Към съдържанието

•  

Снимка
- - - - -

помощ за видеопроблем със звук-качество

• Please log in to reply
19 мнения по тази тема

#1 hektor

hektor

Майстор

• Потребители на форума
  • 1751 Мнения:
  • Град:Гера/София
  • Автомобил:
    Alfa Romeo 147 1.6 ts

Публикувано 01 септември 2009 - 20:36

Хора нагазих в едни нови води, където все още съм новак и се давя.
За момента се боря на ниво новобранка и нещата, които трябва да свърша са доста елементарни.

Подготвям си една презентация и в нея ще трябва да имам и видео материали-малки клипчета.

Сега изходящия формат е VOB сниман с относително сносна камера, на пак качеството не е кой знае какво.
За да мога да си го обработя с Pinnacle studio 12, трябва да го рипна в друг формат. За тази функцип ползвам Power video convertеr дръпнат от замундата.
Първият път като врътнах на Divx формат, направих си монтажите, но финалният резултат бе лош, защото качеството падна бая заради малките пиксели дадени ми по default от програмата!
Направих още няколко опита с различни формати. Успях да постигна прилично качество с Mpeg2 (dvd pal) с резолюция 720 на 576! Сега интересното, е че видето стана по-голямо от изходящият VOB файл, но качеството на звука умре :kill_myself: ! Каквото и да пробвах като допълнителни функции: Resize to fit output size; no resize; resize preserving the aspect ratio; resize crop (като това са опции само за видеото), звукът излиза с един много неприятен шум!

кво да правя не мога такова видео да ги използвам за представяне!
  • 0
Sky каза:Ела да сръбнеш от извора!

" Ау ми врътнеш един Биг Бен ма! Ни моа, боли ме главата!"

#2 Илия Горанов

Илия Горанов

Член на УС на МБКБ

• Управителен съвет
  • 7499 Мнения:
  • Град:София
  • Автомобил:
    CLK200 Kompressor
    163hp, 2001, dark blue
ГАРАЖ Виж ГАРАЖА

Публикувано 01 септември 2009 - 20:53

А защо изходния материал ти е във VOB? Нормално е да стане по-голям.
По принцип, аз като свалям видео от камерата го свалям некомпресирано. 1 час видео излиза 40 ГБ когато не е компресирано.
И след като си направя всички монтажи и рипна крайния резултат отново в некомпресиран вид, чак тогава компресирам.

А VOB по същество е MPEG2 компресия за DVD-та. Искам да кажа, че VOB е компресиран поток видео. НОрмално е след като го преобразуваш до нещо подходящо за монтаж да ти излезе значително по-голям файл.

За звука - търси настройка за килохерци. Не ползвам програмите, които си посочил, не мога да ти помогна по-точно. Но добрият звук трябва да е стерео на 44 килохерца и битрейт поне 196 kbps ако има компресия.
  • 0

Ако си задаваш въпроса "струва ли си да ремонтирам стария Мерцедес", по-добре го продай и си купи чисто ново Пежо, Мерцедес не е твоята марка!
Бабини деветиниclk.babailiica.comнаргиле

#3 hektor

hektor

Майстор

• Потребители на форума
  • 1751 Мнения:
  • Автомобил:
    Alfa Romeo 147 1.6 ts

Публикувано 01 септември 2009 - 21:07

ВОБ ми е щото от ДВД го взимам материяла.

Илиика или другите колеги, кои програми ще ми препоръчате за посочените от мен усуквания!
  • 0

#4 KPAHK

KPAHK

Член на МБКБ

• Членове на клуба
  • 3768 Мнения:
  • Град:MLADOST CITY
  • Автомобил:
    MB E 200, 2016
    MB E 320 CDI, 2007
    Mazda3 BL, 2011
    Toyota Hilux DLX, 2007
    Punto MK1, 1998
ГАРАЖ Виж ГАРАЖА

Публикувано 01 септември 2009 - 22:03

Понеже преди 6-7 много се бях вманиачил на тема видео обработка та ще си позволя да ти дам малко съвети:

Като начало прочети каква и разликата м/у MPEG,MPEG2,MPEG4,AVI и т.н. и не толкова начина на компресия и подробностти, а от гледна точка кой формат в кои случеи се използва. Видове кодеци и основни параметри - формат на картината, ниво на компресия (видео и аудио).

тия неща са добре описани :ТУК -> videohelp.com

След това си харесай софт. Аз лична за кепчър, едит и ауторинг ползвам Ulead Video Studio от преди година може би собственност на COREL

За обработка на AVI-та VirtualDUB, за обработка на MPEG1 и 2 TMPGEnc, за ДВД рип - Number1DVDripper или нещо такова се казваше :dontknow:

относно новата мода HD не съм се интересувал но там се ползва MPEG4 компресия официално както и има и кодеци за HD в AVI

Като направиш проекта да дадеш да му се порадваме :cool:
  • 0

#5 hektor

hektor

Майстор

• Потребители на форума
  • 1751 Мнения:
  • Автомобил:
    Alfa Romeo 147 1.6 ts

Публикувано 01 септември 2009 - 22:23

Бате ако стане проекта, ви каня всички на лайф шоу, ама трябват много пари, то за туй се подготвя презентация и за там са върпосните видеа!
  • 0

#6 chichobobby

chichobobby

Чирак

• Потребители на форума
  • 229 Мнения:
  • Град:Sofia/Miami
  • Интереси:Politics, fine women, cigars and old single malt.
  • Автомобил:
    Audi A8
ГАРАЖ Виж ГАРАЖА

Публикувано 03 септември 2009 - 16:57

Ако си на PC най добрия видео редактор е Adobe Premiere Pro (над 6-та версия) Як компютър ти трябва все пак.

Правилно посочиха колегите по рано - винаги монтираш преди компресията. В премиера още в началото на всеки проект те пита
за Khz на звука. Така че не можеш да сбъркаш. Дори да посочиш например 44, а фактически ти е на 32 или там подобно, Премиера ще ти го преизчисли.

След като си направиш проекта некомпресиран в AVI , си го меткай - било то DivX, М-пегове, или пак VOB-ове, за да го правиш на диск или квото там ти душа поиска.

Дано помогне.
  • 0

Audi A8

#7 Илия Горанов

Илия Горанов

Член на УС на МБКБ

• Управителен съвет
  • 7499 Мнения:
  • Автомобил:
    CLK200 Kompressor
    163hp, 2001, dark blue
ГАРАЖ Виж ГАРАЖА

Публикувано 03 септември 2009 - 19:03

Премиерът е най-доброто за монтаж - спор няма, но е изключително сложен, особено за човек, който няма опит във видео обработката.
За любителски и полупрофесионални монтажи бих препоръчал или Pinnacle Studio 9 и нагоре или Ulead Video Studio.

Под секрет - Pinnacle колкото и да е любителски, половината ниско бюджетни кабеларки си правят монтижите с такова ;)
  • 0

Ако си задаваш въпроса "струва ли си да ремонтирам стария Мерцедес", по-добре го продай и си купи чисто ново Пежо, Мерцедес не е твоята марка!

#8 hektor

hektor

Майстор

• Потребители на форума
  • 1751 Мнения:
  • Автомобил:
    Alfa Romeo 147 1.6 ts

Публикувано 03 септември 2009 - 21:43

.mov е те това вече е върхът. Дори и адоб премиерето не мое го отвори. Търся конвертор барем да го префърлим на АВИ, кур тате баница.

Аууууууууууууууууууууууууууууу ще се :kill_myself:

http://www.divx-dige...es/mov2avi.html

според тази статиика то е една далавераааааааааааааааааааа да се конвертне този mov формат, че направо ми се драйфа.
  • 0

#9 Илия Горанов

Илия Горанов

Член на УС на МБКБ

• Управителен съвет
  • 7499 Мнения:
  • Автомобил:
    CLK200 Kompressor
    163hp, 2001, dark blue
ГАРАЖ Виж ГАРАЖА

Публикувано 03 септември 2009 - 21:45

.mov се отваря с Quick Time и от там може да се презапише като AVI...
  • 0

#10 hektor

hektor

Майстор

• Потребители на форума
  • 1751 Мнения:
  • Автомобил:
    Alfa Romeo 147 1.6 ts

Публикувано 03 септември 2009 - 21:51

Илиика я помогни, че това което ми дава гугъл направо ме разбива! Ясно че е куиктайм, ама е и. Все попадам на някакви измислени фрии програмки дето не бачкат или са само демо версии!
  • 0

#11 brpi

brpi

Майстор

• Потребители на форума
  • 1243 Мнения:
  • Град:Karlsruhe,Germany
  • Автомобил:
    W124 300D 603
    W124 230E 102

Публикувано 04 септември 2009 - 10:03

Илиика я помогни, че това което ми дава гугъл направо ме разбива! Ясно че е куиктайм, ама е и. Все попадам на някакви измислени фрии програмки дето не бачкат или са само демо версии!

Маи си нагазил в води дето на са за твоия кораб ..........
мога да ти изнеса лекция за мов и ави ама проблема е сложен наистина.... по принцип мов на Епал е пак МПЕГ 4 но има едни неща в потока дет са други...наи лесното и без загуба есамо да се пачнат тия и нещата заспиват но пак трябва да се знае как е направен мов фаила стот и там една боза голяма има няколко метода .

ето ти 2 - http://mp4cam2avi.so...e.net/guide.htm -
http://fixounet.free.fr/avidemux/
при това безплатенu
но има условност ...абе взе да става мнаого далго и сложно да ти кажа.

и запомни нищао много важно -ама много - AVI НЕ ЕФОРМАТ - AVI е контеинер и трябва да се анализира какво има в него преди да се деиства.
AVI фаил ватре може да и всичко - от некопресирано видео ,та и МПЕГ2 И МПЕГ4 и т.н
Няма дефиниция какво да има в тоя контеинер........
препорака
обрастаи всичко в МПЕГ2 -има наи много тулове за него и наи готини са.
Освен гореупоменатите Улеад и Пиналал -аз ползвам едно дет е готино също- много стабилно бачка
http://www.womble.com/
платено е но има лекарство
  • 0
W 124 - 300D
W 124 - 230E

#12 hektor

hektor

Майстор

• Потребители на форума
  • 1751 Мнения:
  • Автомобил:
    Alfa Romeo 147 1.6 ts

Публикувано 04 септември 2009 - 16:40

И така колеги отговорът е следния.

Ако се вкарате в такъв филм като мен и трябва да рипнете поредния олигофренски формат AVSVideo converter ще ви свърши работата.

Илиика знам, че първо трябва да се обработи видеото некомпресирано и после да си го правиме в какъвто формат искаме, но ако дойде в обратен ред става мазало.

brpi и Кранк мерси за инфото, като имам време ще се задълбоча в тях, но в момента гонех един дедлайн и нямах време да ги изчета измежду, кретениите около мен, спане, ядене, и други физически нужди които ме съпътстват!

данке
  • 0

#13 KPAHK

KPAHK

Член на МБКБ

• Членове на клуба
  • 3768 Мнения:
  • Град:MLADOST CITY
  • Автомобил:
    MB E 200, 2016
    MB E 320 CDI, 2007
    Mazda3 BL, 2011
    Toyota Hilux DLX, 2007
    Punto MK1, 1998
ГАРАЖ Виж ГАРАЖА

Публикувано 05 септември 2009 - 16:33

има още един тууул казваше се нещо то сорта на Формат Фактори - безплатен и върти всичко към всичко (ебемтуално), но определено не се задълбочих над него защото бачка с предефинирани темплейти и не оставя много свобода за избор.

Иначе за АВИ-то brpi е прав че е контейнер и в него може да има различни формати на компресия, но определено MPEG.avi за първи път чувам :blink:
  • 0

#14 NNinja

NNinja

Член на МБКБ

• Членове на клуба
  • 77 Мнения:
  • Интереси:Mercedes Benz
    Звукозапис, компютри
  • Автомобил:
    1. W123 240D 1982г a.k.a. "Змей" или "Машина времени"
    2. Land Rover Discovery 2 2.5D a.k.a. "Камиончо"

Публикувано 05 септември 2009 - 21:13

hektor, общо взето са ти отговорили достатъчно подробно за да се намесвам и аз... Но ще си позволя и аз да ти дам съвет, защото всеки ден го работя твоя "филм"... точно с видеа в презентации... та съвета е следния - позлвай въпросния кодек единствено и само ако ще пускаш презентацията от твоя компютър... ако смяташ да прехвърлиш powerpoint-ския файл и филмчето и да презентираш другаде - ползвай или AdobePremiere/ Sonny Vegas/ Final Cut, или за компресия - TMPEG енкодер.... повечето от по-неизвестните кодеци правят проблеми.... Особено при Office 2007 има изключително големи проблеми с вкарването на видеофайлове...

Ако имаш нужда от помощ, софтуер и т.н - ЛС, skype, icq....

И... успех в начинанието, ще чакаме покани за лайф шоу-то :)
  • 0
Който побеждава другите е силен. Който побеждава себе си е могъщ [Лао Дзъ]
За да побеждаваш, научи се на търпение. За да живееш, научи се да умираш.

#15 mradulov

mradulov

Член на МБКБ

• Замразено членство
  • 3721 Мнения:
  • Интереси:Автомобили
  • Автомобил:
    S203 220CDI Автоматик 2005г.

Публикувано 05 септември 2009 - 22:04

:spam:
Сметам всички тук са добросъвестни и са си платили лицензи за тия сложни софтуери :friends:
Без да гърмите по мен с пушката за грозен и досаден дивеч моля! Малко да развеселя темата само!
  • 0
Mercedes-Benz - Unlike any other!

1 потребител(и) четат тази тема

0 потребители, 1 гости, 0 анонимни