигурно са доста по-сложни и с повече функции.
За ESP, някъде четох, че има и решения с жироскоп, та се чудех някой дали няма повече инфо какво има в датчика на Мерцедес?
Attached Files
Posted 13 October 2009 - 13:35
Но къде се намира? Или горе-долу къде по купето.Веднага ти казвам! Този датчик го сменях и струва в Балканстар 186 лв, или поне миналата година толкова струваше! Можеш и сам да си го смениш след това няма проблем! Става за 5 минути.
1 user(s) are reading this topic
0 members, 1 guests, 0 anonymous users