Към съдържанието

•  

Снимка
* * * * - 24 гласа

ЧАТ-ТЕМАЗа всичко

• Please log in to reply
24115 мнения по тази тема

#121 zuhen

zuhen

Напреднал

• Потребители на форума
  • 334 Мнения:
  • Град:Пловдив
  • Автомобил:
    W211 280 CDI, 2007,
    OM642, 7G-Tronic

Публикувано 27 август 2009 - 12:39

Мда - баш за такава шпакла става дума.
А за керамичните плотове има едни препарати - маже се, то е едно такова гъсто бяло като крем за ръце.
И като изсъхне се изстъргва с такава шпакла и не остава нищо по плота, нито загоряло, нито мазнини.

А след време и драскотини по плота.
  • 0

#122 fika210

fika210

Напреднал

• Потребители на форума
  • 738 Мнения:
  • Град:Най-голямото село
  • Автомобил:
    W201 1991
    W210 2000

Публикувано 27 август 2009 - 12:49

Абе има специален марков BOSSCH инструмент за тази работа /сваляне на стикери/. Но го има само в e-bay. И за да не правя реклама, който се интересува да ми пише на лични...
:D
  • 0
Verba volant,scripta manent...Казаното отлита,написаното остава .../ако не го изтрият/....

На тази сладурана е кръстена нашата марка
Публикувано изображение
Мерседес Йелинек

#123 LiL

LiL

Firestarter

• Замразено членство
  • 2761 Мнения:
  • Град:София
  • Интереси:Създавам спомени с материали на клиента -:D
ГАРАЖ Виж ГАРАЖА

Публикувано 27 август 2009 - 12:50

Хаха, ама момчета..аз знам как и с какво да си измия керамичните плотове...то и за това ако почна да ви питам...ще съм егати докаминята.
Аз нямам шпакличка за керамичния плот...след препарата мия с парцалче :cool:
  • 0

#124 Илия Горанов

Илия Горанов

Член на УС на МБКБ

• Управителен съвет
  • 7499 Мнения:
  • Автомобил:
    CLK200 Kompressor
    163hp, 2001, dark blue
ГАРАЖ Виж ГАРАЖА

Публикувано 27 август 2009 - 12:55

Вкъщи плота е от 94 г. и за 15 години чистене не бих казал, че се е надраскал от такава шпакла.
Ако го миеш с телена гъба определено ще се надере значително повече!
Иначе има драскотири и те са от разсипана сол, която е влязла между тенджера с плоско дъно и плота!
Все едно да сипеш пясък в лагери :)
  • 0

Ако си задаваш въпроса "струва ли си да ремонтирам стария Мерцедес", по-добре го продай и си купи чисто ново Пежо, Мерцедес не е твоята марка!
Бабини деветиниclk.babailiica.comнаргиле

#125 krasch

krasch

Майстор

• Потребители на форума
  • 1103 Мнения:
  • Град:Горна Оряховица

Публикувано 27 август 2009 - 14:19

Хаха, ама момчета..аз знам как и с какво да си измия керамичните плотове...то и за това ако почна да ви питам...ще съм егати докаминята.
Аз нямам шпакличка за керамичния плот...след препарата мия с парцалче :cool:

Е значи е време да се обзаведеш с такава шпакла, с един парон два заека, и следите от стикера ги няма и няма да търкаш с парцалче.
  • 0

#126 a_atanasov

a_atanasov

Майстор

• Потребители на форума
  • 1713 Мнения:
  • Град:114445

Публикувано 28 август 2009 - 20:27

Публикувано изображение

тая мома на къде си върти оная работа?

за мен по посока на минутната стрелка на часовника.
  • 0

#127 mradulov

mradulov

Член на МБКБ

• Замразено членство
  • 3721 Мнения:
  • Интереси:Автомобили
  • Автомобил:
    S203 220CDI Автоматик 2005г.

Публикувано 28 август 2009 - 20:36

Ейййй една колежка да има във форума и само за шпакли и пишете!!!
После плота и бил надран - ми от толкова шпакли...
  • 0
Mercedes-Benz - Unlike any other!

#128 Илия Горанов

Илия Горанов

Член на УС на МБКБ

• Управителен съвет
  • 7499 Мнения:
  • Автомобил:
    CLK200 Kompressor
    163hp, 2001, dark blue
ГАРАЖ Виж ГАРАЖА

Публикувано 30 август 2009 - 01:34

Минавам да видя - форумът работи.
Лягам си спокоен, лека нощ!
  • 0

Ако си задаваш въпроса "струва ли си да ремонтирам стария Мерцедес", по-добре го продай и си купи чисто ново Пежо, Мерцедес не е твоята марка!

#129 LiL

LiL

Firestarter

• Замразено членство
  • 2761 Мнения:
  • Интереси:Създавам спомени с материали на клиента -:D
ГАРАЖ Виж ГАРАЖА

Публикувано 30 август 2009 - 20:11

Ейййй една колежка да има във форума и само за шпакли и пишете!!!
После плота и бил надран - ми от толкова шпакли...

Аааа, колега..нищо ми няма на плота...чисто нов си е :icon_coolgrin:
Ползва се внимателно, често и по предназначение.

сега за концерта:

От петък се гледам по вестници, телевизии и списания, но кулминацията беше вчера. Бях на сантиметри от Мадона, снимах, снимките са във фейсбук, който ми е приятел там ще намаже :tongue:
7 часа стоене на крак, блъсканици,жега, пот, тела опиращи в мен, пикли, които пушеха около мен...бях си купила специално малко апаратче да го вкарам, заших го в подплатата на чантата си, по едно време докато снимам някой ме бутна и апарата падна на земята, лазих по земята докато си го намеря....нищо му нямаше( е има тук-таме белнато), лудницата беше пълна...,умрях от жажда......но си заслужаваше.
ААААА, нямам думи....все още съм в еуфория...
*припад*
  • 0

#130 mradulov

mradulov

Член на МБКБ

• Замразено членство
  • 3721 Мнения:
  • Интереси:Автомобили
  • Автомобил:
    S203 220CDI Автоматик 2005г.

Публикувано 30 август 2009 - 20:21

За концерта на Мадона аз мога да кажа, че го слушах от терасата, докато си пишех из форума. Е едва ли емоцията може да се сравни с тази на стадиона, но имах и едно свръх-естествено преживяване:
По едно време пуснаха едни зелени лазери, а аз съм се зачел нещо на хубавата музика и не виждам, че небето свети. На терасата имам един навес от някаква бяла плпастмаса. Та един от тия лазери като удари малко под навеса и целия навес като светна в зелено и викам край - идват извънземните да ме проберят... кога поглеждам цялото небе в зелени снопове от към стадиона - много красиво, но за съжаление много за кратко, не съумях да снимам изобщо...
  • 0
Mercedes-Benz - Unlike any other!

#131 Илия Горанов

Илия Горанов

Член на УС на МБКБ

• Управителен съвет
  • 7499 Мнения:
  • Автомобил:
    CLK200 Kompressor
    163hp, 2001, dark blue
ГАРАЖ Виж ГАРАЖА

Публикувано 30 август 2009 - 21:45

Аз пък се разходих около паметника на съветската армия... послушах малко и се прибрах.
На Ал. Невски, на цар освободител и около стадиона нямаше къде да изпуснеш кърфица от паркирани коли.
А по паркинга наброих толкова много ESCALADE-и че сигурно от кадилак не знаят, че са произвели толкова много :)
  • 0

#132 a_atanasov

a_atanasov

Майстор

• Потребители на форума
  • 1713 Мнения:

Публикувано 03 септември 2009 - 08:03

Гледам вихри се една тема за претапициране на волан, сваляне на Еър-бег, та неусетно преминава към автоматичните джамове.
Аз на мойта кола много ми се иска да си вдигам джамовете с алармата, ама нещо май нямам тая екстра.
Питането ми е как да разбера дали я имам.
Каляската е W202 C180 Elegance 1994.
Май трябва и ВИН, ама май трябва и да отскоча до гаража.
  • 0

#133 Мишо

Мишо

Майстор

• Потребители на форума
  • 2421 Мнения:
  • Град:СОФИЯ
  • Автомобил:
    W210-E200

Публикувано 03 септември 2009 - 08:15

Ами и аз разбрах,че го имам това след 4-5 месеца,като заключваш с дистанционното задържаш копчето,първо заключва,и след секунда две започва да вдига джамовете,но трябва да задържиш докато се вдигнат докрай...По същия начин при отключване,посредством задържане ми сваля всичките джамци.Имало аларма с която само с едно натискане ги вдига(без да задържаш),но ми обявиха цена над 300лв и се отказах.
  • 0
Публикувано изображение
Проконтролирай деструктивността на стремежите си..да помислим заедно над крайността....и да отворим по бира....живеем заедно, умираме сами, нали?

#134 Илия Горанов

Илия Горанов

Член на УС на МБКБ

• Управителен съвет
  • 7499 Мнения:
  • Автомобил:
    CLK200 Kompressor
    163hp, 2001, dark blue
ГАРАЖ Виж ГАРАЖА

Публикувано 03 септември 2009 - 09:25

Нещото се нарича пакет комфорт и би трябвало да излезе при проверка на ВИН номера.
Не е нужно да ходиш до гаража - бръкни си в джоба - ВИН го пише и в талона.
Нали не си държиш талона в колата? Не е разумно!

Тъй като цялата тая работа в съвременните коли имнава по т.нар. CAN-BUS - шина по която се движи информация за повечето неща в колата - от информация за работата на мотора, налягане на масла, течности, гориво, въздух в гумите и т.н. до това дали имаш отворен прозорец и коя крушка свети или е изгоряла. Включително усилването на звука на оригиналното радио минава през тази шина. Та има аларми, които се свързват със системите в колата, но са скъпи. Те са скъпи по две причини. CAN-BUS информацията се крие щателно от автомобилните производители, тъй като всеки си пази хляба и по този начин се ограничават производителите, които могат да правят съвместими устройства. Фирмите, които го правят купуват лицензи и информация от производителите или крадат такава информация чрез промишлен шпионаж, но и в двата случая харчат много пари за това. На второ място - това го правят големите производители, които като правило държат по-високи цени на продукцията си.

Намерете си ръководствата на колите и им хвърлете по едно око.
Ще откриете страшно много интересни и полезни неща в тях, за които дори не сте подозирали.
Тук дори не говорим за скритите функции - говорим за това, което го пише в книжката.

Аз например открих че когато багажникът е отворен, ако смятам да го държа дълго време така, за да не пада акумулатора и ако не ми е нужно да свети лампичката постоянно, тя може да бъде изключена, като се дръпне палчето на бутона, който я включав и изключва. При затваряне на багажника палчето ще се върне в изходна позиция. Тази дребна екстра я има още на W124 и после на почти всички следващи модели та до ден днешен.

Друга приятна екстра (която не знам на кои модели я има и на кои не) - автоматично регулиране на чистачките. Тук не говоря за автоматично включване и изключване, а за нещо по-старо, но по-просто. Ако карам с 60 км/ч и пусна чистачките на 2ра степен. Като спра на светофар чистачките автоматично минават на 1ва степен. В момента в който вдигна дан 5 км/ч чистачките отново се връщат на 2ра степен сами. Същото важи, ако ги пусна на 3та - на светофара свалят на 2ра. Ако са били на 1ва - не се изключват. Но ако чистачките са били пуснати на някаква степен докато колата е била спряла - функцията не работи. Мисля, че трябва да се движи с повече от 20 км/ч когато се пускат, за да се активира тази функция.

Нещо, което ми е изключително удобно - когато са включени четирите мигача, ако пусна ляв или десен мигач, автоматично се изключва режима на 4те мигача, но бутонът за тях на таблото продължава да мига. В момента в който изключиш ляв/десен се възстановява режима с 4те мигача. Това е удобно, ако пи супнал 4те за да правиш сложна/опасна маневра и искаш да дадеш знак на участниците в движението, че ще завиеш, след което продължаваш с маневрата. Аз го ползвам всеки ден като паркирам. Също така е удобно, ако си спрял и си пуснал 4те мигача - да дадеш сигнал с ляв мигач, че се включваш в движението без да се разсейваш да спираш четирите и чак като тръгнеш, преди да се е изключил левия - спираш четирите. Функцията не работи, ако се пуснат 4те мигача след като вече е бил включен ляв или десен мигач.

На таблата на някои от по-новите модели има един бутон, който изглежда ето така:
Прикачен файл  alarm_button.jpg   9,4K   4 Брой сваляния
И понеже вчера ме питаха за какво е този бутон - пускам малко инфо.
Може би трябва да се преместят по-късно тия работи в полезна информация.
Ако се натисне този бутон, се деазктивира датчикът за наклон на колата при следващото включване на фабричната аларма.
Т.е. ако натиснете този бутон преди да слезете от колата (един червен диод мигва) като заключите колата и пуснете фабричната аларма, алармата няма да се активира от датчика за наклон на автомобила. Това е полезно, ако желаете да качите колата на репатрак и да я возите заключена или докато колата се транспортира с влак или ферибот. За да не се включва алармата от накланянето.

Същия бутон на по-късните модели има и още една функция - в долния край има друга картинка - автомобил с радио вълни вътре. Ако се натисне същия бутон надолу, при следващото активиране на алармата няма да се активират обемните датчици в салона на автомобила. Това е полезно, ако оставяте дете или куче в колата. Тъй като фабричната аларма се активира при заключване от дистанционното, ако заключите колата и някой вътре шава алармата ще се активира.

И двете функции на този бутон работят при еднократно натискане на бутона само в рамките на следващото активиране на алармата. След като веднъж даден датчик е бил изключен функцията му се възстановява в момента в който отключите колата и отново я заключите. Така че няма шанс да ги забравите изключени.
  • 0

#135 a_atanasov

a_atanasov

Майстор

• Потребители на форума
  • 1713 Мнения:

Публикувано 03 септември 2009 - 10:07

WDB2020181A128519
Има ли модул "Комфорт" или не.

Илия страшен си. Талона си ми е в портфейла, ама трябва акъл за тая работа.
  • 0

3 потребител(и) четат тази тема

0 потребители, 3 гости, 0 анонимни