Към съдържанието

•  

Снимка
- - - - -

Митсубиши ПаджероВени приятелю-помагай :)..и всички други разбира се

• Please log in to reply
18 мнения по тази тема

#1 SAMURAIJACK

SAMURAIJACK

Член на МБКБ

• Замразено членство
  • 3037 Мнения:
  • Град:Стара Загора
  • Интереси:Живота, Вселената и Всичко останало
  • Автомобил:
    C 140 CL 500 (weekend car)
    В историята:
    W124 260 E
    W124 E 300
    W126 S 500
    C140 CL500(US)

Публикувано 03 септември 2009 - 20:31

Привет приятели и колеги

аз вече не помня дали има подобна тема -и ще ме извините надявам се (ако има)

Но все пак аз реших като бате Вени да си взема едно Паджеро със десен волан(това ако все пак продам Мерцедеса),но все пак имам няколко въпроси

Ясно е че десният волан е неудобство-но все пак ако някои(бате Вени?) е покарал кола така-да даде впечатления

освен това ме интересува има ли някакви спънки по регистрацията
какво трябва да гледам-кои мотор е по добър-какви километри са допустими за двигателя...и изобщо някои които е правил проучване за себе си-ако може да сподели ценно инфо с мен-ще черпя-обещавам :)

виждам ,че има хубави екземпляри(или поне на мен ми изглеждат добре)за около4-5-6 хиляди ,което ме устроива перфектно...а и аз като съм си в Бг си ходя по риба основно-не съм състезател вече.....

та така де-дайте съвети и изобщо залсушава ли си или да си търкалкам Дзверко :)

Много Благодаря на отзовалите се а аз сегха отивам да търся темата на Вени когато той си купуваше джипа...

Поздрави :4036: :friends:
  • 0
MERCEDESBENZCLCoupe C140  1902 4 (1)

#2 mradulov

mradulov

Член на МБКБ

• Замразено членство
  • 3721 Мнения:
  • Град:София
  • Интереси:Автомобили
  • Автомобил:
    S203 220CDI Автоматик 2005г.

Публикувано 03 септември 2009 - 20:56

Но все пак аз реших като бате Вени да си взема едно Паджеро...

Колега,
Аз също исках да вземам "жипка" преди да ме информира жената че чакаме дете. Гледал съм какво ли не. Регистриран съм в офроуд форума, също като Вени, но не разбирам толкова.
За Мицубишито мога да те посъветвам следното:
За дизел - търсиш 2.8щото е с верига, 2.5 е с ремък.
Гледаш на таблото да пише SUPERSELECT, това ти дава възможност в движение да сменяш мостове и да сменяш ниски високи предавки(Вени да каже прав ли съм).
Има модели с реглаж на твърдостта на амортесьорите - добра екстра, но със сигурност не работи и ще трябва да сипеш некой лев да я подкараш.
Колкото повече блокажи имаш, толкова по дълго ще търсиш трактор да те вади от калта. Ама си е хубаво да има повече.
При бензиновите трябва да търсиш 6-цилиндров мотор 3000 кубика - бил много зъл и много здрав. Разхода на гориво е подобаващ за вървежа, не е икономичен.
Предполагам ще те посъветват дълга база да дирш, щото и е по-нисък центъра на тежестта и търпи по-големи странични и напречни наклони.
Направи си сметка колко ще си в калта и колко по асфалта, щото има и други алтернативи в зависимост от нуждите. Имай прдвид че читави гуми за офроуд са доста пари, а офроуд без читави гуми си е като зимата с летни гуми!

Като го купиш стоиш далеч от плажовете, докато някой не те научи как се минава от там! Аз имам скромен опит, но заедно с инструктор, тъй че няма да давам акъли...
  • 0
Mercedes-Benz - Unlike any other!

#3 SAMURAIJACK

SAMURAIJACK

Член на МБКБ

• Замразено членство
  • 3037 Мнения:
  • Автомобил:
    В историята:
    W124 260 E
    W124 E 300
    W126 S 500
    C140 CL500(US)

Публикувано 03 септември 2009 - 21:20

Колега,
Аз също исках да вземам "жипка" преди да ме информира жената че чакаме дете. Гледал съм какво ли не. Регистриран съм в офроуд форума, също като Вени, но не разбирам толкова.
За Мицубишито мога да те посъветвам следното:
За дизел - търсиш 2.8щото е с верига, 2.5 е с ремък.
Гледаш на таблото да пише SUPERSELECT, това ти дава възможност в движение да сменяш мостове и да сменяш ниски високи предавки(Вени да каже прав ли съм).
Има модели с реглаж на твърдостта на амортесьорите - добра екстра, но със сигурност не работи и ще трябва да сипеш некой лев да я подкараш.
Колкото повече блокажи имаш, толкова по дълго ще търсиш трактор да те вади от калта. Ама си е хубаво да има повече.
При бензиновите трябва да търсиш 6-цилиндров мотор 3000 кубика - бил много зъл и много здрав. Разхода на гориво е подобаващ за вървежа, не е икономичен.
Предполагам ще те посъветват дълга база да дирш, щото и е по-нисък центъра на тежестта и търпи по-големи странични и напречни наклони.
Направи си сметка колко ще си в калта и колко по асфалта, щото има и други алтернативи в зависимост от нуждите. Имай прдвид че читави гуми за офроуд са доста пари, а офроуд без читави гуми си е като зимата с летни гуми!

Като го купиш стоиш далеч от плажовете, докато някой не те научи как се минава от там! Аз имам скромен опит, но заедно с инструктор, тъй че няма да давам акъли...

Радулов-Благодаря колега за хубавия отговор :)

точно такива съвети имах впредвид-иначе това за блокажите и трактора -е много вярно :)аз 3 години само джипове карах и разбирам отлично какво ми казваш :)...хехех...как затънах веднъж самооо....мани..

основно ще го карам в града-офроуд -изобщо не-само дотолкова доколкото ако ходя на по трудно достъпни места из язовирите

а за плаж хич нямам мераци :)

Благодаря :)
  • 0

#4 MBenc

MBenc

Чирак

• Потребители на форума
  • 120 Мнения:
  • Град:Габрово
  • Интереси:лов , бизнес в Севлиево

Публикувано 03 септември 2009 - 21:52

За сега регистрацията се прави след смяна на фаровете иначе не може.За тебе нови фарове са по около 70лв единият (качеството не знам).Имах бензинова с нормален волан ,бензина е по добрият избор-по здрави са,блокажите проблеми няма да имаш-здрави са много.Окачването ,лагерите,моторите там гледай-цените са като на джип.Газ търпи,разход около 15-17л-газ ако я караш като кола,ако караш офроуд -по добре не питай за разход.Имам приятели с дизелови около 10-12 нафта,нормално за тази тежка машина.С десният волан се свиква бързо и ако си разумен водач проблеми няма да имаш.За тези пари които си готов да дадеш ще си вземеш Паджеро като от магазина с ролбари,стъпенки,всички екстри.Избора е добър за тези пари,добра машина.Успех
  • 0

#5 Faca

Faca

Майстор

• Потребители на форума
  • 883 Мнения:
  • Град:Wien/Österreich
  • Автомобил:
    S210 E320CDI 2000г.
    W140 S300TD 98г. Продаден!
    Vespa PK50S 3.83г.
    Honda Africa 92г.
ГАРАЖ Виж ГАРАЖА

Публикувано 04 септември 2009 - 00:25

Преди 2 години имах Pajero 99година дълга база 7 места. Всичко беше перфектно освен двигателя който беше доста слаб за моите разбирания 2.5ТД е слабо за тая машина. Даже от Виена до Враца го търкалях по магистралата ... 140 и си почти в червени обороти ... което влияе и на разхода .... 14л/100км (само магистралата).
Иначе вози като джипка :) , кеф е да се кара.
Моето го взех на 67 000км и си беше като ново, смисъл блокажите си работеха като хората и нямах проблеми (карах го 5 месеца някъде).
В момента дори се замислям за едно такова само , че 2.8ТД с клима (понеже онова нямаше) ... че съм замислил някакви простотии с коли тук да продавам, а не ми се влачи платформа с W202-ката ми :wub:
  • 0
Публикувано изображениеПубликувано изображениеПубликувано изображение

#6 SAMURAIJACK

SAMURAIJACK

Член на МБКБ

• Замразено членство
  • 3037 Мнения:
  • Автомобил:
    В историята:
    W124 260 E
    W124 E 300
    W126 S 500
    C140 CL500(US)

Публикувано 04 септември 2009 - 05:03

даам-почти съм навит на 100%

въпроса е сега да получа малко повече инфо ,иначе е ясно ,че двигателите ще са или 2.8 турбодизел или 3 литра бензин,,,,като се знам обаче с преодпочитанията си за бензиновите мотори...май ще 6 така...

късата база ми харесва повече на визия ,но дългата база несъмнено е с повече опций и вози по меко и удобно...

ако някои около Вас продава така машинка и знаете че е читав човека-моля споделете

Благодарско :friends:
  • 0

#7 Veni®

Veni®

Майстор

• Потребители на форума
  • 1255 Мнения:

Публикувано 04 септември 2009 - 08:05

Фил, братко, много ми е било късно, когато си пуснал темата, и затова пиша чак днес...
то пък на тебе ще ти е късно, ама..

Какво да ти кажа - аз досега нито за миг не съм съжалил, че съм взел джипката..

Критериите, по които я избирах, бяха цена, оборудване и състояние.

Цените в момента на острова са различни от времето, когато пазарувах.Наличностите - също.

Изискванията ми бяха - двигател 2800 сс с турбо и интеркулер - то без кулер няма де..

Автоматик - перфектен е , интересен е с това, че е с 4 скорости и половина - има lock-up на конвертора.

Раздатка - задължително SuperSelect - има 5 режима на работа - вкл.задена мост, заден и преден с отключен междинен диф на това му викат и full-time 4x4, преден и заден мост със заключен междинен диф - part-time 4x4, и същото, но минаващо през понижаваща предавка = адски въртящ момент, и ниска скорост. Има и още едно положение на раздатката - неутрал...то е ясно за какво е ..

Наличието на блокаж на задния диф е опция - не е задължително да има. Включва се с бутон под таблото

Дали е дълга или къса база - то зависи как ще го ползваш - има идея за по-висока проходимост при КБ, но комфорта при возене е намален

Определено търси изпъление Exceed - това е с топ ниво на оборудване - подгряване на предното стъкло, на седалките, тристепенно регулиране на твърдоста на амортисьорите, тристепенен режим на скоростната кутия - Зима , нормал, спорт, регулируем кожен волан, двузонов климатроник, две печки - отпред и отзад ( за това не съм сигурен, дали е опция или всички са така,) два акумулатора, регулируеми задни седалки, с подпори за ръцете на пътниците отзад, дори и стойки за чаши има в тях..

дотук ти изброих оборудването на моя

Последния ред седалки - щото се води 6+1 - е доста функционален - не като при комбито ми - само да се води, че ги има - съвсеч нормално може да се пътува, като са сгънати, не пречат въобще.

Разход в града - 13+, извънградско ~10, в гората ... там е на моточасове...

Джипа е с относително висок център на тежестта, и това може да изиграе лоша шега при странични наклони - не е достатъчно широк за екстрийм, но за нормален оффроуд - рибарски - е чудесен.

Достатъчно вместителен багажник, лесно сгъващи се седалки - багажника става огромен..

Недостатък - не е предвидено място за хващане на багажник за покрива, но има варианти за това - прави се.

а за десния волан - толкова полемики има за него...

лично за мен няма никакъв проблем - на втората минута си бях точно на мястото..
Жена ми кара всеки ден с джипа децата на ясли и градина, и не усеща някакъв дискомфорт от това, че седи от другата страна

предвид високата стойка на шофьора видимоста е отлична - височинаа е ~ на седалката на шоьор на автобус, или незначително по-ниско. Вижда се идеално. За всеки случай съм си направил една система от две огледала, с които избягвам неудобстото при изпреварване на ТИР, да речем, но е по-лесно да ги снимам, отколкото да обяснявам за тях..

Джипа е с чудесна динамика, не се дава на никой - нито в града, нито извън. Макс. скорост с него съм вдигал 170, но по принцип това не е препоръчително за този двигател, и при скорости над 130 км трябва да се следи температурата по-често.

Общото мнение е, че това са едни изключително здрави и надеждни джипове.

Утре на Националния събор на Оффроуд форума съм поканил един приятел от Москва, който е някакъв фактор в руския клуб на Паджеро. И смятам още по-подробно да го поразпитам, макар че, то какво да питаш - то хайванчето си върви, и само нафта , масла и флтри иска...

Въпреки всичко, ако се насочиш към някоя конкретна машина, свиркай, да я поогледаме, и да я обсъдим.

За теб - с огромно удоволствие, по всяко време и на всяко място.
  • 0

#8 House M.D.

House M.D.

Майстор

• Потребители на форума
  • 3301 Мнения:
  • Автомобил:
    1. Suzuki Sv650, '04
    silver

Публикувано 04 септември 2009 - 08:14

Здравей Фил :beer:

Добър избор , но си има и лошите страни.
Карам едо 2.8ТДИ, '96г. с климатик - дълга база със 7места!
- Не мога да говоря за ускорение, щото не го ръчкам (все пак е дизелов джип, пък е и на приятел)
- Колеги споменаха са разхода и изобщо не са объркали - извън града, до 120/130км./ч. - 12л./100км. Градско - 12/14
- Удобно е, вози меко, не друса много.
- Окачването е яко като на руски ЗиЛ, но наложи ли се смяна на части - само оригинални, които не са никак ефтини (мога да ти дам контакти на подходящите за покупка на части и ремонт, места)
- Двигателя е непретенциозен, пали от 4-върт и зима и лете. Това ми говори, конкретно този който карам е с добър мотор, но въпреки това, разход на масло дава, и то сериозен.
- Друг сериозен разход са гумите, както и останалите консумативи!
- Наскоро сменях демпферна шайба на коляновият вал - 600лв. :kill_myself:
- Разбира се , сменях дискове, накладки, спирачен цилиндър (рем.комплект), каре, биалетки - с труда беше по спомени около 800-900лв.
Други ядове няма :icon_welldone:
  • 0
Застраховки Каско и ГО - Тук!

Нашите мисли определят желанията ни, но само нашите действия показват това, което сме в действителност!

Публикувано изображение
Отбор по футбол на Мерцедес - Бенц Клуб България - Тук!
Публикувано изображение

#9 Veni®

Veni®

Майстор

• Потребители на форума
  • 1255 Мнения:

Публикувано 04 септември 2009 - 08:28

всъщност, пропуснах да пиша още нещо - предния ъгъл на атака е достачно голям за преодоляване на практически всякакви препятствия - изкачвал съм се по дигата на р. Въча с фронтално атакуване - никакъв проблем.
Има надеждна подкартерна броня, която пази двигателя, кутията и частично раздатката, броня под резервоара

а ако се запалиш по офроуда - ще ми е приятно да ти подам ръка в това приятно занимание..

съвета ми е да не се залисваш по бензиновия шестак, първо че е много гладен , и трудно се изхранва, и второ, че не е толкова популярен, и евентуални ремонти са по-болезнени финансово.

Успех!
  • 0

#10 House M.D.

House M.D.

Майстор

• Потребители на форума
  • 3301 Мнения:
  • Автомобил:
    1. Suzuki Sv650, '04
    silver

Публикувано 04 септември 2009 - 08:33

Сека като прочетох, че Вени е забравил нещо,
се сетих и аз за един пропуск!

- Наистина има сериозни предпазители на картера и резервоара,
и се сетих, че на Паджеро гният резервоарите в горната част от към купето - ако имаш възможност погледни!

Ааааха,
и още нещо. Някой спомена за активно окачване.
Бензиновият 3000куб. автоматик, има такова,
но както Вени каза - мнооооого е гладен (София - Бургас - София, 3 резервоара разход) :flagMB new:
  • 0
Застраховки Каско и ГО - Тук!

Нашите мисли определят желанията ни, но само нашите действия показват това, което сме в действителност!

Публикувано изображение
Отбор по футбол на Мерцедес - Бенц Клуб България - Тук!
Публикувано изображение

#11 Veni®

Veni®

Майстор

• Потребители на форума
  • 1255 Мнения:

Публикувано 04 септември 2009 - 09:14

Сека като прочетох, че Вени е забравил нещо,
се сетих и аз за един пропуск!

- Наистина има сериозни предпазители на картера и резервоара,
и се сетих, че на Паджеро гният резервоарите в горната част от към купето - ако имаш възможност погледни!

Ааааха,
и още нещо. Някой спомена за активно окачване.
Бензиновият 3000куб. автоматик, има такова,
но както Вени каза - мнооооого е гладен (София - Бургас - София, 3 резервоара разход) :flagMB new:

то Фил да си го хареса - тогава ще му търсим кусурите - въпроса е в навивката :icon_coolgrin:
  • 0

#12 Илия Горанов

Илия Горанов

Член на УС на МБКБ

• Управителен съвет
  • 7501 Мнения:
  • Автомобил:
    CLK200 Kompressor
    163hp, 2001, dark blue
ГАРАЖ Виж ГАРАЖА

Публикувано 04 септември 2009 - 10:51

Имам усещането, че Padjero е изборът на любителите на Мерцедес :)
  • 0

Ако си задаваш въпроса "струва ли си да ремонтирам стария Мерцедес", по-добре го продай и си купи чисто ново Пежо, Мерцедес не е твоята марка!
Бабини деветиниclk.babailiica.comнаргиле

#13 SAMURAIJACK

SAMURAIJACK

Член на МБКБ

• Замразено членство
  • 3037 Мнения:
  • Автомобил:
    В историята:
    W124 260 E
    W124 E 300
    W126 S 500
    C140 CL500(US)

Публикувано 04 септември 2009 - 15:49

Eеех -БЛАГОДАРЯ Приятели :) :allhail: :friends:

след всички тези обяснения и помоща Ви-смятам ,че съм готов да се впусна в приключението :)

Най вероятно ще е 2.8 мотор -щом 6така е толкова гладен и задължително ЕXСEED изпълнение -наистина харесвам повече късата база ,но дългата база има много преимущества и затова ще е това

Благодарение на Вас знам какво да гледам и като избера нещо ще се допитам за съвет....
Вени,Приятелю-аз искам точно като твоя джип със същите екстри-не знам дали в рамките на 6 хиляди лева ще се включа в такава оферта,но ако някъде от някои нещо подобно на твоя джип изпадне-не се колебай да ми кажеш-много ще съм ти Благодарен

Това се отнася и за всеки които случайно чуе или види добър джип (за да уточня-2.8 турбодизел,7 местен,exceed изпълнение,най добре вече регистриран)-Моля Ви кажете ми

:beer: :friends: аз да го взема пък ще пообиколя България да видя кои ще успеея да почерпя :)

Изборът е направен -Благодаря на всички които ми помогнахте
:allhail:
  • 0

#14 Мишо

Мишо

Майстор

• Потребители на форума
  • 2421 Мнения:
  • Град:СОФИЯ
  • Автомобил:
    W210-E200

Публикувано 04 септември 2009 - 15:58

Ама на този Вени да вземете да му сложите един БАН най-накрая... :0_yahoo:
Само дърпа членове към ОФРОУД форума :kill_myself:
Вени-шегувам се разбира се,Самурай-надявам се да намериш читава машина,само да не ни зарежеш,че вече Пламен(mbenz) го загубихме за каузата -купи джипарата и ни вест ни кост,от два месеца не е влизал тук :unsure:
  • 0
Публикувано изображение
Проконтролирай деструктивността на стремежите си..да помислим заедно над крайността....и да отворим по бира....живеем заедно, умираме сами, нали?

#15 brpi

brpi

Майстор

• Потребители на форума
  • 1243 Мнения:
  • Град:Karlsruhe,Germany
  • Автомобил:
    W124 300D 603
    W124 230E 102

Публикувано 04 септември 2009 - 16:05

Имам усещането, че Padjero е изборът на любителите на Мерцедес :)

Е уж е едно ТКЗС - една група....
  • 0
W 124 - 300D
W 124 - 230E

1 потребител(и) четат тази тема

0 потребители, 1 гости, 0 анонимни