Jump to content

•  

Photo
- - - - -

GPS навигацияТърся карта на Гърция спешно!

• Please log in to reply
12 replies to this topic

#1 iohoho

iohoho

Напреднал

• Потребители на форума
  • 587 Posts:
  • Град:СОФИЯ
  • Автомобил:
    S 211 E 320 CDI 2004г.

Posted 21 August 2009 - 07:54

Привет, момчета и момичета!

Тръгвам в неделя на юг, и в последния момент се сдобих с GARMIN 1350, но честно казано нямам никакво свободно време дори да я разуча подробно. Преди да изляза в отпуск трябва да свърша много служебна и лична работа, а времето не стига.
Регистрирах се в Offroad форума, знам за тази тема, но времето пак не стига дори да ги прочета.

Молбата ми е, ако някой има възможност да ми изпрати за инсталиране подробна карта на Гърция - ще съм благодарен. Навито има инсталирана карта на БГ и Европа, но ме предупредиха, че за Гърция инфото е оскъдно, дали е така ще разбера като стигна до там, целта ще е Халкидики-Ситония.

Като се върна ще прочета информацията в Offroad форума, но до тогава...
Между другото като младши регистриран май нямам много възможности, така, че някой от старшите, при добро желание, може да сложи едно рамо - ionobg съм там.

GARMIN 1350

Благодаря предварително!
  • 0

#2 Veni®

Veni®

Майстор

• Потребители на форума
  • 1,255 Posts:

Posted 21 August 2009 - 08:48

Споко, бе братко, няма да те оставим да се луташ из Византия.
Докато стигнеш до ползването на хубавите неща в офроуда, бая време минава, така че сега се налагага да слушаш бате Вени ;)

Аз съм от старшите, ама там протекции не вървят
Veni1 съм там

Първо - пращам ти една компилация от 3 карти елински.
едната няма да ти трябва, вероятно, ама ако решиш да плаваш с някоя гемия, може да ти свърши работа - това е Блучарт..
сега, това дето ти то пращам, го разархивираш на компа
получаваш един файл, който го преименуваш на

gmapsupp.img

преди това си си включил навито към компа, него го виждаш като две устройства - едното ти е устройството, другото ти е sd-card
може да си качиш всичко в устройството, ама на първо време си купи една карта 4GB SD card - може и HSSD - устройството я поддържа - това са т.нар бързи карти.
картата я форматираш

внимавай да не форматираш устройството, щото става много кофти след това!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

в картата правиш една папка Garmin, и в тази папка записваш файла, който ти пращам, с точно това име - gmapsupp.img

оттам насетне с ноутпад или нещо подобно си отваряш един файл, който кръщаваш gmapsupp.unl

файла го оставяш празен, затваряш го, проверяваш дали се казва точно така!!!

после си взимаш телефона , пускаш си навигацията, и ми се обаждаш - 0889 300 455, за да ти кажа как да продължиш.

Бързай, че стягам багажа за морето
  • 0

#3 Veni®

Veni®

Майстор

• Потребители на форума
  • 1,255 Posts:

Posted 21 August 2009 - 09:25

нещо не ще да се атачне файлчето
пробвам пак, и ако не стане, ззънкай и давай мейл

не ще..

давай мейл
  • 0

#4 iohoho

iohoho

Напреднал

• Потребители на форума
  • 587 Posts:
  • Автомобил:
    S 211 E 320 CDI 2004г.

Posted 21 August 2009 - 09:46

Благодаря ти и тук!
[email protected]
Ш съ чуем след 16-16.30.
До тогава.
  • 0

#5 iohoho

iohoho

Напреднал

• Потребители на форума
  • 587 Posts:
  • Автомобил:
    S 211 E 320 CDI 2004г.

Posted 22 August 2009 - 12:42

Едно голямо БЛАГОДАРЯ на Вени, за това, че намери време/много беше/ и търпение да доведем нещата до заветната цел!

:allhail: :friends: :beer: :flagMB new:
  • 0

#6 iohoho

iohoho

Напреднал

• Потребители на форума
  • 587 Posts:
  • Автомобил:
    S 211 E 320 CDI 2004г.

Posted 13 June 2010 - 19:08

Да не пиша в нова тема...

Пак проблем с моя Garmin.
Не исках много да се разчува, но, ако това, което се случва на мен не е каръщина, по-добре е да знаете, че да не патите.
Старото нуви беше 1350, даваше доста пъти проблем - гасне без предупреждение и те оставя да се оправяш както можеш. Любезните хора от сервиза на Геотрейд ми я подменяха 3 пъти с чисто нова. След поредния проблем си доплатих и взех модел 1390. До тук добре - 3-4 месеца без проблем, докато ... тези дни отново.
Баси, писна ми, отивам в сервиза / е, там съм най-редовния клиент, това не е за хвалба, но.../ и от дума на дума, от лаф на лаф се оказа, че не съм я зареждал правилно, което може да е довело до проблема.
Сега и питането ми -
Когато си шофирате и я ползвате едновременно, навито не се зареждало. Зарежда се в колата от запалката само, когато е изключено! Ей тук си :slap: и си помислих, че се шегуват с мен, ама не - така трябвало.

Та, така ли е и според вас?

Питам се, ако тръгнете на път без да спирате 5-6-10 часа шофиране с навигация, която се зарежда от запалката само в изключено положение - колко полезна ще е тя?
  • 0

#7 hammer^BaTe

hammer^BaTe

Член на УС на МБКБ

• Управителен съвет
  • 5,571 Posts:
  • Град:Дружба Сити :D
  • Автомобил:
    2004 W211 E55
    1995 W140 S500L - ex
    2014 W124 E500 - ex
    1996 W140 S350TD - ex
    1994 W124 E250D - ex
    1982 W201 190D - ex

User's Awards

3
24
15
3
Garage View Garage

Posted 13 June 2010 - 21:27

Да чукна на дърво.. от около година и половина имам Нуви 255W и досега няма проблем. В града си позволявам да карам без зарядно.. но винаги когато трябва да се зареди.. или когато пътувам извън града.. е в запалката..
Дали нямаш някакъв проблем с зарядното ?
Или запалката да дава повече ток ?!?!
  • 0
Scientists have finally discovered what's wrong with the female brain : On the left side, there is nothing right, and on the right side, there is nothing left... :)

#8 Veni®

Veni®

Майстор

• Потребители на форума
  • 1,255 Posts:

Posted 13 June 2010 - 21:34

нещо не ми е ясна идеята на въпросите, та ако искаш, обади се - да я избистрим бозата.

Ако работи на външно захранване, няма нужда от батерия.

Ако искаш все пак и да се зарежда, ще ти дам една схемичка, по която трябва да си преработиш един USB кабел, и ще си ОК, ама нещо не ми е ясен смисъла.

Я звънни, все пак.
  • 0

#9 SAMURAIJACK

SAMURAIJACK

Член на МБКБ

• Замразено членство
  • 3,037 Posts:
  • Град:Стара Загора
  • Интереси:Живота, Вселената и Всичко останало
  • Автомобил:
    C 140 CL 500 (weekend car)
    В историята:
    W124 260 E
    W124 E 300
    W126 S 500
    C140 CL500(US)

Posted 14 June 2010 - 08:16

Да не пиша в нова тема...

Пак проблем с моя Garmin.
Не исках много да се разчува, но, ако това, което се случва на мен не е каръщина, по-добре е да знаете, че да не патите.
Старото нуви беше 1350, даваше доста пъти проблем - гасне без предупреждение и те оставя да се оправяш както можеш. Любезните хора от сервиза на Геотрейд ми я подменяха 3 пъти с чисто нова. След поредния проблем си доплатих и взех модел 1490. До тук добре - 3-4 месеца без проблем, докато ... тези дни отново.
Баси, писна ми, отивам в сервиза / е, там съм най-редовния клиент, това не е за хвалба, но.../ и от дума на дума, от лаф на лаф се оказа, че не съм я зареждал правилно, което може да е довело до проблема.
Сега и питането ми -
Когато си шофирате и я ползвате едновременно, навито не се зареждало. Зарежда се в колата от запалката само, когато е изключено! Ей тук си :slap: и си помислих, че се шегуват с мен, ама не - така трябвало.

Та, така ли е и според вас?

Питам се, ако тръгнете на път без да спирате 5-6-10 часа шофиране с навигация, която се зарежда от запалката само в изключено положение - колко полезна ще е тя?

НЯМА такова животно-аз в щатите карам с постоянно включена навигация ,която и работи и се зарежда едновременно-случвало се е и над 6 часа да карам така-то това е целта....а не да се зарежда само изключена

или имаш проблем със запалката или със мястото от което я купуваш тая навигация

Поздрави-

п.п.-ако е запалката-отиди да ти замерят тока -не е трудно -или ако имаш втора запалка в колата пробвай там
  • 0
MERCEDESBENZCLCoupe C140  1902 4 (1)

#10 iohoho

iohoho

Напреднал

• Потребители на форума
  • 587 Posts:
  • Автомобил:
    S 211 E 320 CDI 2004г.

Posted 14 June 2010 - 12:06

Чухме се с Вени, довечера ще довършим разговора.

А навигацията си я купувам баш от официалния представител-Геотрейд. Всичките ми неволи се случват в гаранционния срок на уреда.

Значи, доколкото разбирам действието на батерията би трябвало да се прояви само, ако не е включена към захранване от запалката. Когато е включено захранването от запалката навито би трябвало да черпи ток от там, а батерията дори и да не се зарежда, то поне да не се изтощава. Така трябва да е, нали?
  • 0

#11 SAMURAIJACK

SAMURAIJACK

Член на МБКБ

• Замразено членство
  • 3,037 Posts:
  • Град:Стара Загора
  • Интереси:Живота, Вселената и Всичко останало
  • Автомобил:
    C 140 CL 500 (weekend car)
    В историята:
    W124 260 E
    W124 E 300
    W126 S 500
    C140 CL500(US)

Posted 15 June 2010 - 09:48

Чухме се с Вени, довечера ще довършим разговора.

А навигацията си я купувам баш от официалния представител-Геотрейд. Всичките ми неволи се случват в гаранционния срок на уреда.

Значи, доколкото разбирам действието на батерията би трябвало да се прояви само, ако не е включена към захранване от запалката. Когато е включено захранването от запалката навито би трябвало да черпи ток от там, а батерията дори и да не се зарежда, то поне да не се изтощава. Така трябва да е, нали?

значи

когато зарежда някъде трябва да има светлинен индикатор-най често е зелена лампичка някъде по рамката на навито,а когато превключи на батерия обикновенно те пита със попскрийн -дали да продължи работа на батерия или искаш да изключиш навито

когато се зарежда от запалка няма нужда от батерия ,но я и зарежда автоматично(самата батерия)...може би имаш някакви настройки в менюто които са ти объркани..поиграй си там

но Вени е разковничето-согурен съм ,че Инжинер Главчев разбира отлично тази материя ,а и винаги е готов да помогне....
Да си жив и здрав Вени приятелю :allhail:
  • 0
MERCEDESBENZCLCoupe C140  1902 4 (1)

#12 brpi

brpi

Майстор

• Потребители на форума
  • 1,243 Posts:
  • Град:Karlsruhe,Germany
  • Автомобил:
    W124 300D 603
    W124 230E 102

Posted 22 June 2010 - 15:11

Кажи им на ония галфони дет те базикат че не си я бил зареждал правилно да не се ебават а да ти дадат нова.
Не си я бил зареждал правилно ...тапанари....
Колкто и една фирма да са тапи -все пак Гармин е - има ли напрежение-батерията се зарежда- в спецификацията на уреда с гаранция
пише че поне до 16-18 Волта не е проблем ако не и 28 -понеже евентуално и в камион да може да се ползва.
  • -1
W 124 - 300D
W 124 - 230E

#13 iohoho

iohoho

Напреднал

• Потребители на форума
  • 587 Posts:
  • Автомобил:
    S 211 E 320 CDI 2004г.

Posted 16 July 2010 - 07:43

Открих "разрешение" на проблема ми - няма разрешение, поне за сега.
Може да прочетете темата във форума на Гармин клуб БГ.

http://www.garminclu...g2134;topicseen

За сега бих ви посъветвал :
ЗА БОГА, БРАТЯ, НЕ КУПУВАЙТЕ GARMIN 1350 и 1390

:madcroud:

Проблем със зареждането няма - търсили са под вола теле. Действително, ако искаш да зареждаш от запалката уреда трябва да е изключен - тогава зарежда. Ако е включен в запалката - тегли ток от там, не от батерията, така тока в нея се съхранява.
  • 0

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users