Към съдържанието

•  

Снимка
- - - - -

Генерирaне на сервизния код, с който се сваля защитата от имобилайзера (инфраред ключ!).Генерирaне на сервизния код, с който се сваля защитата от имобилайзера

• Please log in to reply
14 мнения по тази тема

#1 radobenz

radobenz

Прохождащ

• Потребители на форума
  • 2 Мнения:
  • Град:Варна
  • Интереси:Лов и риболов
  • Автомобил:
    mercedes sprinter 311 cdi 01'
    mercedes ml 270 cdi 02'

Публикувано 06 септември 2009 - 15:37

Добър ден на всички нов съм във този форум и прибегнах до него след като първо на спринтера служебния ни откраднаха компютара за паленето и купихме цяла система за палене компютър плюс четец но беше без чип и дадохме 2 пъти по 150 лева за обучаване сега обаче ме очаква същото с мл-а защото на диагностика ми казаха че съм имал проблем със компютъра или имобилайзера четеца мисълта ми е как мога аз да си обуча чипа на другия компютър койте съм намерил четох във един форум но той пък се оказа на рено :tongue: моля помогнете опитах се тука да прочета една тема но ми излиза грешка
  • 0
W163

#2 mari0

mari0

Напреднал

• Потребители на форума
  • 487 Мнения:
  • Град:Перник

Публикувано 06 септември 2009 - 15:40

Добър ден на всички нов съм във този форум и прибегнах до него след като първо на спринтера служебния ни откраднаха компютара за паленето и купихме цяла система за палене компютър плюс четец но беше без чип и дадохме 2 пъти по 150 лева за обучаване сега обаче ме очаква същото с мл-а защото на диагностика ми казаха че съм имал проблем със компютъра или имобилайзера четеца мисълта ми е как мога аз да си обуча чипа на другия компютър койте съм намерил четох във един форум но той пък се оказа на рено :tongue: моля помогнете опитах се тука да прочета една тема но ми излиза грешка

предполагам че трябва да го направи специалист
  • 0
Автоморга-Мерцедес-0876/438-583
www.mercedes.mobile.bg

#3 Илия Горанов

Илия Горанов

Член на УС на МБКБ

• Управителен съвет
  • 7499 Мнения:
  • Град:София
  • Автомобил:
    CLK200 Kompressor
    163hp, 2001, dark blue
ГАРАЖ Виж ГАРАЖА

Публикувано 06 септември 2009 - 15:54

На теория няма как да се свали защитата. На практика може да се намерят апокрифни майстори, които да го направят.
Като цяло, ако си купил целия блок за управление, трябва да си го купил барабар с ключовете, които са записани към него. Иначе е неизползваем.

Ако поръчваш чисто нов блок с ключове от БС - те ще ти го програмират с каквото е необходимо.

Ема една тема, която беше на англейски, а преди малко пуснах превод от нея на български в раздел полезно. МОжеш да прочетеш кое и как работи. Но най-добре се обърни към Балкан Стар (и то в София или Пловдив) за тия неща!
  • 0

Ако си задаваш въпроса "струва ли си да ремонтирам стария Мерцедес", по-добре го продай и си купи чисто ново Пежо, Мерцедес не е твоята марка!
Бабини деветиниclk.babailiica.comнаргиле

#4 radobenz

radobenz

Прохождащ

• Потребители на форума
  • 2 Мнения:
  • Град:Варна
  • Интереси:Лов и риболов
  • Автомобил:
    mercedes sprinter 311 cdi 01'
    mercedes ml 270 cdi 02'

Публикувано 06 септември 2009 - 16:12

На теория няма как да се свали защитата. На практика може да се намерят апокрифни майстори, които да го направят.
Като цяло, ако си купил целия блок за управление, трябва да си го купил барабар с ключовете, които са записани към него. Иначе е неизползваем.

Ако поръчваш чисто нов блок с ключове от БС - те ще ти го програмират с каквото е необходимо.

Ема една тема, която беше на англейски, а преди малко пуснах превод от нея на български в раздел полезно. МОжеш да прочетеш кое и как работи. Но най-добре се обърни към Балкан Стар (и то в София или Пловдив) за тия неща!

Не купих го втора ръка но ми казаха ,че са изгубили ключа и просто трябвало да си наглася моя ключ или по точно чип по него ,което можело да си го направя и аз, но не ми обясниха как ,а и питах един автоключар ,но ми каза, че неможе което ме учуди ,защото ми го направи на спринтера, а в рено форума имаше някаква дадена програма и беше обяснено всичко ,но е за рено и се замислих че сигурно има и за мерцедес ,а в БС ше ми вземат сигурно колкото друг МЛ да си взема и ми е още по чудно ,защотото преди година ми го бяха откраднали джипа как така те са го запалили а сега аз да не мога като си имам ключа .
  • 0
W163

#5 Илия Горанов

Илия Горанов

Член на УС на МБКБ

• Управителен съвет
  • 7499 Мнения:
  • Автомобил:
    CLK200 Kompressor
    163hp, 2001, dark blue
ГАРАЖ Виж ГАРАЖА

Публикувано 06 септември 2009 - 16:37

На теория няма разлика между теория и практика, но на практика има!

Както казах - не може на теория, на практика явно може, ама хората дето знаят как става не са публично известни :)
Освен това има значение, дали ключът е от старите метални с транспондер в дръжката (там няма променлив код) или са инфра червени?

Според апокрифна информация, за да стане работата при инфра червения ключ, трябва да се свалят двата EEPROM чипа - от модула в колата и от ключа и да се препрограмират. Ама къде може да се намери човек, който знае как да го направи - не мога да ти кажа...
  • 0

Ако си задаваш въпроса "струва ли си да ремонтирам стария Мерцедес", по-добре го продай и си купи чисто ново Пежо, Мерцедес не е твоята марка!

#6 mari0

mari0

Напреднал

• Потребители на форума
  • 487 Мнения:

Публикувано 06 септември 2009 - 17:09

На теория няма разлика между теория и практика, но на практика има!

Както казах - не може на теория, на практика явно може, ама хората дето знаят как става не са публично известни :)
Освен това има значение, дали ключът е от старите метални с транспондер в дръжката (там няма променлив код) или са инфра червени?

Според апокрифна информация, за да стане работата при инфра червения ключ, трябва да се свалят двата EEPROM чипа - от модула в колата и от ключа и да се препрограмират. Ама къде може да се намери човек, който знае как да го направи - не мога да ти кажа...

ключа е сгъваем до колкото разбрах от темата ти е DAS2 поне така в при всички МЛ и сигурно и на колегата е така
  • 0
www.mercedes.mobile.bg

#7 Илия Горанов

Илия Горанов

Член на УС на МБКБ

• Управителен съвет
  • 7499 Мнения:
  • Автомобил:
    CLK200 Kompressor
    163hp, 2001, dark blue
ГАРАЖ Виж ГАРАЖА

Публикувано 06 септември 2009 - 19:23

Аз не обърнах внимание, че става дума за ML. Значи е от старите клучове, следователно се вади EEPROM-а и се препрограмира. Сега остава да се намери човек, който го прави :)
  • 0

#8 mari0

mari0

Напреднал

• Потребители на форума
  • 487 Мнения:

Публикувано 06 септември 2009 - 20:02

Аз не обърнах внимание, че става дума за ML. Значи е от старите клучове, следователно се вади EEPROM-а и се препрограмира. Сега остава да се намери човек, който го прави :)

човека май пита дали може той сам да го направи да не дава пари доколко разбирам от прочетеното по горе.
  • 0
www.mercedes.mobile.bg

#9 mari0

mari0

Напреднал

• Потребители на форума
  • 487 Мнения:

Публикувано 06 септември 2009 - 20:03

защотото преди година ми го бяха откраднали джипа как така те са го запалили а сега аз да не мога като си имам ключа .

е това вече ние тука нема как да знаеме :kill_myself: :flagMB new: :0_yahoo:
  • 0
www.mercedes.mobile.bg

#10 Илия Горанов

Илия Горанов

Член на УС на МБКБ

• Управителен съвет
  • 7499 Мнения:
  • Автомобил:
    CLK200 Kompressor
    163hp, 2001, dark blue
ГАРАЖ Виж ГАРАЖА

Публикувано 06 септември 2009 - 21:07

Батка, аз ако знаех как да паля ML без ключ, нямаше да съм тук :)
Има три опции:
  • щях да си живея в хасиендата в Бразилия
  • щях да съм в пандиза
  • щях да съм убит от мутрите

• 0

#11 mari0

mari0

Напреднал

• Потребители на форума
  • 487 Мнения:

Публикувано 06 септември 2009 - 21:40

Има три опции:

• щях да съм в пандиза

:D :D :D :D
  • 0
www.mercedes.mobile.bg

#12 mradulov

mradulov

Член на МБКБ

• Замразено членство
  • 3721 Мнения:
  • Интереси:Автомобили
  • Автомобил:
    S203 220CDI Автоматик 2005г.

Публикувано 06 септември 2009 - 22:17

Има три опции:

• щях да съм в пандиза

Виж Илия,
На мен ми омръзна да се правиш на скрита лимонка! Прилагам доказателства!!!

Прикачени миниатюри

• Ilia_knows.JPG Размер: 238,97K, Сваляния: 99Ilia_knows.JPG

• 0
Mercedes-Benz - Unlike any other!

#13 mari0

mari0

Напреднал

• Потребители на форума
  • 487 Мнения:

Публикувано 07 септември 2009 - 19:32

Виж Илия,
На мен ми омръзна да се правиш на скрита лимонка! Прилагам доказателства!!!

:bigemo_harabe_net-110:
  • 0
www.mercedes.mobile.bg

#14 brpi

brpi

Майстор

• Потребители на форума
  • 1243 Мнения:
  • Град:Karlsruhe,Germany
  • Автомобил:
    W124 300D 603
    W124 230E 102

Публикувано 07 септември 2009 - 19:55

Не купих го втора ръка но ми казаха ,че са изгубили ключа и просто трябвало да си наглася моя ключ или по точно чип по него ,което можело да си го направя и аз, но не ми обясниха как ,а и питах един автоключар ,но ми каза, че неможе което ме учуди ,защото ми го направи на спринтера, а в рено форума имаше някаква дадена програма и беше обяснено всичко ,но е за рено и се замислих че сигурно има и за мерцедес ,а в БС ше ми вземат сигурно колкото друг МЛ да си взема и ми е още по чудно ,защотото преди година ми го бяха откраднали джипа как така те са го запалили а сега аз да не мога като си имам ключа .

E тия дет крадат имат бая кинти за да си купят една маимунка дето трепе ключа на МЛ - пуска се и след тва какавто и ключ да туриш в джипката -пали .
Повече няма да кажа но такова устроиство със сигурност съществува и работи .
А иначе инфото ка да се скове такава маимунка- щото тя може да се модифицира и сам да си направиш ключ и т.н няма ка да е публично -никои не е луд да го дава -по понятни причини -само да спомена че откючвачката за твоя МЛ струва каде 5 000 евро .....
  • 0
W 124 - 300D
W 124 - 230E

#15 cartrader

cartrader

Чирак

• Потребители на форума
  • 73 Мнения:
  • Автомобил:
    ML 400 CDI Exclusive

Публикувано 07 септември 2009 - 22:18

Колегата brpi е абсолютно прав.Тая "тапа" работи през ОБД.

Затова разкарай си ОБД буксата от там,където е в момента,че пак може да хване крака МЛ-а.

Ейййй тия по моргите големи измамници са станали,как се правят на утрепани..........

Бегай у Балкан Стар,май друг нема да ти помогне...
  • 0

1 потребител(и) четат тази тема

0 потребители, 1 гости, 0 анонимни