Jump to content

•  

Photo
- - - - -

питане относно автоматика на W210

• Please log in to reply
4 replies to this topic

#1 CL65

CL65

Прохождащ

• Потребители на форума
  • 11 Posts:
  • Град:София

Posted 16 September 2009 - 18:56

здравейте колеги,имам МБ Е200(W210)бензин.Да ви кажа случи ми се нещо странно с автоматика,примерно като сам на светофар като дам газта до дъното почва да ускорява до към 6-6,5 оборота и не иска да включи 2-ра предавака, отпускам газта и се включва,после пак натискам до дъното пак ускорява до 6-6,5 и пак не иска да включи 3-та предавака.......
или пък като си карам на 4-та( 4 степенен автоматик) с около 60км/ч и реша да изпреварвам натискам газта до дъното компютъра го изкомандва и връща на 3-та и я искорява пак до 6-6,5 оборота и би требвало да включи 4-та ама не я включва.като отпусна газта тогава я включва.възможно ли е проблема да е в авт. кутия.Кажете некакви мнения. Благодаря Ви
  • 0

#2 mradulov

mradulov

Член на МБКБ

• Замразено членство
  • 3,721 Posts:
  • Интереси:Автомобили
  • Автомобил:
    S203 220CDI Автоматик 2005г.

Posted 16 September 2009 - 19:43

здравейте колеги,имам МБ Е200(W210)бензин.Да ви кажа случи ми се нещо странно с автоматика,примерно като сам на светофар като дам газта до дъното почва да ускорява до към 6-6,5 оборота и не иска да включи 2-ра предавака, отпускам газта и се включва,после пак натискам до дъното пак ускорява до 6-6,5 и пак не иска да включи 3-та предавака.......
или пък като си карам на 4-та( 4 степенен автоматик) с около 60км/ч и реша да изпреварвам натискам газта до дъното компютъра го изкомандва и връща на 3-та и я искорява пак до 6-6,5 оборота и би требвало да включи 4-та ама не я включва.като отпусна газта тогава я включва.възможно ли е проблема да е в авт. кутия.Кажете некакви мнения. Благодаря Ви

Според мен и трябва още секунда две за да превключи, ама явно не я изчакваш да отреагира правилно на кикдауна. Няма да те съветвам да пробваш да изчакаш, ама комшютъра си знае кога да превключва на кикдаун.
  • 0
Mercedes-Benz - Unlike any other!

#3 Илия Горанов

Илия Горанов

Член на УС на МБКБ

• Управителен съвет
  • 7,499 Posts:
  • Автомобил:
    CLK200 Kompressor
    163hp, 2001, dark blue

User's Awards

2
13
3
3
Garage View Garage

Posted 16 September 2009 - 20:26

Е той кикдауна си има бутон под педала на газта. Като настъпиш додолу, педалът опира в бутона, като има леко усилие, трябва да го донатиснеш, за да се задейства кикдауна. Иначе не виждам кое е неестественото в поведението на автомата. Аз си мисля, че баш тъй трябва да се държи.
  • 0

Ако си задаваш въпроса "струва ли си да ремонтирам стария Мерцедес", по-добре го продай и си купи чисто ново Пежо, Мерцедес не е твоята марка!
Бабини деветиниclk.babailiica.comнаргиле

#4 mradulov

mradulov

Член на МБКБ

• Замразено членство
  • 3,721 Posts:
  • Интереси:Автомобили
  • Автомобил:
    S203 220CDI Автоматик 2005г.

Posted 16 September 2009 - 20:43

Е той кикдауна си има бутон под педала на газта. Като настъпиш додолу, педалът опира в бутона, като има леко усилие, трябва да го донатиснеш, за да се задейства кикдауна. Иначе не виждам кое е неестественото в поведението на автомата. Аз си мисля, че баш тъй трябва да се държи.

Аз на мойта съм си правил проба: на кикдаун влиза в червеното за малко и сменя предавката. Би трябвало да е същото и при бензина, само че на по-високи обороти. Да те държи в червеното няма смисъл, но пък не трябва да се очаква преди червеното да минава на по-горна предавака.
За мен колегат му трябват две-три секунди за да си превключи автомата сам.
  • 0
Mercedes-Benz - Unlike any other!

#5 Penev

Penev

Прохождащ

• Потребители на форума
  • 25 Posts:
  • Град:добрич
  • Автомобил:
    Mercedes-Benz E-Class W210

Posted 07 October 2009 - 18:33

Ми цялата ти раота е е в тая гад на снимката сензора за температурата на входящия въздух той не отваря клапата на въздушния вилтър и резултата е при тебе (повишен разход) 6500об а аз шот съм нафтова печка до 4500об раотата е че не се намира лесно а единсвения който намерих беше 80лв 2 ръка и ми се видя скъпичко

Ем мъчили са се да ме парзулнат. В Балкан Стар е 43лв. Тая седмица ще скоча до варна да си го открадна.

Attached Files

• 0

2 user(s) are reading this topic

0 members, 2 guests, 0 anonymous users