W203 купе и W203 - разлики?
Започната от willy555, 14 авг 2009 - 23:20:43
6 мнения по тази тема
Публикувано 14 август 2009 - 23:20
Здравейте, момчета,
Един мой добър приятел реши да се купи мерцедес, след като дълги години се мъчеше да разбере дали Рено е кола. Разбра.
Та сега се е спрял на W203 купе. Въпросът ми е - има ли някакви съществени разлики със седана на 203-ката? Аз карам такъв служебен седан и имам някакви впечатления, но за двувратката нищо не знам. Колата, която приятелят ми си е харесал, е в Швейцария, 2004г. 220 CDI 143 к.с. Апропо, 2.2 CDI след 2003г. не е ли нов двигател, 150 к.с.? 143 к.с. е от по-старите, или бъркам?
Ще съм благодарен на всеки, който даде мнение за всичко, което се сети.
Един мой добър приятел реши да се купи мерцедес, след като дълги години се мъчеше да разбере дали Рено е кола. Разбра.
Та сега се е спрял на W203 купе. Въпросът ми е - има ли някакви съществени разлики със седана на 203-ката? Аз карам такъв служебен седан и имам някакви впечатления, но за двувратката нищо не знам. Колата, която приятелят ми си е харесал, е в Швейцария, 2004г. 220 CDI 143 к.с. Апропо, 2.2 CDI след 2003г. не е ли нов двигател, 150 к.с.? 143 к.с. е от по-старите, или бъркам?
Ще съм благодарен на всеки, който даде мнение за всичко, което се сети.
Публикувано 15 август 2009 - 06:19
Да прав си това е стария мотор,след него беше 150к.с.,а най-новия е 170к.с.
Публикувано 16 август 2009 - 12:45
След средата на 2004 се появява фейслифта на модела. Горещо препоръчвам новият двигател.
Публикувано 16 август 2009 - 16:36
Твоя приятел да бяга от тая кола, това че е купувана през 2004 не значи че с фейслифта.
Да си търси със 150 коня дизела, табло е разкично също.
Mercedes-Benz - Unlike any other!
Публикувано 17 август 2009 - 09:12
Да, очевидно е преди фейслифта. Ама толкова ли е зле този CDI 143 к.с.? За пръв път чувам толкова отрицателни мнения за него.Твоя приятел да бяга от тая кола, това че е купувана през 2004 не значи че с фейслифта.
Имайте предвид, че цената е доста изгодна / с около 4 хил. лв. под най-ниската обява/, колата е на познат в Швейцария, а не от търговец, под 100 хил. км, без проблеми досега. Да го отказвам ли човека от покупката само заради двигателя?
Публикувано 17 август 2009 - 20:35
Не искам да бъда разбран погрешно, но дизела 143 коня няма как да бъде сравнен с по-новия 150 коня. Аз като търсих да си купя кола ги пробвах и двата и вярвай ми тия 7 коня явно са много расови, защото 150 коня върви като ракета, а 143 като обикновен дизел. По-модерния дизел е за предпочитане, не че по-стария е трошлив или лош, просто по-новия е по-добър.Да, очевидно е преди фейслифта. Ама толкова ли е зле този CDI 143 к.с.? За пръв път чувам толкова отрицателни мнения за него.
Имайте предвид, че цената е доста изгодна / с около 4 хил. лв. под най-ниската обява/, колата е на познат в Швейцария, а не от търговец, под 100 хил. км, без проблеми досега. Да го отказвам ли човека от покупката само заради двигателя?
Да не говорим че таблото е подменено и изглежда къде къде по-модерно, централната конзола и тя е по-модерна, но другото май им е едно и също.
Mercedes-Benz - Unlike any other!
Публикувано 18 август 2009 - 08:33
Мерси, колега, за мненията, и на всички останали също.Не искам да бъда разбран погрешно, но дизела 143 коня няма как да бъде сравнен с по-новия 150 коня. Аз като търсих да си купя кола ги пробвах и двата и вярвай ми тия 7 коня явно са много расови, защото 150 коня върви като ракета, а 143 като обикновен дизел. По-модерния дизел е за предпочитане, не че по-стария е трошлив или лош, просто по-новия е по-добър.
Да не говорим че таблото е подменено и изглежда къде къде по-модерно, централната конзола и тя е по-модерна, но другото май им е едно и също.
Факт е, че предлаганата на моя човек кола е преди фейслифта и ще трябва той да си решава. Проблемът е, че няма избор, защото не иска да купува от пазара или търговец.
2 потребител(и) четат тази тема
0 потребители, 2 гости, 0 анонимни