Публикувано 04 септември 2009 - 08:05
Фил, братко, много ми е било късно, когато си пуснал темата, и затова пиша чак днес...
то пък на тебе ще ти е късно, ама..
Какво да ти кажа - аз досега нито за миг не съм съжалил, че съм взел джипката..
Критериите, по които я избирах, бяха цена, оборудване и състояние.
Цените в момента на острова са различни от времето, когато пазарувах.Наличностите - също.
Изискванията ми бяха - двигател 2800 сс с турбо и интеркулер - то без кулер няма де..
Автоматик - перфектен е , интересен е с това, че е с 4 скорости и половина - има lock-up на конвертора.
Раздатка - задължително SuperSelect - има 5 режима на работа - вкл.задена мост, заден и преден с отключен междинен диф на това му викат и full-time 4x4, преден и заден мост със заключен междинен диф - part-time 4x4, и същото, но минаващо през понижаваща предавка = адски въртящ момент, и ниска скорост. Има и още едно положение на раздатката - неутрал...то е ясно за какво е ..
Наличието на блокаж на задния диф е опция - не е задължително да има. Включва се с бутон под таблото
Дали е дълга или къса база - то зависи как ще го ползваш - има идея за по-висока проходимост при КБ, но комфорта при возене е намален
Определено търси изпъление Exceed - това е с топ ниво на оборудване - подгряване на предното стъкло, на седалките, тристепенно регулиране на твърдоста на амортисьорите, тристепенен режим на скоростната кутия - Зима , нормал, спорт, регулируем кожен волан, двузонов климатроник, две печки - отпред и отзад ( за това не съм сигурен, дали е опция или всички са така,) два акумулатора, регулируеми задни седалки, с подпори за ръцете на пътниците отзад, дори и стойки за чаши има в тях..
дотук ти изброих оборудването на моя
Последния ред седалки - щото се води 6+1 - е доста функционален - не като при комбито ми - само да се води, че ги има - съвсеч нормално може да се пътува, като са сгънати, не пречат въобще.
Разход в града - 13+, извънградско ~10, в гората ... там е на моточасове...
Джипа е с относително висок център на тежестта, и това може да изиграе лоша шега при странични наклони - не е достатъчно широк за екстрийм, но за нормален оффроуд - рибарски - е чудесен.
Достатъчно вместителен багажник, лесно сгъващи се седалки - багажника става огромен..
Недостатък - не е предвидено място за хващане на багажник за покрива, но има варианти за това - прави се.
а за десния волан - толкова полемики има за него...
лично за мен няма никакъв проблем - на втората минута си бях точно на мястото..
Жена ми кара всеки ден с джипа децата на ясли и градина, и не усеща някакъв дискомфорт от това, че седи от другата страна
предвид високата стойка на шофьора видимоста е отлична - височинаа е ~ на седалката на шоьор на автобус, или незначително по-ниско. Вижда се идеално. За всеки случай съм си направил една система от две огледала, с които избягвам неудобстото при изпреварване на ТИР, да речем, но е по-лесно да ги снимам, отколкото да обяснявам за тях..
Джипа е с чудесна динамика, не се дава на никой - нито в града, нито извън. Макс. скорост с него съм вдигал 170, но по принцип това не е препоръчително за този двигател, и при скорости над 130 км трябва да се следи температурата по-често.
Общото мнение е, че това са едни изключително здрави и надеждни джипове.
Утре на Националния събор на Оффроуд форума съм поканил един приятел от Москва, който е някакъв фактор в руския клуб на Паджеро. И смятам още по-подробно да го поразпитам, макар че, то какво да питаш - то хайванчето си върви, и само нафта , масла и флтри иска...
Въпреки всичко, ако се насочиш към някоя конкретна машина, свиркай, да я поогледаме, и да я обсъдим.
За теб - с огромно удоволствие, по всяко време и на всяко място.